Ziua Logo
  Nr. 4364 de joi, 16 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Erste si Felix the Rat - beneficiarii Fondului Proprietatea
Mihai PALSU 
-- In plina criza bursiera, cand superputerile varsa miliarde de euro in vistieriile devalizate ale unor banci cu trecut imaculat - astazi mediocre, insolvabile - pentru a nitui gaurile produse de banii virtuali, un fost ministru gonit dintr-un guvern ostracizat de hulpavii liberali, un fost nas care a necinstit sotia finului pe care l-a cununat in Sfanta Biserica - l-am numit pe Sebastian Vladescu - a nascut prin cezariana, la sapte luni, caietul de sarcini dupa care Fondul Proprietatea (FP) se va pricopsi cu administratorul Erste Bank.
Ei bine, v-ati gasit voi, la ZIUA, mai ghizdavi decat noi toti, si sunteti voi stapanii adevarului absolut - o sa spuna carcotasii. Nu, domnilor, adevarul este la indemana noastra, iar eu am sa va supun atentiei informatii atat din spatele usilor inchise, cat si publice. Aceste date, puse cap la cap, va vor conduce la un singur numitor: ca Vladescu, secondat de patru yesmeni, a conceput un caiet de sarcini care ofera sanse uriase bancii Erste sa puna mana pe administrarea Fondului si elimina din competitie firme celebre care nu au fost zguduite de crahul bursier. Mai mult, prin aceasta manevra, valoarea actiunilor FP se va diminua asa cum si-a dorit Dan Voiculescu - Felix the Rat, care detine circa 3% din fond. Iata informatiile:
1. Sebastian l-a lamurit pe Calin file din Guvern sa dea hotararea 959/2008, care ii permite sa fie el omul care face caietul de sarcini, care decide castigatorul si care supravegheaza administratorul. In acest lant trofic, Vladescu este si mama, si tata, si fiu. Este Dumnezeul Fondului Proprietatea!!! Dar, atentie! Sebastian nu va semna niciun act. Caietul de sarcini si l-a asumat Tariceanu, iar contractul dintre FP si Erste va fi parafat de sefii fondului.
2. VlAdescu si-a bagat in comisie oamenii care nu maraie la mana care i-a hranit: Catalin Doica este omul promovat de Sebastian la Finante, desi provenea din partidul lui Felix the Rat; Bogdan Alexandru Dragoi este "specialistul" care stie sa semneze acte din care statul pierde zeci de milioane de euro - vezi triunghiul Mittal - Balli - Sidex; Ioana Crenguta Leaua este avocatul guvernului Tariceanu intr-un caz extrem de sensibil, in care premierul se poate frige cu cafeaua zi de zi; Nicolae Cinteza, fiind de la BNR, a fost cooptat in echipa de "hochei" a lui Vladescu pentru impresia artistica, dar si pentru a crea iluzia unui patinaj impecabil pe gheata subtire a finantelor mondiale.
3. Sebastian a realizat caietul de sarcini pentru privatizarea BCR-ului, unde Erste a castigat detasat, printr-o procedura tehnica similara cu cea care se va aplica si la licitatia pentru FP!
4. VlAdescu, pentru a da greutate caietului de sarcini, a acceptat consultanta celebrei firme britanice Schroders. Specialistii reginei au avut acces la documentele de lucru. Numai ca toate actele au fost editate in limba romana! In final, englezii au primit cartonas rosu, fiind trimisi in tribuna. (De fapt, nici nu se putea altfel, pentru ca doi dintre componentii echipei de "hochei" nu au cunostinte avansate de engleza).
5. Timpul acordat realizarii dosarului de oferta este ridicol de mic, de numai doua saptamani. Firmele care vor considera necesar sa cheltuiasca circa doua milioane de euro pentru a concepe o "oferta initiala" viabila au nevoie de cel putin trei luni de lucru. Cine crede ca Sebastian & Co. vor avea timpul fizic sa discute cu 28 de firme in 10 zile pentru a alege dintre acestea maximum 5 societati in faza finala este copil de gradinita. Eu cred ca Erste este deja in luna a doua.
6. CAStigAtorul licitatiei va fi decis de un calculator, iar Erste a beneficiat in cazul BCR de aceasta tehnologie plina de programe cu bitii pe bucle.
7. Caietul de sarcini nu este cu dedicatie pentru Erste, ci, prin diminuarea drastica a unor conditii, pune banca austriaca ce joaca in liga piticilor pe picior de egalitate cu mamutii din lumea fondurilor.
8. DacA FP va fi administrat de un mamut, acesta va veni cu portofoliul de clienti dupa el. In acest caz, Felix the Rat nu va mai putea sa cumpere actiuni cu 25 de bani, ci cu 1 leu!
Nu In ultimul rAnd, la acest nivel sunt mai multe tipuri de a da spaga. Unul dintre cele mai frecvente moduri este acela de a face lobby la cel mai inalt nivel. Adica tu, stat lampas, repartizeaza printr-o licitatie "corecta" o comanda speciala pentru firma "X", iar firma "X" va deschide mereu usa marelui licurici. Evident, Erste Bank nu se preteaza sa practice o astfel de metoda de spaga pentru ca este intr-o relaxare totala atunci cand la tastatura bate Sebastian Vladescu.
 Afisari: 1890  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
alarm guck mal..   de Andrada Tiparas
chiar as avea o bucurie prea mare sa fie atat de simplu   de Andrada Tiparas
un apel la marea cultura..   de Andrada Tiparas
tot citesc de criza burselor..   de Andrada Tiparas
NOI frustratii ,serial in numeroase ACTE,   de Baietel vioi
Fraiei mai sunteti bre !!   de Ghita Bizonu'
bravo Lenio,te-ai prins   de iobagul roman
la totzi politicienii   de iobagul roman
Nu sunt bani pentru profesori !   de LENIO
A r h i v a
  Mesajele lui Hrebe    2008-10-14
  Felix Turnatorul murdareste familia    2008-10-13
  Turnatorul Voiculescu miauna turbat la Basescu    2008-10-06
  Nu votam securisti, informatori si mafioti    2008-09-29
  Felix turnatorul a facut in cizmele Securitatii    2008-09-15
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Tariceanu Calin (4218 afisari)
 Pensii nesimtite pentru oameni speciali (3528 afisari)
 Mata Hari din Coreea (2496 afisari)
 Erste si Felix the Rat - beneficiarii Fondului Proprietatea (1890 afisari)
 Ager Leasing sau afaceri agere cu statul (1616 afisari)
 O fotbalista din Germania s-a facut actrita porno ca sa nu moara de foame! (5462 afisari)
 Imagini socante din timpul unui accident de parapanta, in care a murit un medic roman (4418 afisari)
 Britney Spears si-a luat geanta de fite, dar a uitat sa se epileze! (FOTO) (2111 afisari)
 Timisoara: A alergat gol pusca prin oras cerand sa vorbeasca cu Traian Basescu (FOTO) (1638 afisari)
 Musulmanii propun o alternativa la capitalism: Sistemul financiar bazat pe sharia (1593 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.10001 sec.