Ziua Logo
  Nr. 4352 de joi, 2 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Moneda de schimb
Cercuri ale puterii ruse considera ca statu-quo-ul Transnistriei trebuie mentinut, intrucat aceasta regiune poate fi utilizata de Moscova drept cap de pod in regiune, unde pot fi desfasurate trupe noi sub forma suplimentarii fortei de mentinere a pacii din Transnistria, pentru a asigura Moscovei o pozitie confortabila in confruntarea cu Ucraina si Romania", comenteaza publicatia ucraineana Den, citata de Agerpres. Gruparea "uliilor" militari de la Moscova, ar urmari pastrarea Transnistriei drept cap de pod al Rusiei in vederea mentinerii presiunii asupra Moldovei si Ucrainei. (M.N.)
Forta de reactie
Ministerul rus al Apararii intentioneaza sa creeze o forta de reactie rapida formata din unitati aeropurtate, navale si ale trupelor speciale, relateaza Interfax. "Ministerul Apararii considera ca infiintarea unei forte de reactie rapida pentru contracararea amenintarilor strategice este justificata", afirma o sursa din cadrul Ministerului rus al Apararii. "Forta de reactie rapida va avea si aproximativ 200-300 de avioane si elicoptere", a adaugat oficialul rus. (M.I.)
Khameney riposteaza
Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat ca Teheranul va sprijini guvernul Hamas din Gaza, apreciind ca Israelul "slabeste" si se indreapta spre o eventuala distrugere, noteaza Agerpres. Ayatollahul l-a numit pe premierul Hamas, Ismail Hanyieh, "mojahed" (soldat al razboiului sfant) si a asigurat ca "natiunea iraniana nu-l va lasa niciodata singur". Khamenei, care a vorbit cu ocazia rugaciunilor ce au marcat sarbatoarea islamica Eid al-Fitr, nu se afla la prima declaratie amenintatoare la adresa statului evreu. (I.C.)
Convorbiri talibane
Presedintele afghan Hamid Karzai a declarat ca l-a sunat zilele trecute pe mollahul Omar, liderul insurgentei talibane si un aliat al organizatiei al-Qaida, oferindu-i protectie in schimbul colaborarii cu regimul de la Kabul, relateaza cotidianul El Mundo. "Fratele meu drag, intoarce-te pe pamantul tau, vino si colaboreaza la pacea si la bunastarea oamenilor si nu iti mai ucide fratii", i-a transmis telefonic Karzai mollahului Omar. Ulterior, liderul taliban a difuzat un mesaj, cerand expulzarea din Afganistan a trupelor internationale, si calificandu-i pe membrii fortelor de securitate afgane drept "hoti, traficanti, criminali". (M.I.)
A r h i v a
  Serbia inventeaza poporul "vlah"    19 comentarii
  Observatorii UE debarca in Georgia    
  Ultimul tar reabilitat    1 comentariu
  Obama avantajat de criza    61 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Spionii romani rup tacerea (3290 afisari)
 Serbia inventeaza poporul "vlah" (1940 afisari)
  Ipocrizia conduce Romania (1843 afisari)
 Top modele cu par pe fata (1776 afisari)
 Taiko-naucul Geoana si ipocritul Tariceanu (1188 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, victima unei erori grosolane de machiaj! (2498 afisari)
 Mercenari moldoveni in armata Rusiei (2122 afisari)
 Ungurii au inceput sa urasca si grupuri etnice inexistente: pirezii (2023 afisari)
 Femeile din Arabia Saudita, obligate sa isi arate doar un singur ochi de sub val (1716 afisari)
 Sutiene pentru un fund apetisant! (1638 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01284 sec.