Ziua Logo
  Nr. 4357 de miercuri, 8 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Atentie la vaccin!
Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat inceperea campaniei de vaccinare antigripala, masura menita insa sa protejeze persoana vaccinata numai fata de virusurile gripale circulante in sezonul respectiv. Aceste vaccinuri nu protejeaza fata de toate tipurile de virusuri care dau simptomatologie asemanatoare gripei, dar au evolutie mai usoara. Vaccinarea este recomandata persoanelor incepand cu varsta de 1 an, singura contraindicatie la vaccinare fiind alergia la proteine de ou. In cazul bolilor febrile sau orice infectii acute, administrarea vaccinului trebuie amanata pana la vindecare. Medicii avertizeaza ca vaccinul ramas din sezonul precedent (2007-2008) nu mai trebuie utilizat. (C.P.)
Control la operatii
Comisia care investigheaza cazul privind ata chirurgicala din China trebuie sa analizeze la cati pacienti a fost folosit produsul "presupus contaminat" si care este starea sanatatii acestora dupa operatii, a cerut ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. "Vrem ca investigatia sa fie cat mai corecta. Institutul Cantacuzino nu a finalizat ancheta, avand doar ceva rezultate partiale, neconcludente inca", a mai spus Nicolaescu. Firma importatoare a explicat, luni, ca 150 de spitale au fost aprovizionate cu ata chirurgicala din China; peste jumatate din cantitatea importata a ajuns la spitale, restul fiind oprit de la livrare. (C.P.)
Nou centru expozitional
Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa realizeze un nou centru expozitional in Capitala, a anuntat, ieri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea oficiala a Targului Tehnic International Bucuresti - TIB, la Romexpo. Un numar de 968 de firme isi prezinta ofertele, pe o suprafata de 52.000 mp, la cea de-a 34-a editie a TIB. In paralel cu TIB se desfasoara, tot la Romexpo, Salonul Cercetarii 2008 si Salonul Inventika 2008. (I.S.)
A r h i v a
  Stop la medicamente    
  Snagovul ignora legea    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Felix opere incomplete (2262 afisari)
 Evolutia umana, la capat de drum (1950 afisari)
 Painea lui Tariceanu (1936 afisari)
 Hotie la contorul de gaz (1800 afisari)
 Care pe care (1481 afisari)
 Caderea titanilor  (4929 afisari)
 Salvati-l pe Catalin! (3306 afisari)
 Ghici cine este vedeta care tine mortis sa ne arate ca este "o viagra umana"? (3114 afisari)
 Ele sunt cei mai frumosi "barbati" din lume! (VIDEO) (2726 afisari)
 Dezinformare in presa rusa: Majoritatea fortelor politice din Romania opteaza pentru o apropiere de Rusia (2499 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00779 sec.