Ziua Logo
  Nr. 4347 de vineri, 26 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Oprescu vanat pentru garda de arhitecti
-- ONG-urile sunt suparate ca au fost excluse de la Amenajarea Teritoriului * Contestatarii se pregatesc de scandal
Peste 30 de organizatii ale societatii civile se declara tradate de primarul general Sorin Oprescu, pe care il acuza ca incalca "Pactul pentru Bucuresti" semnat impreuna cu ele in campania electorala.
Este vorba despre noua componenta a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTUAT), stabilita de edilul-sef dupa bunul plac, si promovata printr-un proiect de hotarare supus aprobarii CGMB in sedinta de luni, 29 septembrie. Pe lista figureaza persoane controversate, ca de pilda Sorin Gabrea, predecesorul arhitectului-sef Adrian Bold, demis de Oprescu luna trecuta. Dar enervarea cea mare a ong-urilor provine din faptul ca primarul general a omis sa includa pe lista, in afara de arhitecti si urbanisti, "cel putin un specialist in patrimoniu istoric, un antropolog, un ecolog, un sociolog, un inginer, un jurist cu cunostinte de urbanism, un specialist in economie urbana, un reprezentant al societatii civile etc.", reclama cele 34 de organizatii civice si profesionale.
In plus, Oprescu vrea sa intocmeasca Regulamentul de functionare a (CTUAT) - pe care va trebui, evident, sa il supuna aprobarii Consiliului General - abia dupa 30 de zile de la validarea componentei acesteia. Or, cum principala activitate a comisiei amintite este avizarea si aprobarea documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului, este lesne de inteles ca membrii ei, imediat ce vor fi validati, vor taia si spanzura, inclusiv in stabilirea regulamentului dupa care vor functiona.
Omisiune taxata, dezastru urbanistic
Ong-urile initiatoare ale Pactului pentru Bucuresti ameninta ca vor interveni in sedinta CGMB, in cursul dezbaterilor pentru proiectul de hotarare amintit. "Mentionam ca functionarea CTUAT nu este un detaliu al Pactului pentru Bucuresti. Actualul dezastru urbanistic al Capitalei a fost cauzat in buna masura de functionarea defectuoasa a Comisiei, in mandatele anterioare", precizeaza Nicusor Dan, de la Asociatia "Salvati Bucurestiul", intr-un comunicat de presa. In afara de Oprescu, pactul a fost semnat de 41 din cei 55 de consilieri generali, mare parte dintre ei castigand un nou mandat.
Comisia lui Oprescu
Membrii CTUAT propusi de Oprescu sunt: Sorin Gabrea, Constantin Enache, Dorin Stefan, Dan Serban, Bogdan Bogoescu, Tiberiu Florescu, Mircea Ochinciuc.
Primarul general a inclus si o lista de "invitati" ai comisiei, care, la randul lor, sunt arhitecti sau urbanisti - de la profesori universitari din tara si strainatate, la reprezentanti ministeriali si ai oamenilor de afaceri.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
-escu   de Tudor190
Oprescu e o facatura de primar!   de MarianDaniel
A r h i v a
  Subventii neelectorale    
  Suspiciuni la spital    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Panica la Casa Alba (2554 afisari)
 Dosarele feliX (1858 afisari)
 Diversiunea Rusiei (1820 afisari)
 Milionarii se bulucesc la case de 1 euro (1423 afisari)
 Spaima bancomatelor (1412 afisari)
 Misterioasa incarcatura a unui cargou iranian ii omoara pe capete pe piratii care l-au capturat (2864 afisari)
 Topless-ul, interzis femeilor urate si grase (2860 afisari)
 Pravda: Rusia trebuie sa se implice in disputa dintre Kiev si Bucuresti, daca nu doreste baza NATO in Insula Serpilor (2159 afisari)
 Un ofiter de aviatie britanic sustine ca a vazut o flota de OZN-uri (1822 afisari)
 S-a internat pentru o circumcizie si s-a trezit fara penis (1602 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00914 sec.