Ziua Logo
  Nr. 4367 de luni, 20 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Oprescu cocosat de PUZ-uri
-- Primarul general se vede obligat sa promoveze Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) semnate si avizate de fostul arhitect-sef al Capitalei * Soarta acestor proiecte va fi insa decisa exclusiv de Consiliul General * Adrian Bold vrea sa-l bata in instanta pe Oprescu
Foto: AGERPRES
"Doar consilierii generali pot hotari daca in Bucuresti vor aparea cladiri inalte. Numai ei sunt in masura sa spuna NU construirii acestor cladiri ale caror PUZ-uri au avizul fostului arhitect-sef si al fostei CTUAT. Eu pot sa va asigur ca noua CTUAT, actualul arhitect-sef, Gheorghe Patrascu si eu vom veghea de acum inainte ca Planurile Urbanistice Zonale sa se modifice doar daca interesul orasului si al comunitatii o cere", precizeaza Oprescu, intr-un comunicat.
Edilul Capitalei promite ca, pe viitor, PUZ-urile nu vor mai modifica PUG-ul in functie de "interesele personale si financiare". Pana atunci insa, Oprescu este obligat sa semneze expunerea de motive pentru toate proiectele de hotarare primite mostenire - inclusiv cele care contin PUZ-uri - si sa le introduca pe ordinea de zi a sedintelor Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). El a dat ca exemplu PUZ-ul din Str. Doina, avizat in martie 2008 de Adrian Bold - care permite construirea unei cladiri cu 30 de etaje -, PUZ-ul din Str. Emil Pangratti, avizat urbanistic in martie 2007 de arhitectul Liviu Dobre si trimis lui Adrian Bold (raportul de specialitate fiind semnat tot de Dobre) - care permite construirea unei cladiri cu 6 etaje, plus alte doua retrase - si PUZ-ul din Str. Panduri nr. 14, cu avizul de urbanism si raportul de specialitate semnate la jumatatea lunii mai 2007 de arh. Diana Olteanu - care permite construirea unei cladiri de 16 etaje, din care ultimele doua retrase. (Magda SEVERIN)
Adrian Bold se intoarce
Adrian Bold, fostul arhitect-sef al Capitalei, demis de primarul Sorin Oprescu la propunerea Comisiei de Disciplina din Primaria Generala, incearca sa revina in functie. Bold a luat calea justitiei. El a contestat decizia de demitere si va avea termen de judecata joi, 23 octombrie, la Tribunalul Muni�cipiului Bucuresti, sectia Contencios-Administrativ.
De-a lungul a peste zece ani de activitate ca arhitect-sef al Capitalei, activitatea lui Adrian Bold a fost controversata. El este acuzat ca a dat avizul pentru cladiri care depasesc regimul de inaltime din zona, cum ar fi "zgarie-norii" din Bd. Ion Mihalache, Piata Victoriei, Str. Barbu Vacarescu. Alte cladiri care au primit aviz sunt "Cathedral Plaza" si cea de birouri de pe Bd. Carol. Ambele desfigureaza monumentele istorice alaturi de care au fost construite, respectiv, Catedrala romano-catolica Sf. Iosif si Biserica Armeneasca.
Alte acuzatii sunt legate de faptul ca a dat avizul pentru cladirile de birouri din Piata Charles de Gaulle si Sos. Bucuresti-Ploiesti (langa Casa Presei) desi proiectul prevedea locuri insuficiente de parcare, fapt care creeaza probleme traficului rutier din vecinatate. Litigiul cu omul de afaceri Costica Costanda, legat tot de o autorizatie de constructie, a scos datoare primaria, catre acesta, cu suma de 18 milioane euro, conform unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.
Procesul in care Bold reclama decizia lui Oprescu nu este singurul pe care fostul arhitect-sef il are cu Primaria. In alt proces, Adrian Bold este dat in judecata de primarie pentru suma de 145.000 euro. Primaria si Bold au fost condamnati in solidar sa plateasca despagubiri de 295.000 euro unui cetatean pe nume Vasile Brustur, ne�multumit de certificatul de urbanism eliberat de Bold. Primaria a fost deja executata silit pentru suma respectiva, iar acum vrea sa scoata paguba de la paratul Bold. (C.C.S)
 Afisari: 587  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Legile sau procedurile care-l forteaza pe Oprescu sa semneze aberatii sunt strambe.   de Socrate
fu trimis la recomandarea lu nea nelu ,cica a fost chemat de primaru moscovei sa puna flori in piata   de costicaa
Costicaa esti sigur ca l scolira la Moscova ?   de sorge
sorinelee cica tea uns RUSII IN LOCUL LU NELU bolsevicu CIND FUSesi la cursuri recent la MOSCOVA   de costicaa
Bold   de cosor ion
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
  Soft pentru gradinite    
  Andrei Marga vrea reforme    1 comentariu
  Cauza noastra    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Lideri masoni "arsi intre coloane" (3088 afisari)
 Gruparea "Morosenilor" (2955 afisari)
 Piranhiile au ajuns defecte in Afganistan (2332 afisari)
 Felix-PC a facut trafic de influenta (1695 afisari)
 Dictatura militara - mai buna decat cacealmaua FSN? (1679 afisari)
 Ghici cine este sex simbolul care arata jalnic fara machiaj si haine scumpe? (3911 afisari)
 Presedintele Ungariei a refuzat sa ratifice acordul cu Statele Unite pentru intrarea in programul Visa Weiver (3499 afisari)
 O actrita porno este membra a organizatiei celor mai inteligenti oameni din lume (2570 afisari)
 Un barbat din Filipine traieste, de 55 de ani, cu fratele geaman in corpul sau (2340 afisari)
 Serviciile secrete ruse dezinformeaza: Anglia si Franta l-au impiedicat pe Stalin sa previna al Doilea Razboi Mondial (2073 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01106 sec.