Ziua Logo
  Nr. 4366 de sambata, 18 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Comisarul Muresan neaga
-- Politistul isi rezerva dreptul sa ne dea in judecata
Catre cotidianul "Ziua" Domnului director Mihai Palsu
DREPT LA REPLICA
Referitor la articolul aparut in cotidianul ZIUA nr. 4365 din 17.10.2008 sub titlul "Sefii internelor ataca ZIUA" fac urmatoarele precizari:
Petre Niteanu - sef departament anchete la cotidianul ZIUA, pentru acordarea unui "interviu", sens in care, pe langa telefoanele date, susnumitul a inaintat la Ministerul Internelor si Reformei Administrative o Nota prin care imi solicita interviul in cauza cu privire la o "investigatie jurnalistica" derulata de reporterii ZIUA.
In urma acestor demersuri, miercuri, 15.10.2008, m-am intalnit cu dl. Kallai Laszlo la sediul D.G.I.P.I. din strada Beldiman.
Inca de la anceputul discutiilor, numitul Kallai Laszlo a afirmat ca pe timpul "investigatiei jurnalistice" efectuata in judetul Maramures, atat el cat si colegul sau au fost urmariti in permanenta, le-au fost ascultate telefoanele, fiind fotografiati, fapt pentru care, impreuna am convenit, ca discutiile noastre sa nu fie inregistrate.
Cu privire la modul de desfasurare al discutiilor, precizez faptul ca dl. Laszlo Kallai imi punea intrebari, iar eu raspundeam punctual, aceste discutii purtandu-se intr-o atmosfera relaxanta si transparenta, manifestand totala disponibilitate pentru clarificarea aspectelor despre care am fost chestionat.
Pe parcursul intalnirii nu l-am amenintat sub nici o forma pe ziaristul Laszlo Kallai, ba dimpotriva, discutia a fost extrem de amicala si sincera.
In nici o imprejurare nu am afirmat ca as fi iesit la raport la dl. ministru de interne sau ca acesta ar fi recomandat "sa pun baietii pe ziaristi", cu mentiunea expresa ca nu detin fotografii sau alte documente specifice intrucat cei doi ziaristi nu au facut obiectul supravegherii operative de catre structurile Directiei Generale de Investigatii si Protectie Interna si nu am intreprins cu nici o ocazie masuri de urmarire a acestora, aspecte ce pot fi verificate.
Avand in vedere continutul tendentios si calomnios al articolului din cotidianul ZIUA si informatiile complet neadevarate, referitoare la aspectele inserate, cu privire la faptul ca dl. ministru de Interne Cristian David mi-ar fi recomandat "sa pun baietii pe ziaristi", precum si ca as proteja membrii ai lumii interlope din Baia Mare prin firma UKRO, dar si cele referitoare la situatia materiala, imi rezerv dreptul sa actionez in instanta cotidianul ZIUA si pe semnatarul articolului - PETRE NITEANU, urmand ca in subsidiar sa deschid o actiune in judecata impotriva ziaristului LASZLO KALLAI.
Comisar Sef de Politie Vasile Muresan
17.10.2008
Muresan a refuzat inregistrarea, nu si noi
In comunicatul sau, Vasile Muresean sublinieaza ca "impreuna am convenit ca discutiile noastre sa nu fie inregistrate". Nu este adevarat. Va prezentam in continuare un fragment din stenograma discutiei dintre ofiter si jurnalist, asa cum a fost consemnata de reportofon. Pe site-ul www.ziua.ro se poate auzi aceasta inregistrare:
Vasile Muresan: ...Eu vreau sa va spun si n-as vrea, inregistrand-o, sa va afecteze pe dumneavoastra sau anumiti colegi.
Laszlo Kallai: Nu stiu ce sa ma afecteze.
Vasile Muresan: Inca o data, eu v-am spus. Din partea mea, nu inregistrati. Dar daca o inregistrati atunci o inregistrez si eu.
Laszlo Kallai: Ok. Deci nu doriti sa inregistram?
Vasile Muresan: Nu doresc sa inregistram, datorita relatiei mele sincere fata de dumneavoastra si a unor colegi. (ZIUA)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nu tine!   de Solitude
A r h i v a
  Pantis acuzat de fals in afacerea ICA    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 VW: Haider a fost ucis! (4776 afisari)
 Talmudul - Cartea sfanta a evreilor (2700 afisari)
 Tara Momarlanilor (2630 afisari)
 Epistola secreta a lui Bush catre Assad (2274 afisari)
 Cu pumnul in gura (1625 afisari)
 Un fotomodel din Iasi a facut sex cu tatal si cu unchiul  (5255 afisari)
 Socant: Innebunit de gelozie, un miliardar egiptean ar fi comandat uciderea prin decapitare a unei cantarete  (4982 afisari)
 Sarah Palin, umilita din nou de Tina Fey, la Saturday Night Live  (2153 afisari)
 Angelina Jolie a jefuit o banca? (1883 afisari)
 Infiorator: Un tanar de 23 de ani, titular in nationala de rugby a Angliei, si-a pus capat zilelor, la sfatul parintilor! (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.