Ziua Logo
  Nr. 4370 de joi, 23 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Maturati de Lyon
-- Legiunea Straina din Ghencea s-a facut de ras
Foto: EPA
Chiar daca se parea ca Steaua va reusi, gratie experientei din Liga Campionilor, sa poata gestiona un meci cu francezii, acestia si-au demonstrat o data in plus valoarea superioara. Gigi Becali a anuntat schimbari masive in lot, ca de altfel in fiecare dintre anii in care Steaua a facut mai mult figuratie prin grupele Champions League.
Inceputul meciului Steaua - Lyon a fost unul aproape tras la indigo cu cel de la Constanta, dintre Romania si Franta, cu deosebirea ca lyonezii nu s-au oprit dupa ce au egalat, ci au continuat sa inscrie pana in minutul 90. Din nou diferenta de valoare, de organizare a jocului, de mentalitate au facut diferenta in favoarea trupei condusa de Claude Puel, ca si acum doi ani, atunci cand Steaua a pierdut cu 0-3 meciul din Ghencea. Nu trecusera decat unsprezece minute si tabela arata un neverosimil 2-0. Ajutata in primul rand de sansa, Steaua a inceput excelent partida, reusind sa inscrie de doua ori, prima data in minutul 8, prin Arthuro, la o centrare perfecta a lui Ogararu, iar dupa numai trei minute, cosmarul lui Boumsong de la Constanta, Goian, a reusit din nou sa marcheze de langa francez, reluand balonul venit dintr-o lovitura de colt executata de Nicolita. Numai ca scenariul partidei cu Franta s-a repetat cu varf si indesat, pentru ca trupa lui Puel a reusit sa egaleze, golul din finalul primei reprize a lui Ov. Petre facand, totusi, ca Steaua sa intre in avantaj la cabine. Repriza secunda a fost una de cosmar, cu Fred si Benzema pe post de protagonisti, acestia reusind sa intoarca rezultatul de la 3-2 la 3-5 in favoarea lyonezilor!
S-a uschit la 3-4
Gigi Becali a plecat de la stadion imediat dupa ce Benzema a inscris pentru 3-4, el declarand imediat dupa terminarea partidei ca Lacatus a fost cel care a pierdut meciul. "Un antrenor nu are voie sa piarda de la 2-0. La pauza ii scoteam pe Semedo si Arthuro. Arthuro a pierdut meciul. Lotul Stelei este foarte bun, dar o sa mai iau atacanti. Ce vina are lotul Stelei? Am marcat trei goluri lui Lyon. Lacatus este baiat bun si nu vreau sa-i fac probleme. Daca el asa stie sa faca, sa faca, treaba lui. Nu ma asteptam sa pierd meciul. Am avut si 3-2 la pauza. Cand ai 3-2 la pauza si ai timp sa te concentrezi... Cand conduci cu 2-0, ai 3-2 la pauza si pierzi, numai antrenorul este vinovat", a spus Gigi Becali, care il impingea pe Lacatus spre demisie, asa cum facuse si cu Hagi. "Lacatus sa faca ce vrea el si cu asta basta! Am zis ca nu-l dau afara pe Marius, nu-l dau. Sa faca ce vrea el pana se va ineca singur. Cu tactica asta o sa pierdem un campionat, nu stiu daca mai ocupam si locul doi. Daca mergem asa, am pierdut un an cu Steaua. Da, dupa ce vad eu, cred ca anul asta este pierdut, chiar daca am facut achizitii de jucatori, am avut cel mai bun lot pe care l-am avut vreodata. La 2-0, aia erau sase si noi eram patru in careul nostru. Cum e posibil asa ceva? Lacatus vrea sa fie antrenor de atac. La 2-0 trebuia sa fim zece in aparare", a incheiat Gigi Becali.
STEAUA - LYON 3-5 (3-2)
Au marcat: ARTHURO (8), D. GOIAN (11), OV. PETRE (45) / KEITA (23), BENZEMA (33, 71), FRED (70, 90+2).
Stadion: "Steaua", Bucuresti; spectatori: 20.000.
STEAUA: Zapata - Ogararu, D. Goian, Radoi, P. Marin - Ov. Petre (57 Ghionea), Lovin (81 Kapetanos) - Nicolita, Dayro, Semedo (65 Toja) - Arthuro. Antrenor: M. Lacatus.
LYON: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Grosso - Makoun, Toulalan, Juninho (87 Kallstrom) - Keita (67 Fred), Benzema (81 Mounier), Ederson. Antrenor: C. Puel.
Cartonase galbene: Nicolita (19) / Toulalan (28).
Au arbitrat: G. Gilewski - M. Wierzbowski, R. Rostkowski (toti din Polonia).
Cristian MUNTEANU 
A r h i v a
  Mutu invins de Ribery a doua oara    
  Copilariile lui Becali    5 comentarii
  UEFA CHAMPIONS LEAGUE - ETAPA A 3-A    
  Stiri pe scurt    
  Pac-pac, Lacatus!    
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu e baiat de mingi (3524 afisari)
 Copilariile lui Becali (1778 afisari)
 Coruptie programata (1644 afisari)
 Generalul Stanculescu nu trebuie condamnat! (1527 afisari)
 O mie de hectare evaporate din Bucuresti (1079 afisari)
 Paianjen urias surprins in timp ce manca o pasare (4547 afisari)
 Actrita Alicia Silverstone a revenit pe covorul rosu plina de par pe picioare!  (3159 afisari)
 Butoiul cu pulbere din Balcani poate exploda din nou  (2481 afisari)
 Fostul presedinte al Rezervelor Federale, Alan Greenspan: Criza este un tsunami al creditelor, ce apare odata intr-un secol (2357 afisari)
 Ghici cine este vedeta care a parasit un club exclusivist din Londra aproape dezbracata? (2295 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01103 sec.