Ziua Logo
  Nr. 4352 de joi, 2 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Taiko-naucul Geoana si ipocritul Tariceanu
Rene PARSAN 
-- Este obisnuit ca in pragul alegerilor politicienii sa o ia razna. Sa ofere ce nu au, sa bata campii fara nicio retinere, sa lase bunul simt sa se odihneasca nitel si, in general, sa manance magiun. Dar Tariceanu si Geoana par anul acesta sa iasa de pe orbita. Liderul PSD ar vrea, daca s-ar putea, sa se adreseze electoratului din Dabuleni direct de pe Luna, iar colegul sau de guvernare a depasit toate limitele fatarniciei, cu un tupeu pe care il mai regasim doar la Tolea Ciumac.
Este de notorietate ca toate masurile populiste ale Guvernului, cum ar fi marirea salariilor si a pensiilor o data la doua zile - de o sorginte mai degraba imbecila decat social-democrata in actuala situatie economica a tarisoarei, au fost luate nu atat la gemetele legitime ale pensionarilor si lefegiilor, cat de dragul alegerilor. Potopul de pomeni care cade neincetat in capul electoratului nauc este revendicat, ca sa vezi coincidenta dracului, atat de PSD cat si de PNL, de parca cele doua partide ar avea ceva in comun! In fond, PSD, un partid de doua ori mai mare, cel putin la nivelul de reprezentare in Parlament, a sustinut trei ani Guvernul Tariceanu la putere doar de dragul opozitiei constructive in Legislativ. Nu ca oamenii de afaceri din spatele celor doua partide incompatibile ar avea ceva de impartit, cum ar veni, asa la intamplare, Romania.
DacA taikonautul din Dabuleni, Mircea Geoana, promite capsunarilor prime astronomice de reimpamantenire in tara si face presiuni la NASA sa trimita romani in Cosmos, intr-un discurs politic pe inima pepenarului, Tariceanu nu poate sta nici el degeaba. Trimite si el profesori la plimbare. Cat o fi politica de doamna, dar asemenea ipocrizie este greu de crezut ca poate sa incapa intr-o singura minte. La votul din Parlament pentru majorarea cu 50% a salariilor dascalilor, liberalii au votat toti ca unul pentru. A parut doar un simplu oportunism jegos, in fond cine ar fi fost idiotul de stanga sau de dreapta sa se opuna unei asemenea initiative in pragul alegerilor? A doua zi dimineata, insa, la deschiderea anului universitar, Tariceanu si-a adus aminte ca legea a fost impusa de opozitie si a contracarat cu tot pragmatismul unui liberal autentic: "Nici un om cu cap nu poate sa creada ca majorarea salariilor profesorilor poate sa fie sustinuta de buget". Adica, nici un guvern, din orice parte a esichierului politic ar veni el, nu va putea respecta acest angajament. Dar cine zicea de oameni cu cap? In aceasta poveste este vorba de parlamentari, fiinte alcatuite din 90% stomac si 10% continut. Ca rama. Si care au aceeasi obstinatie, sa mai treaca printr-un mandat. Aceeasi atitudine a avut-o premierul si in cazul propunerii Noricai Nicolai ca procurorii sa fie desemnati de CSM si nu de Presedinte. Chemat alaltaieri la Bruxelles sa dea socoteala pentru aceasta initiativa, Tariceanu a dat vina pe subalterna buclucasa. "Ea este vinovata", s-a smiorcait el, "eu nu am avut nici o vina". Pai, cine este liderul partidului de guvernamant, subordonata cui este aspiranta la portofoliul Justitiei? Cine a pus-o pe doamna jandarm in fruntea plutonului de executie "322" care l-a pus pe Basescu la zid?
Este trist, totusi, sa vezi cum doi oameni politici de oarecare notorietate se pregatesc sa zboare in necunoscut ca doi brabeti (vrabioi - reg.olt., vezi Mircea Geoana, monografia "Dabuleni, cel mai colegiu romanesc").
Altfel, cei doi poznasi sunt dusmani de moarte, ca biscuitii din eugenie. Care este insa amestecul dubios care ii infrateste? "Crema" Basescu. Si uite asa, tandemul fara lant ideologic la care pedaleaza frenetic cei doi lideri de partid, altfel cea mai stranie pereche de papagali politici de pe scena romaneasca, taraste incetisor Romania spre primul si cel mai vesel uninominal din istorie.
 Afisari: 1188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 15 Afiseaza toate comentariile  
"Crema" Basescu , fin du fin, creme de la creme buna oricand - lu alwis   de Ghita Bizonu'
Solutia dorita: Ein Bassesk, Ein DNA , Kantsch Parlament !!!    de Ghita Bizonu'
Inainte de a pune si eu un Comment aici ...   de Hantzy
Fratia hoteasca si demagogica PNL-PSD   de Mona G.
Compunerea de articole la comanda este si ea o arta...   de moroianu
De cand a trecut ziarul ziua in barca lui Basescu   de Catalin Tomescu
Ziaristule comunist-pedelist vad ca nu cirii nici o vorbulita despre multele defecte ale pedelistilo   de Ho Ciu Tzi
biscuiti Eugenia   de Viorica Ianc
Profesorii trebuiau sa ceara nu marirea salariului ci CORELAREA SALARIULUI CU SALARIUL   de Razvratitul
Nu prea stiu ce titlu sa pun   de lil
PNL este partidul viitorului, PSD ramane un partid al trecutului fara proiecte pentru viitor   de Nicu Mihai Andrei
important   de ....
PSD si PNL, biscuiti Eugenia   de unIonoarecare
Alegerile - inca o sansa ratata?   de Nashu
DECE ARE NEVOIE PRESEDINTELE DE O MAJORITATE?   de Alex.Pandrea
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Spionii romani rup tacerea (3290 afisari)
 Serbia inventeaza poporul "vlah" (1940 afisari)
  Ipocrizia conduce Romania (1843 afisari)
 Top modele cu par pe fata (1776 afisari)
 Taiko-naucul Geoana si ipocritul Tariceanu (1188 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, victima unei erori grosolane de machiaj! (2498 afisari)
 Mercenari moldoveni in armata Rusiei (2122 afisari)
 Ungurii au inceput sa urasca si grupuri etnice inexistente: pirezii (2023 afisari)
 Femeile din Arabia Saudita, obligate sa isi arate doar un singur ochi de sub val (1716 afisari)
 Sutiene pentru un fund apetisant! (1638 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.90257 sec.