Ziua Logo
  Nr. 4358 de joi, 9 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Expozitie de miliarde la Paris
-- O expozitie de pictura dedicata artistului Pablo Picasso, vernisata ieri la Paris in salile a trei muzee, a beneficiat de cea mai mare prima de asigurare din istoria evenimentelor de profil.
Pentru prima data in istoria artei, trei dintre cele mai importante muzee ale Parisului s-au asociat pentru a deschide cea mai importanta expozitie de arta moderna de pana in prezent. Considerate a fi "senzatia artistica" a sezonului, 210 dintre lucrarile geniului spaniol si ale pictorilor care l-au inspirat sunt expuse in Grand Palais, 40 de opere la Luvru, in timp ce Mus�e d'Orsay va gazdui aproximativ 50 de picturi. Alaturi de cele mai cunoscute opere ale lui Picasso se afla extraordinarele tablouri ale unor genii precum Titian, El Greco, Delacroix, Cezanne, Goya, Rembrandt, Renoir, Manet, Velazquez, Ingres, Degas si Van Gogh. Valoarea lor combinata este estimata la doua miliarde de euro, in timp ce cel mai scump tablou a fost evaluat la 100 de milioane de euro. Pentru a asigura stralucitele opere, organizatorii expozitiei "Picasso si maestrii" ("Picasso et les maitres"), care va fi deschisa pana pe 2 februarie 2009, au fost nevoiti sa plateasca o prima de asigurare de 790.000 de euro. Valoarea ar fi fost dubla, daca statul francez nu ar garanta in eventualitatea unor pagube sau furturi despagubiri de peste 100 de milioane de euro. Factura pentru asigurarea expozitiei trimisa unui alt partener, grupul francez Axa Art, a constituit o cincime din intregul buget alocat expozitiei, care ajunge la 4,5 milioane de euro.
Doua treimi dintre lucrarile din expozitia Picasso vin din muzee straine, colectii private din Franta si din intreaga lume. Ele sunt asigurate din momentul in care sunt ridicate de la proprietari pentru o multitudine de scenarii, inclusiv pentru un atac terorist. Organizatorii spera sa justifice costurile expozitiei prin prezenta record a vizitatorilor, peste 4000 de persoane fiind asteptate zilnic.
Ruxandra RADUS 
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Picasso   de Viorica Ianc
Arta Financiara???   de Olga Khan
A r h i v a
  Ultimul secret al Titanicului    6 comentarii
  Fotomodel la 78 de ani    2 comentarii
  Mortul de o jumatate de tona    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Moartea unui demnitar (5216 afisari)
 Insula Serpilor este subiect de gafe in SUA (3464 afisari)
 Hotii de case (2613 afisari)
 Ultimul secret al Titanicului (2401 afisari)
 Mihaela Radulescu de mana cu Elan la divort (2348 afisari)
 Presupusa sora a lui Elvis Presley: Regele traieste! (3470 afisari)
 Satelitul care iti vede sub plapuma (3315 afisari)
 La 105 ani, e cea mai batrana virgina din lume: Am fost prea ocupata sa mai am timp si de sex (2553 afisari)
 Prostituate ''ascunse'' pe bancnotele Euro (2360 afisari)
 Berlusconi critica cravata ministrului roman de Justitie, Catalin Predoiu (2342 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.