Ziua Logo
  Nr. 4356 de marti, 7 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Amanta lui Lennon, aleasa de Yoko
Relatia lui John Lennon cu Yoko Ono, cea de-a doua sotie a sa, a avut un debut furibund, in ciuda situatiei maritale a celebrului beatle. Primii patru ani petrecuti alaturi de ea, asezonati cu eforturi conjugate de a aduce pacea mondiala, aveau sa marcheze, dupa cum el insusi spune, cea mai fericita perioada a vietii cantaretului.
Desi la nivel artistic, apropierea celor doi facea minuni, aspectul intim al vietii lor de cuplu incepea sa aiba de suferit. In timp ce libidoul lui Lennon era la fel de pronuntat ca in prima zi, Yoko, mai in varsta cu sapte ani, nu parea la fel de dispusa sa faca fata situatiei ca la inceput. Pe fondul pasivitatii ei erotice, cantaretul recurge la tot soiul de reprosuri, mai mult sau mai putin vadite, ajungand sa o compare la un moment dat cu o sotie din Epoca Victoriana, care, "inerta, nu face altceva decat sa stea intinsa, cu gandul la Anglia".
Libido fara limite
Dorinta sexuala arzatoare care il mana pe Lennon nu a intarziat sa creeze probleme in cuplul celebru. Nedumerirea lui Yoko viza interesul neincetat al barbatului pentru alte femei - cunoscute sau nu. Totul a culminat cu o petrecere, ocazie cu care starul a petrecut o noapte de amor cu una dintre invitate.
Yoko, dandu-si seama de ce se petrecea, a incercat sa-si pastreze calmul. A rugat pe cineva sa intre in dormitor si sa-i ofere sotului ei o floare insotita de cuvintele "Inca te mai iubesc...". Mesajul si darul nu au ajuns niciodata la el.
Desi colaborarea pe plan muzical era mai mult decat fructuoasa, viata intima a celor doi suferea din ce in ce mai mult. Astfel, Yoko se hotaraste sa-si infrunte sotul.
Dupa o discutie deschisa cu privire la viitorul relatiei, atat ea, cat si Lennon hotarasc sa schimbe statutul legamantului lor - din acel moment, John devine liber in ceea ce priveste legaturile sexuale cu alte femei. Mai mult decat atat, cantaretul nu a respins nici varianta idilelor cu parteneri de acelasi sex.
Liberalismul sexual
Desi primise acordul sotiei sale, Lennon ezita sa inceapa aceasta noua viata atat de aproape de Yoko. Asadar, se hotaraste sa plece spre Los Angeles, insotit de asistenta cuplului, May Pang (foto centru), de 22 de ani. Alegerea tinerei a apartinut exclusiv lui Ono.
Inainte de plecare, John Lennon a insistat ca, pe parcursul separarii, sotia lui sa adopte acelasi stil de viata ca si el. Apoi, a petrecut optsprezece luni in California, impreuna cu Pang. In aceasta perioada, pe care ulterior a nuïżœmit-o "Weekend-ul pierdut". Lennon a consumat deseori bauturi alcoolice si a recurs de mai multe ori la violenta. Refuzand sa accepte separarea de Ono, acesta o suna zilnic, rugand-o sa-l primeasca inapoi. In tot acest timp, Yoko il tine la distanta, singura ei preocupare vizand bunastarea lui fizica si mediatica. Rolul lui May Pang in povestea cuplului Lennon ramane invaluit in mister, cu atat mai mult cu cat nici chiar ea nu poate da lamuriri in acest sens. Totusi, in cartea ei, intitulata "Iubindu-l pe John/Loving John", femeia se descrie drept o tanara cu principii religioase solide, scandalizata, la inceput, de ideea plecarii, dar care a sfarsit prin a deveni amanta cantaretului. Toate astea, in conditiile in care cei doi avusesera o aventura cu ceva timp inainte. In mai 1974, Lennon se intoarce la New York, unde isi reia activitatea artistica, incepand lucrul la un album nou. In ciuda revenirii sotului ei, Yoko nu cedeaza rugamintilor acestuia de a-l primi inapoi.
Totusi, cateva luni mai tarziu, cu ocazia unui duet cu Elton John la Madison Square Garden, cei doi se reintalnesc. Ono ramane alaturi de sotul ei pana pe 8 decembrie 1980, cand acesta din urma isi pierde viata in urma unui asasinat.
Andreea-Daniela RAICU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Imagine ....    de Olga Khan
A r h i v a
  Maratonul "Sfanta Scriptura"    1 comentariu
  Starbucks iroseste zilnic 23 milioane de litri de apa    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Baronii pensiilor (2479 afisari)
 Pierdut stat roman. Il declar nul. (2385 afisari)
 Amanta lui Lennon, aleasa de Yoko (1909 afisari)
 Gafa de zece miliarde de euro (1592 afisari)
 Romania socialista in criza (1513 afisari)
 Ghici cine este vedeta care, la 45 de ani, arata senzational in costum de baie?  (3082 afisari)
 Actrița Mariana Mihuț a căzut pe scenă in timpul piesei "Unchiul Vania"  (2657 afisari)
 Statele Unite se indreaptă spre o gravă recesiune, a anunțat Fondul Monetar Internațional  (2514 afisari)
 Imagini șocante cu momentul in care arbitrul Colțescu a vrut să se arunce de la balcon (VIDEO) (2327 afisari)
 Refugiu caldut si salarii barosane: Unul din zece angajati ai A.N.A. are rude cu functii in SIE, MAp sau MIRA  (2042 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.