Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Steaua maraie la Gigi
-- Mai multi stelisti ar intentiona sa boicoteze meciul de diseara cu Lyon, din cauza ca nu si-au incasat banii pentru calificarea in Liga Campionilor
Scandalul financiar din vestiarul Stelei, recunoscut, chiar daca intr-o forma cosmetizata, de catre Gigi Becali, a fost foarte aproape de a duce la o situatie incredibila pentru fotbalul romanesc. Pentru ca Gigi Becali nu a dat prima intreaga pentru calificarea in grupele UEFA Champions League decat la sase dintre fotbalistii sai, ceilalti componenti ai echipei au luat in calcul ca la partida de diseara, cu Lyon, sa nu se prezinte la stadion! Capitanul Radoi a fost cel care a calmat lucrurile, promitand ca va face tot posibilul ca fotbalistii sa-si vada banii promisi, asta dupa ce s-a oferit sa imparta prima sa colegilor de echipa!
Zapata, D. Goian, Radoi, Ov. Petre, Lovin si Nicolita au fost cei sase jucatori care s-au putut bucura pe deplin, din punct de vedere financiar, de faptul ca Steaua s-a calificat in Liga Campionilor, marturiseste o sursa din vestiarul stelistilor. Ei au incasat cate 120.000 de euro (prima fiind de 150.000 de euro, suma impozabila), bani pe care Gigi Becali ii promisese inainte de "dubla" cu Galatasaray. Ceilalti stelisti au rabufnit la adresa patronului o data cu sedinta in care acesta i-a bagat in urma infrangerii de la Galati. Primul care a indraznit sa zica ceva a fost Petre Marin. Indispensabil dupa plecarea lui Nesu, "Jair" a fost unul dintre preferatii lui Gigi Becali, numai ca, atunci cand a fost vorba sa ofere ce promisese, patronul Stelei l-a gasit responsabil de unele rezultate slabe ale Stelei tocmai pe Petre Marin. Rezultatul? Fundasul Stelei a incasat cu 40.000 de euro mai putin decat trebuia! Si, fireste, l-a intrebat pe patron de ce. "Pentru ca asa vreau eu, na! Ce sa-mi faci? Si asa nu mai am nevoie de tine dupa acest sezon", i-a replicat latifundiarul. Dupa P. Marin, cel care a marturisit unor apropiati ca meciul cu Lyon ar putea sa fie ultimul al sau la Steaua, a prins curaj si Neaga: "Dar eu trebuia sa primesc 50.000 de euro, nea Gigi, si am luat doar 16.000!". De abia atunci Gigi Becali s-a enervat cu adevarat. "Tu sa fii multumit ca mai iei bani la echipa asta, desi nu joci deloc. Care nu va convine, afara! Asa am calculat eu, ca m-am luat si dupa cat ati jucat in campionatul trecut, sa vad cine a ajutat mai mult echipa sa ajunga pe locul 2, si cu asta, basta!", a concluzionat Gigi Becali.
Finul se da la nas
Dupa plecarea acestuia din vestiar, mai multi fotbalisti au fost tentati sa nu se prezinte la partida cu Lyon pentru a-l forta pe patron sa se tina de cuvant si sa le dea banii promisi, numai ca Radoi a intervenit si a spus ca va face tot ce-i sta in putinta pentru ca cei ramasi cu ochii in soare sa-si vada banii munciti. De fapt, in afara celor sase mai sus amintiti, nimeni nu a incasat cat i se cuvenea drept prima de calificare in Liga Campionilor. B. Stancu a luat 16.000 de euro in loc de 70.000 de euro, Vatca - 30.000 de euro in loc de 60.000 de euro, Dayro - 80.000 in loc de 120.000, Arthuro - 70.000 in loc de 120.000, ca sa dam numai cateva exemple. Suparat pe situatia creata, Radoi a avut un gest de capitan adevarat, anuntand in vestiar ca el nu mai are nevoie de prima si ar vrea ca aceasta sa fie impartita colegilor care au fost pacaliti cu sumele cele mai mari. Doar atat i-a trebuit lui Gigi Becali, acesta certandu-l imediat pe fin: "Da, tu ti-ai luat Bentley acum, esti tare! Banii aia nu tot de la Steaua i-ai luat?". Radoi a preferat sa se abtina pentru a nu iesi un scandal monstru in vestiarul Stelei inaintea unui meci atat de important precum cel cu Lyon, dar si datorita faptului ca e deja pe picior de plecare din Ghencea.
Becali LA DNA
Finantatorul stelist s-a prezentat ieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la chemarea procurorilor, intrucat s-a extins urmarirea penala in dosarul privind valiza cu bani de la Cluj. "Eu am scris ca nu declar nimic si ca ne vedem la instanta. I-am spus procurorului: <<Mai, baiatule, atat timp cat nu exista mita, nu poate exista nici fals, nici uz de fals, nici valiza, nici bani, nici nimic, pentru ca premierea nu e mita>>, a spus Gigi Becali, care a explicat si de ce a dat curs invitatiei: "Am venit pentru ca dupa aceea faceau chestii de-astea de rautate si ma luau inainte de vreun meci. Veneau si ma luau si nu vedeam meciul cu Lyon. Asta faceau! Si de ce sa le dau ocazia sa-si bata joc? Mai bine vin, stau trei minute si plec. Sau veneau inainte de meciul cu Bayern M�nchen si ma luau de la aeroport si nu ma lasau sa plec. Si de ce sa nu vad eu meciul?". (MIG)
Cristian MUNTEANU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
JIJI O MERITA DIN PLIN   de lipoveanul
Ce mirlan!   de Laurentiu Cremene
A r h i v a
  Lacatus crede in locul doi    1 comentariu
  UEFA CHAMPIONS LEAGUE - ETAPA A 3-A    
  Stiri pe scurt    
  A batut si Rapidul    
  Corpodean revine    
  Sperante pentru Timisoara    
  Lucescu pleaca, dar nu se intoarce    
  LIGA I - ETAPA A 11-A    
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00978 sec.