Ziua Logo
  Nr. 4365 de vineri, 17 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Problema SRL
Comisia Europeana (CE) va initia procedurile de infringement (incalcarea dreptului comunitar) impotriva Romaniei si a altor patru state membre, pentru neaplicarea in legislatia nationala a unei directive privind simplificarea majorarii capitalului si restructurarea actionariatului SRL-urilor. "Comisia va trimite avize motivate Belgiei, Spaniei, Luxemburgului, Portugaliei si Romaniei referitor la directiva de simplificare a constituirii, mentinerii si modificarii capitalului societatilor comerciale", se arata intr-un comunicat al Executivului de la Bruxelles. (F.B.)
Investitii mai mari
Investitiile straine directe atrase de Romania in primele opt luni ale anului curent au inregistrat un ritm accentuat de crestere de 32% comparativ cu perioada similara a anului 2007, informeaza Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS). Volumul de capital strain direct atras in economie in perioada ianuarie-august 2008 a fost de aproximativ 6,4 miliarde de euro, fata de 4,9 miliarde de euro in primele 8 luni ale anului precedent. (I.S.)
Livrari de energie
Electrica va dubla anul viitor livrarile de energie catre clientii industriali, ca urmare a cresterii cererii din partea acestora, a declarat miercuri, la Roma, directorul general al companiei, Corneliu Stan. Electrica acopera in prezent 10% din piata de furnizare de energie catre clientii industriali, ocupand locul doi la nivel national. Corneliu Stan a mai mentionat ca, in urmatorii cinci ani, Electrica va investi 1,2 - 1,5 miliarde euro in proiecte de energie regenerabila. (I.S.)
RFI in 53 de orase
De la 1 octombrie a.c., programele de actualitati ale RFI Romania pot fi ascultate in 53 de orase din tara, pe frecventele radiourilor locale.
Radiourile partenere care retransmit programele RFI Romania sunt retelele regionale�Radio Galaxy (21 de orase) si Radio Transilvania (15 orase), Radio GaGa (Tg. Mures, Sovata si Reghin), Radio Arad, Radio Retro Miercurea Ciuc, Radio Campus Buzau, Radio Fix Botosani, Radio Ring Medias, Radio Plus Husi, Radio Orion Fetesti si Cernavoda, Radio M Plus Tg. Neamt si Piatra Neamt, Radio Top 91 Suceava, Radio Baragan Calarasi si Radio Nord-Est Iasi si Roman. In acest moment, informatiile difuzate de RFI acopera un bazin de audienta de peste 4 milioane de ascultatori. (Al.B.)
 Afisari: 117  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  E oficial: Criza vine si in Romania    5 comentarii
  Paradisurile fiscale luate la tinta    1 comentariu
  Pretul petrolului s-a prabusit    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sefii Internelor ataca ZIUA (3417 afisari)
 Ahmadinejad il asteapta pe Basescu (2902 afisari)
 Antena 3 amendata pentru jignirea lui Basescu (2863 afisari)
 Scanerele care te dezbraca pe aeroport (2517 afisari)
 Securitatea lui David terorizeaza un jurnalist (1991 afisari)
 Circ la MTV: Dupa ce s-a aruncat intr-un tort cu frisca, Katy Perry si-a rupt genunchii incercand sa se ridice (2536 afisari)
 Moartea politicianului austriac de extrema dreapta, Joerg Haider, un act de sabotaj! (2207 afisari)
 Ghici cine este vedeta care a ajuns la o petrecere cu sanii pe afara? (2167 afisari)
 Violator decapitat cu o secera de femeia pe care o atacase (1980 afisari)
 La 12 ani am avut o aventura cu mama mea vitrega, marturiseste actorul George Hamilton (1782 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00869 sec.