Ziua Logo
  Nr. 4345 de miercuri, 24 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Cu Rusia in Cupa Davis
-- Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intalni, pe teren propriu, puternica selectionata a Rusiei in cadrul optimilor de finala din Grupa Mondiala, conform tragerii la sorti efectuate, ieri, la Madrid.
Desi si-a pastrat locul in elita Cupei Davis pentru a 13-a oara consecutiv, Romania va avea din nou o misiune extrem de dificila in primul tur al Grupei Mondiale, urmand sa intalneasca, in perioada 6-8 martie 2009, cel mai probabil la Polivalenta din Capitala, galonata echipa a Rusiei. De doua ori castigatoare a "Salatierei de argint" in ultimii sase ani (2002 si 2006), Rusia este o abonata a finalei Cupei Davis, faza in care a jucat si in 2007, in vreme ce anul acesta a fost invinsa cu greu de Argentina in semifinale, cu 3-2. De altfel, dintre posibilele adversare desemnate, ieri, la Madrid, capi de serie in meciurile din optimile de finala ale Grupei Mondiale, Romania ar fi avut viata grea cu oricare dintre acestea, in prima urna aflandu-se si finalistele din acest sezon, Spania si Argentina, dar si valoroasele echipe ale SUA sau Frantei. "La acest nivel, toate echipele sunt puternice. Meciul cu Rusia va fi foarte greu. Ei au de unde sa aleaga, au trei jucatori de mare valoare, care se afla in primii 20 in topul ATP", a declarat ex-presedintele FRT, Ilie Nastase, fostul mare tenisman adaugand si ca atunci cand intalnesti Rusia, "meciul este greu si acasa si in deplasare". Pe de alta parte, jucand cu Rusia, tricolorii au sansa da a juca pe teren propriu, in fata propriilor suporteri, dar misiunea lor de a trece de prima faza este imposibila, numai daca tinem cont de faptul ca toti adversarii - Nikolai Davidenko (locul 6 ATP), Igor Andreev (19), Mihail Iujnai (21), Dmitri Tursunov (26) si Marat Safin (36), sunt cu mult mai bine clasati in ierarhia mondiala decat cel mai valoros jucator roman al momentului, Victor Hanescu (foto), care ocupa pozitia 67! Dar iata si programul meciurilor din primul tur al Grupei Mondiale: Argentina - Olanda; Cehia - Franta; SUA - Elvetia; Croatia - Chile; Suedia - Israel; Romania - Rusia; Germania - Austria; Spania - Serbia.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Urziceniul tipa    
  Dinamo bate in anonimat    
  LIGA I - Etapa a 8-a    
  Stiri pe scurt    
  Rapidul in corzi    
  Hagi: "Nu m-a ofertat CFR"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Condamnat la moarte (3987 afisari)
 Ultimul condamnat la moarte (2872 afisari)
 Tökes cere autonomia Transilvaniei (2351 afisari)
 Birchall se apara pe blog (1540 afisari)
 Senatorii au furat dosarul spionilor (1319 afisari)
 ICR Berlin a vernisat expozitia artistilor Alexandru Radvan si Sorin Tara. PRIVITI SI COMENTATI. (Atentie, imagini socante!) (2422 afisari)
 Deputat ucrainean: Kievul a facut tot ce putea pentru ca Romania sa aiba castig de cauza la Curtea Internationala de Justitie  (2391 afisari)
 Doua prostituate din Timisoara s-au luat la bataie cu politistii (VIDEO) (2302 afisari)
 Doua planete aflate la 300 de ani lumina de Pamant s-au ciocnit (2302 afisari)
 Moldovenii au brevetat masina de cules castraveti (1700 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00808 sec.