Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
PSD cu premeditare
Catalin Florintiu VARZARU 
-- Partidele fac orice, promit oricat, numai sa ajunga la putere. Nici macar nu le mai intereseaza cum va fi tara dupa momentul in care vor fi trecut alegerile, iar ei au ajuns in Palate. Vor sa fie acolo pentru ca indiferent cata saracie va fi sub ei, conducatorii vor avea tot timpul bunatati pe masa. Ca in republicile bananiere.
Ca In comunism. Doctrina din care multi conducatori de azi isi trag seva. Dar, spre deosebire de toate partidele, PSD si-a aranjat foarte bine apele. A gandit totul dupa metoda furtului planificat.
N-am nimic cu PSD. Am cu Iliescu si cu Nastase. Primul pentru ca mi-a furat Revolutia, mi-a mancat tineretea, m-a facut sa traiesc intr-o tara aflata cu 20 de ani inapoi de locul in care ar fi putut sa fie. Iliescu este omul care s-a aflat in fruntea unui regim care a facut tranzitia de la comunism la democratie. A rezultat o jungla plina de baroni parveniti. Iliescu este cel care, desi clama dorinta Romaniei de integrare in structurile euro-atlantice, avea fir rosu cu Moscova si se tavalea de placere cand vizita China, mare stat comunist cu economie de piata, probabil un vis mai vechi de-al lui. Iliescu este omul care a dat cu tifla justitiei refuzand sa raspunda pentru ce a facut atunci cand s-a instalat in varful statului, atunci cand a mintit cu FSN-ul o tara intreaga, atunci cand a chemat minerii si le-a ordonat sa curete Piata Universitatii. In evenimentele de acum 18 ani au murit oameni, iar Iliescu refuza sa plateasca pentru ce a comandat atunci. Iliescu este creatorul si mentorul PSD, partidul rosu este construit dupa chipul si asemanarea lui, iar Iliescu insemamna doctrina si viscerele partidului.
Adrian NAstase reprezinta ce-a de a doua componenta majora a PSD. E celalalt fir director. Al baronilor, al parvenitilor, al arogantilor, al bogatilor partidului, al coruptiei. Nastase a fost premier timp de patru ani. In timpul guvernului sau, in Romania s-au facut cele mai groaznice afaceri pe spinarea statului, in timpul sau zeciuiala ajunsese de 30%, iar numirile in functii publice se faceau pe contrafavoruri sau bani multi. In timpul sau, guvernul a dat Hotarari cu dedicatie, iar ministrii Ordine dupa bunul plac al clientilor politici. Nastase este politicianul care, dupa tot ce a facut, vrea sa ajunga sef al statului, luand insa startul cursei din Mizil. Vrea sa ajunga cel mai puternic om din Romania, fara a avea minima decenta si stropul de curaj de a-si fi infruntat acuzatorii in justitie, acolo unde se prespune ca e doctor. Un Nastase ajuns in fruntea statului, ar fi un cosmar pentru Romania. Iar un PSD, ajuns la putere dupa alegerile din noiembrie, ar fi visul introductiv.
PSD Si-a planificat furtul pentru cazul in care ar fi pe fata la Putere si nu prin parghii de santaj, cum actioneaza acum. Spre deosebire de celelalte partide, unde totul este mai mult spontan decat tactic, pesedistii au pus la cale, dupa metode indelung folosite de parintele comunist al partidului, planuri atent studiate. Cel mai important este numirea lui Nicolae Vacaroiu in fruntea Curtii de Conturi. Batranul comunist de la planficarea de stat a PCR va fi noua ani jupan peste avutul statului. El va fi cel care va putea descoperi faptul ca cineva fura pe rupte de la buget. Tot el va trebui sa sesizeze Parchetul daca aceasta hotie are loc. Rolul lui Vacaroiu e dublu: daca ajunge la guvernare, PSD va putea dispune, in voie si fara frica, de tot sacul statului, de toti banii contribuabililor. Daca nu iese, PSD va avea un puternic instrument de santaj la adresa oricarui guvern.
Spun toate acestea pentru ca mi-e teama ca, furati de declaratiile spatiale ale lui Geoana de Dabuleni, electorii ar putea sa uite pe 30 noiembrie cine este PSD. Este FSN, alias FDSN, alias PDSR. Este partidul mineriadelor, al tunurilor de stat, al stenogramelor, al minciunilor electorale fara numar, al adevaratilor baroni, al prietenilor de suflet ai UDMR, al baietilor cu girofar, al mafiotilor care fac scut impotriva justitiei. Este creatia lui Iliescu, cel care refuza sa plateasca pentru multimea de crime comise sub regimul sau.
 Afisari: 1066  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
Unde esti tu Gili?!   de Adrian v.D.
Nu a fost nici o tranzitie de la comunism la democratie dupa 1989   de rosu ovidiu
Am si eu ceva, cineva zicea, din gura-mi graia, ce frumos canta! tipic si liriC:-)   de Atamild
Varza mai esti Varzare !!   de Ghita Bizonu'
PSD   de Mona G.
Atentie, oameni buni ai Romaniei!   de MarianDaniel
"Noi cu cine votam?"...   de Stefan Caliga
Bre ziaristule, prea repede uitasi ca PSD+PD-L=FSN=PCR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   de Ho Ciu Tzi
Doctrina democratiei representative, 2/2    de Constantin Timoc
Doctrina democratiei representative 1/2   de Constantin Timoc
Cataline - OK, m-ai lamurit cine este PSD ! De parca n-as fi stiut ...   de Arogantu'
Sa nu uitam ca PDL este a doua jumatate a FSN, altoita cu Stolojan et. comp..   de Socrate
INSTITUTUL OVIDIU SINCAI O INSTITUTIE PARAZITARA PE BANII STATULUI   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Starpiti-i pe ceausesti    2008-09-27
  Gardianul banului public e in coma    2008-09-18
  In slujba mafiei    2008-09-01
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.90969 sec.