Ziua Logo
  Nr. 4350 de marti, 30 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Olmert la Moscova
Presedintele rus Dmitri Medvedev l-a invitat pe premierul israelian Ehud Olmert la Moscova, in pofida faptului ca acesta si-a dat demisia. Olmert va continua sa-si exercite functia de prim-ministru pana la formarea noului guvern sub presedintia lui Tzipi Livni. Olmert va pleca in Rusia imediat dupa sarbatorile de Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc), care au inceput ieri, si va avea convorbiri cu presedintele Medvedev, premierul Putin si ministrul de Externe Serghei Lavrov. Tema convorbirilor: bomba atomica iraniana
si vanzarea de armament sofisticat rusesc, Siriei.
(T.S., Ierusalim)
Arhive desecretizate
Serviciul de Informatii Externe (SVR) al Federatiei Ruse a declasificat o serie de documente din arhiva sa vizand procesele politice din Europa inainte si dupa semnarea Acordului de la Munchen, relateaza ITAR-TASS. Materialele declasificate dovedesc ca inalta conducere a URSS cunostea foarte bine situatia din Europa, pentru a putea lua deciziile necesare in vederea organizarii securitatii sale, a declarat generalul SVR Lev Sotkov. "Tocmai refuzul de a forma un sistem de securitate colectiva a facut posibila izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial" a adaugat el, subliniind ca la ora actuala Europa are nevoie de o securitate colectiva, intrucat gandirea de bloc s-a perimat. (M.I.)
Transnistria somaleza
Surse oficiale din Soma�liland, regiune separatista din nord-vestul Somaliei, citate de somali.org au declarat ca sunt gata sa puna la dispozitia navelor ruse porturile din zona in schimbul recunoasterii independentei. Speculatiile aparute in mass-media din Conul Africii vin dupa ce, fortele navale rusesti de la Marea Baltica au trimis o noua nava militara de patrulare catre coastele Somaliei pentru a asigura securitatea navelor rusesti care circula prin regiune. Somalia, stat african fara un guvern central stabil, a mai gazduit numeroase nave de razboi si forte militare sovietice in perioada Razboiului Rece. (M.I.)
Ungaria in Visa Waiver
Ungaria are sanse mari sa fie inclusa in programul Visa Waiver, cand acesta va intra in vigoare, in jurul datei de 12 ianuarie, a declarat ministrul ungar de Externe, Kinga Goncz, citat de MTI. "De fapt totul depinde de Statele Unite, daca pot implementa la timp sistemul electronic si cel de control", a precizat Goncz. Ministrul maghiar s-a mai intalnit cu lideri ai comunitatii etnice maghiare si a bisericilor istorice maghiare din diferite regiuni ale SUA, pe care i-a informat despre eforturile Guvernului de la Budapesta de a-i ajuta pe etnicii ma�ghiari din strainatate. (M.I.)
 Afisari: 120  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Marea Neagra inghetata in proiect    
  Ostaticii au fost eliberati in desert    1 comentariu
  Dreapta rateaza puterea in Austria    
  Ultimul dictator    
 Top afisari / comentarii 
 Boala bancii nebune (2708 afisari)
 Criza sau sah-mat pe tabla de sah a securitatii globale? (2009 afisari)
 Andreea l-a lasat pe Tudor (1492 afisari)
 "Inarmarea Iranului trebuie oprita" (973 afisari)
 Atentie, cad stalpi! (926 afisari)
 Vladimir Putin, renegat de mama sa georgiana (4667 afisari)
 Istoria se repeta! Un american de 71 de ani a fost anuntat de medici ca este... gravid (3334 afisari)
 O femeie a murit, dupa ce a fost cusuta cu ata chirurgicala importata din China (2596 afisari)
 Afla unde gasesti cele mai multe frumuseti pe cap de locuitor! (2501 afisari)
 Clanul rromilor bogati l-a luat in vizor si pe primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandru: "Va lichidam familia. Avem bani pentru kilar strain" (2291 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00873 sec.