Ziua Logo
  Nr. 4360 de sambata, 11 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Romania post 89
Cartea "Romania post 89", aparuta la editura l'Harmatttan a constituit subiectul dezbaterii de joi, gazduita de Ambasada Romaniei la Paris si Institutul Cultural Roman. Cartea este semnata de prof. univ. Catherine Durandin si de prof. univ. dr. Zoe Petre, specialista in istorie veche la Universitatea Bucuresti. Discutia a vizat situatia actuala a tarii noastre, angrenata in procesele si problematica specifica celor doua structuri la care a aderat, UE si NATO. (A.V.)
Invazia piratilor
In premiera extraordinara, monstrii si piratii din noua colectie de surprize Kinder Joy fac spectacol, maine, cu piesa "Aventuri la Scoala Piratilor", regia Cornel Todea, incepand cu ora 16.00, la Teatrul "Ion Creanga" din Bucuresti. La premiera sunt asteptate celebritati ale lumii culturale si mondene, precum si oameni de afaceri, in compania copiilor lor. Evenimentul va fi gazduit
de actrita Daniela Nane. (A.V.)
Zei, eroi si-un blog
In stagiunea de anul acesta a Teatrului National pentru Copii, actorul Marian Ralea invita toti copiii sa participe la "Povestile Lumilor Apuse". Micutii, sub indrumarea Magicianului, pot deveni eroi principali ai povestilor, ajutand la descoperirea Cetatii Zeilor si a lumilor din Antichitate. Proiectul, o incursiune teatrala in lumea fantastica din mitologia civilizatiilor antice (Egipt, Grecia, Roma, India, Tibet etc.), reprezinta o forma de educare prin divertisment. Mai nou, Teatrul National pentru Copii are un blog, pe care-l gasiti la adresa: http://tncopii.blogspot.com/. (C.S.)
Antena Satelor la Nufaru
Antena Satelor, singurul post de radio romanesc dedicat mediului rural, sarbatoreste implinirea a 80 de ani de existenta ai Radio Romania, in data de 14 octombrie. Evenimentul aniversar se va desfasura in comuna Nufaru (jud. Tulcea), incepand cu ora 15.00. Ascultatorii vor avea parte de spectacole de muzica folclorica, concursuri de cros, lupte, box etc. Importanti solisti ai scenei populare romanesti precum Ion Dolanescu, Ionela Prodan, Ion Ghitulescu vor contribui la buna dispozitie a publicului. (A.V.)
A r h i v a
  Icoane din Bizant    
  Maraton teatral    
  Sfarsitul culturilor nationale? (I)    2 comentarii
  Poezia germana contemporana (II)    
 Top afisari / comentarii 
 Confruntarea inegala: KGB contra Romaniei (3203 afisari)
 Escrocherie sau interes national? (2187 afisari)
 Romania singura la Marea Neagra (1707 afisari)
 Bush Jr. cere sprijinul lumii (1672 afisari)
 "Albania Mare" contra Serbiei (1552 afisari)
 Jorg Haider iesise de la discoteca si circula cu 142 km/h in momentul accidentului  (2244 afisari)
 Fiica renumitei gimnaste Lavinia Milosovici a murit duminica dimineata (2026 afisari)
 Joerg Haider, lider al extremei-drepte austriece, și-a pierdut viața intr-un accident rutier (1969 afisari)
 Gemenele Kristina si Karissa, noile iubite ale tatucului Playboy, Hugh Hefner  (1862 afisari)
 Fidel Castro: Este un miracol faptul că Obama nu a fost asasinat (1856 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01860 sec.