Ziua Logo
  Nr. 4343 de luni, 22 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Piata sanatoasa in cinci ani
-- Preturile pe piata rezidentiala din Romania s-ar putea reduce in perioada urmatoare, nivelul acestora urmand sa fie stabilit de gradul de accesibilitate la achizitia unei locuinte, si nu de dezechilibrul dintre cerere si oferta, apreciaza reprezentantii companiei de servicii imobiliare RE/MAX.
"In urmatorii cinci ani, piata din Romania va deveni sanatoasa. Vom vedea ajustari de preturi, atat la locuintele vechi, cat si la cele noi, deoarece preturile nu trebuie sa fie determinate in functie de raportul dintre cerere si oferta. Intr-o piata sanatoasa preturile sunt in functie de gradul de accesibilitate la achizitia unei locuinte", a declarat Charles Lemire, managing director RE/MAX Europe, transmite Mediafax.
"Investitorii speculativi sunt cei care vor pierde cel mai mult, pentru ca piata nu suporta preturile pe care le cer ei la revanzarea locuintelor", a mai spus Lemire.
Vanzarile de locuinte aflate in stadiul de proiect au inceput sa scada, in favoarea achizitiilor de apartamente sau case in faze avansate de constructie sau chiar finalizate. In Bucuresti, de exemplu, ponderea apartamentelor vandute in stadiul de proiect a scazut la 65-70% in acest an, de la aproximativ 90-95% anul trecut, a declarat, intr-un comunicat, Andrei Marinescu, broker/owner RE/MAX Magnum, agentie din reteaua imobiliara RE/MAX.
"Vanzarile de locuinte noi au avut un trend descrescator in acest an, chiar si rate cu 30% mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in functie de proiect. Marile proiecte doresc in continuare vanzarea <<la plansa>>, dar au inceput sa nu o mai poata face", a afirmat Marinescu.
Referindu-se la accesul la finantare, Charles Lemire a aratat ca bancile vor oferi instrumentele necesare de achizitie a unei locuinte sau pentru dezvoltare imobiliara.
Lemire a precizat ca Romania va ramane si in perioada urma�toare o "tara a proprietarilor", de aceea piata chiriilor nu se va dezvolta prea mult. (I.S.)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Atac sexual in partidul rozelor (7292 afisari)
 Se pregateste un deces (2826 afisari)
 Nea Nicu presedinte (1982 afisari)
 Dumnezeii falsi (1936 afisari)
 Atac la ortodoxie (1596 afisari)
 Ronaldo, in tandreturi cu o prostituata de 5.000 de euro pe noapte, mare consumatoare de cocaina (3360 afisari)
 Heidi Klum, dezbracata pe scena de patru barbati, la gala Emmy (2469 afisari)
 La varsta de 104 ani, flirteaza cu un fotomodel de 22 de ani! (2432 afisari)
 Au aparut primele imagini cu Windows 7 (2183 afisari)
 Oglinda, oglinjoara... Jennifer Lopez nu-i cam rotunjoara? (1844 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.