Ziua Logo
  Nr. 4350 de marti, 30 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Investitii Termoelectrica
Companiile Romgaz Medias, Edison (Italia), GDF-Suez, E.ON Kraftwerke (Germania), Verbund (Austria), CEZ (Cehia), Unit Investment (Olanda) si IstroEnergo (Slovacia) sunt interesate sa construiasca, impreuna cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), o centrala electrica la Fantanele, in judetul Mures. Cele opt companii au depus, luni, dosarele de precalificare, informeaza Mediafax.
Directorul general al producatorului de gaze Romgaz, Francisc Toth, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca ELCEN intentioneaza sa construiasca la Fantanele o termocentrala greenfield de 300 MW, respectiv 15% din puterea instalata a ELCEN. De asemenea, companiile E.ON, GDF Suez, Edison, CEZ, Verbund si IstroEnergo s-au inscris, la finele saptamanii trecute, si la licitatia ELCEN pentru construirea unei unitati de producere a energiei electrice la CET Progresu Bucuresti.
Aceste investitii se adauga proiectelor pe care le va derula Termoelectrica in parteneriat cu Electrabel, din grupul GDF Suez, si CEZ, anuntate saptamana trecuta de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. La Borzesti, Electrabel si Termoelectrica vor construi un grup nou de productie a energiei de 400 MW, investitie de 300-400 milioane euro. La Galati, CEZ si Ter�moelectrica vor derula o investitie similara celei de la Borzesti, a spus Vosganian. La o alta filiala a Ter�moelectrica, cea de la Doicesti, inca nu a fost selectat un castiga-tor. (I.S.)
A r h i v a
  Amenintari cu gaze    
  Craiova in reluare    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Boala bancii nebune (2708 afisari)
 Criza sau sah-mat pe tabla de sah a securitatii globale? (2009 afisari)
 Andreea l-a lasat pe Tudor (1492 afisari)
 "Inarmarea Iranului trebuie oprita" (973 afisari)
 Atentie, cad stalpi! (926 afisari)
 Vladimir Putin, renegat de mama sa georgiana (4667 afisari)
 Istoria se repeta! Un american de 71 de ani a fost anuntat de medici ca este... gravid (3334 afisari)
 O femeie a murit, dupa ce a fost cusuta cu ata chirurgicala importata din China (2596 afisari)
 Afla unde gasesti cele mai multe frumuseti pe cap de locuitor! (2501 afisari)
 Clanul rromilor bogati l-a luat in vizor si pe primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandru: "Va lichidam familia. Avem bani pentru kilar strain" (2291 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01603 sec.