Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei
Victor RONCEA 
Intr-o Romanie in care, in timp ce sunt arestati generali ai Armatei Romane, agenti maghiari si rusi zburda prin Parlament (chiar si in cel European) si Guvern - dupa cum afirma si un fost responsabil al serviciilor secrete, mai exista, totusi, oameni, care se preocupa, desi aproape in van, si de problemele reale ale tarii. Cum ar fi pericolul ca Romania sa ajunga, in curand, intr-un sertar frigorific de la morga Uniunii Europene. De altfel, din punct de vedere economic, Romania a si disparut.
Ne-o spune reputatul analist economic Ilie Serbanescu, intr-un interviu aparut in timpul declansarii crizei mondiale, ramas, din pacate, fara prea multe ecouri in lumea "celor responsabili". "Imi pare foarte rau, dar Romania mai este la ora actuala doar asa... un concept. Acum este mai mult un teritoriu. Ce evolutie vor avea lucrurile pe acest teritoriu nu pot sa spun." Un teritoriu, nu o tara, avertizeaza Serbanescu. "Va fi o problema din cauza scumpirii valorii si a raritatii banului, iar nota aceasta de plata se va raspandi in economie, prin caderea leului si scumpirea creditului. Amandoua vor impinge preturile in sus. E simplu, nu trebuie sa fii economist pentru a intelege acest mecanism. Iar situatia va fi destul de grea si pentru ca genul de indatorare pe care o are Romania este cel mai cu ponoase, pentru ca cea mai indatorata este populatia insasi", explica Ilie Serbanescu, in Cronica Romana. In ciuda semnalului de alarma tras de specialisti, oficialii si bancherii vin sa ne spuna sa stam linistiti la locurile noastre. "Totul va fi bine", vom primi inca o suta de lei la salariu. Daca, totusi, Ceausescu reusise sa elimine orice datorie externa a Romaniei, prin atat de criticata strangere a curelei, iata ca, astazi, guvernantii care s-au perindat la putere timp de 19 ani au ajuns sa indatoreze statul si pe noi, direct si indirect, cu circa 65 de miliarde de euro! "Toata clasa politica, de la Stanga la Dreapta, a fost la guvernare si a dovedit ca nu este in stare sa faca nimic altceva decat tot jaf", reclama Ilie Serbanescu. Aceiasi jefuitori pentru care doctrinele politice au murit demult in favoarea zeului suprem, Banul, vin astazi sa ne promita, din nou, electo-raiul pe pamant, fara a oferi insa nicio solutie pentru salvgardarea tarii in fata unei prapastii de care ne apropiem intr-un ritm ametitor.
In timp ce Statele Unite cauta sa iasa din impas inclusiv prin nationalizarea bancilor, guvernantii o tin inainte cu "privatizarile strategice" si necesitatea investitiilor straine. De ce, in numele trambitatelor privatizari, Romania a vandut pe nimic sectoare strategice unor companii de stat ale unor guverne straine, vor trebui sa raspunda guvernantii "de la Stanga la Dreapta" la Tribunalul istoriei, pentru ca Justitia tot in mainile lor sta. Vestitele multinationale care au invadat Romania nu au facut, de facto, decat sa creeze noi dezechilibre. Degringolada, haosul organizat, a permis de fapt devalizarea Romaniei, jefuirea ei, pana la ultimele resurse din strafundurile solului si subsolului, ale apelor tarii si Marii Negre. Dupa aceasta decada de jaf, afaceristi straini s-au axat pe banci si imobiliare, marind decalajul intre import si export. "Romania este o tara bananiera speciala, care nu produce banane, in rest totul este congruent cu analizele care se potrivesc unei tari bananiere", spune analistul Ilie Serbanescu. Si asa a fost si este considerata si azi Romania de catre speculantii mondiali. Politici, economici si militari.
Bun. Ce e de facut? Care e solutia pentru ca, in scurt timp, romanii sa nu iasa cu totii in strada, direct la gatul bancherilor si guvernantilor? In primul rand, este cazul ca Romania sa constientizeze si sa intervina, ca stat, in ameliorarea crizei viitoare. Sa dovedeasca faptul ca Romania mai exista, ca statul roman are o ratiune de a fi si nu este doar la cheremul unor grupuri de mafioti din Ferentariul speculantilor mondiali, dupa cum se exprima inspirat un expert al finantelor. Si ajungem la concluzia semnalului de alarma: ce stat poate fi acela care se taraie, de 19 ani, fara o strategie nationala? Sau poate Romania a disparut deja si nu stim noi?!
 Afisari: 2059  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 20 Afiseaza toate comentariile  
Stie cineva ce e CORPORATISMUL si la ce e bun el?   de Ion Ionescu de la Brad
DA! DA! DA!   de antigone
"Sunt arestati generali ai armatei romane"... Ghici ghicitoarea mea: pe cine apara Victoras?   de moroianu
DETALII   de saccsiv
Felicitari d-nule Roncea    de saccsiv
la originea jafului troneaza iliescu tatal securistilor,comunistilor,beneficiarilor lor mafioti,    de silviana
Pe multi ii dore adevarul spus de Romcea   de Garamfoiu
Spaga ,Coruptia ,Nepotismul..selectia valorilor.   de Rhodos
Da matale ce scriai in urma cu .. 12 ani? Si tov Serbanescu ce zicea atunci?   de Ghita Bizonu'
Domule Roncea, jucati handbal in careul de 16 metri   de srelu
Ce titlu, macabru!   de Atamild
Hai domnu' Roncea    de FB
Domnule Roncea.. NU ESTI SINGURUL INDURERAT de realitatile criminale.. Romanul trece prin "momentul    de Omul cu Picioare foarte Paroase
cadavru   de Viorica Ianc
si mai vorbiti de ungurii ...   de Olga Khan
Romania un teritoriu si nu o tzara    de laur
HA HA HA   de SerbanR
Aici, acum !   de Eufrosin
"Sau poate Romania a disparut deja si nu stim noi?!"   de Tudor190
cata dreptate ai......   de timiseu
A r h i v a
  De ce nu avem salarii mari?    14 comentarii
  Pe muchie de cutit    2 comentarii
  Pierdut stat roman. Il declar nul.    2008-10-07
  Singuri in fata Rusiei    2008-09-16
  Planeta homunculilor ICR si CNSAS    2008-08-27
  Sa amprentam si parlamentarii    2008-07-12
  In pat cu Voronin    2008-07-07
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.10884 sec.