Ziua Logo
  Nr. 4362 de marti, 14 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Mesajele lui Hrebe
Mihai PALSU 
-- Luni am publicat un amplu interviu realizat la sediul redactiei noastre cu Viorel Hrebenciuc. Pesedistul, considerat de toata lumea drept "marele combinator" al politicii romanesti, ne-a oferit raspunsuri diplomatice la cateva intrebari legate de Iliescu, Nastase si Geoana. Cum ca ar fi fost anormal ca Iliescu sa ajunga senatorul a doua cartiere dupa ce a condus tara 11 ani, ca Nastase poate fi viitorul presedinte al Romaniei din partea PSD daca isi rezolva problemele cu justitia, ca Geoana da dovada de calitati de lider pentru ca administreaza un partid mare cu foarte multe personalitati.
La IntrebArile legate de UDMR, Viorel a raspuns cu placere. Aici, fara falsa modestie, "marele combinator" ne-a aratat clar ca domnia sa este artizanul rezolvarii problemelor minoritatilor. Ca daca nu negocia coerent cu UDMR atunci cand T�kes dorea anarhie, probabil Romania ar fi fost traversata de un razboi etnic. Gratie si lui, bombele au cazut peste sarbi, iar valuta forte s-a aciuat la BNR si in buzunarele noastre.
Dar toate acestea sunt istorie. Prezentul politic este plin de promisiuni electorale pentru 30 noiembrie, ziua uninominalului: cresterea salariilor, marirea pensiilor, crearea de locuri de munca pentru a nu regresa economia dupa boom-ul penelist, construirea a o mie de kilometri de autostrazi, ieftinirea tarifelor la gaze si electricitate pentru populatie. Si ar mai fi una: ca premierul propus de PSD este cheia evolutiei ulterioare a Romaniei. La aceste probleme, Hrebe ne-a oferit raspunsuri-mesaje. Sa le luam pe rand.
Despre salarii Si pensii - numai de bine. Viorel, fara sa detalieze - cine dracului mai are timp de detalii cand e vorba de painea cea de toate zilele si votul uninominal - le-a trans�mis pensionarilor si profesorilor ca, asa cum pe vremuri au avut grija de ei, tot asa, pe viitor, vor fi protejatii PSD-ului. Mesaj clar: pensionari si profesori, votati-ne si veti avea parale!
Despre ieftinirea gazelor si a electricitatii, Hrebe ne-a spus categoric: vom practica preturi preferentiale pentru populatie. Cum? Am strigat noi in cor. Secret de guvern, ne-a raspuns Viorel mucalit. Aiurea, nu este niciun secret. PSD va intreprinde ceea ce PNL s-a ferit, ca sa nu diminueze colectarea de bani la buget. Vor ieftini gazul si electricitatea cu 19%, prin renuntarea la TVA. Mesaj clar: romani votati-ne si va ieftinim gazul si curentul!
A venit apoi intrebarea cu autostrazile. Aici, Hrebe a dat o cifra mitica: 1000 kilometri de autostrada. Daca coroboram milionul de metri de autostrada cu salariile si pensiile marite, te intrebi de unde bani, ca PIB-ul pe 2009 nu va fi mai mare de 140 de miliarde de euro. Eu zic ca rezolvarea gandita de PSD nu este mare inginerie. Banii pentru salarii si pensii se vor lua de la buget prin diminuarea volumului de investitii sustinute de stat, fara a reduce, totusi, investitiile in autostrazi.
O sA spuneTi ca tocmai am enuntat o aberatie. Nu, si iata cum: fondurile alocate de stat pentru autostrazi se vor diminua cu necesarul pentru salarii si pensii. Vor ramane, astfel, cateva sute de kilometri de autostrada fara fonduri. PSD-ul va oferi unor firme particulare posibilitatea de a construi autostrazi cu bani proprii. Societatile respective isi vor recupera investitiile prin introducerea taxelor de acces.
O sA spuneTi acum ca vor fi proteste de strada. Nu, pentru ca pe autostrazi nu circula regulat batranii, saracii sau oamenii obisnuiti. Majoritatea lor folosesc autobenzile in perioada de concedii sau ocazional. Autostrazile sunt folosite ZILNIC de autoturismele societatilor comerciale si de afaceristi grabiti. Niciun profesor, niciun om din clasa medie care are masina nu se va grabi sa iasa in strada pentru eliminarea taxelor de autostrada. Mesaj clar: afaceristi drumari, sustineti-ne indirect!
La sfArSit, am lasat ce era mai important: mesajul lui Hrebenciuc catre Basescu. Acest mesaj l-a transmis prin ricoseu, explicand de ce a facut alianta cu partidul-televizor al lui Felix the Rat. Pentru a-i arata lui Traian ca Vioreii pesedisti fac aliante, nu ca Bocii pedelisti care se autoizoleaza politic. Vino tu, Traiane, cu noi in barca si-l aruncam peste bord pe Felix, i-a transmis Hrebe presedintelui. Dar avem si noi o conditie: Geoana premier! Mesaj clar: Ce, Traiane, tu nu mai stii de gluma?
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
tot o apa si-un pamant   de stan patitu
Atrag atentio onorabilului Hrebe ca PSD s-a mai fript odata cu UDMR.   de Socrate
Hrebe   de Mona G.
Palsu e precum Basescu   de Hantzy
Felicitari, domnule Palsu!   de mihai coste
TALIBANI SI LIBERALI,DIADA INCOMPATIBILA   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Felix Turnatorul murdareste familia    2008-10-13
  Turnatorul Voiculescu miauna turbat la Basescu    2008-10-06
  Nu votam securisti, informatori si mafioti    2008-09-29
  Felix turnatorul a facut in cizmele Securitatii    2008-09-15
  Securitate, Voiculescu si mafie politica    2008-09-08
 Top afisari / comentarii 
 Premierul Marian (3122 afisari)
 Miliardari fara numar (1969 afisari)
 Mesajele lui Hrebe (1801 afisari)
 Skoda Superb - Lux pentru popor (1557 afisari)
 Capusele Educatiei (1297 afisari)
 Revoltator: O mama intretine relatii sexuale cu un baiat de 14 ani si scapa de inchisoare (6050 afisari)
 Sabotaj in ziua nuntii: Mireasa si preotul, aruncati in piscina de un cavaler prea emotiv - VIDEO (2316 afisari)
 Laureatul premiului Nobel pentru Economie: Varful crizei va fi atins in urmatoarele doua luni (2309 afisari)
 Iranul, un posibil aliat al SUA impotriva expansiunii Rusiei (2263 afisari)
 Camorra il vrea mort pana la Craciun pe scriitorul italian Roberto Saviano (2178 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09664 sec.