Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Iranul voteaza cu Obama
-- Teheranul l-ar vrea lider la Casa Alba pe candidatul democrat
Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile din SUA, candidatul democrat Barack Obama isi mentine avantajul la nivel national si primeste sprijin din toate directiile. Teheranul a anuntat ca si-l doreste la Casa Alba pe Obama, excluzand riscul unui atac american impotriva Iranului. De asemenea, un numar de 26 de ziare americane care l-au sustinut pe George W. Bush in campania electorala din 2004 si-au declarat sprijinul pentru candidatul democrat.
"Suntem in favoarea lui Barack Obama deoarece este mai flexibil si rational in relatiile externe (...) chiar daca stim ca politica americana nu se va schimba mult", a precizat presedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, unul dintre responsabilii taberei conservatoare. Obama a afirmat ca SUA nu poate tolera un Iran dotat cu arma atomica, pronuntandu-se pentru sanctiuni mai dure, de natura sa determine Teheranul sa abandoneze "activitatile nucleare suspecte". Totusi, senatorul democrat de Illinois s-a declarat partizan al unei "diplomatii ferme si directe" si nu a exclus contacte diplomatice cu Teheranul. Recent, si miscarea radicala palestiniana Hamas si-a declarat sustinerea pentru Obama, in timp ce, un site islamist a informat, miercuri, ca simpatizantii retelei teroriste internationale Al Queda si-au anuntat preferinta pentru "impetuosul" candidat republican la alegerile prezidentiale din noiembrie din SUA, John McCain. "Avem nevoie de un continuator al politicii spre nicaieri a actualului sef al Administratii americane George W.Bush, de aceea Al Queda are datoria sa-l sustina pe candidatul republican in alegerile din SUA", sustine textul postat pe site-ul al-Hesbah.
De la Bush la democrati
Conform unor sondaje recente, candidatul democrat se plaseaza in fruntea preferintelor in mai multe state cheie care l-au votat pe Bush la prezidentialele din 2004, avand o contributie majora la realegerea texanului. Astfel, Obama a cucerit electoratul din Nevada, Carolina de Nord, Ohio si Virginia, desi in urma cu patru ani, toate aceste state au fost castigate de George W. Bush. Totodata, dupa cum informeaza site-ul Editorand Publisher.com, Barack Obama beneficiaza in prezent de sprijinul a 126 de publicatii, comparativ cu McCain, sustinut de numai 46. Preferintele manifestate de publicatiile americane in cursa electorala de anul acesta, care se caracterizeaza prin sprijinirea clara a candidatului de culoare, sunt diferite fata de 2004, cand numarul ziarelor care il sprijineau pe John Kerry (213) era foarte apropiat de acela al publicatiilor care il sprijineau pe Bush (205).
Ileana CORNEA 
 Afisari: 458  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Iranul!...   de moroianu
Hi hi hi hi, baaaa, ce-i cu voi, inebunirati????????? dracu va crede!!!!!!   de Ho Ciu Tzi
Ha-ha-ha !   de gili
PROSTII DE SEARA   de Andrada Tiparas
A r h i v a
  Liderul Hezbollah otravit si salvat    18 comentarii
  Haider era incurcat cu adjunctul    10 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00873 sec.