Ziua Logo
  Nr. 4341 de vineri, 19 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Mihaiu in Delta
Jurnalistul Liviu Mihaiu de la "Academia Catavencu" a fost numit oficial de Executiv, in sedinta de ieri, in functia de guvernator al Deltei Dunarii. El l-a inlocuit pe Paul Cononov, devenit consilierul premierului Tariceanu. (C.P.)
Mediul la tribunal
Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a actionat in instanta Ministerul Mediului, pentru ca "a refuzat nejustificat" sa emita Acordul de functionare pentru barajele Corna si Cetate, ce urmeaza sa fie construite in cadrul proiectului Rosia Montana. Potrivit RMGC, ministerul ar fi trebuit sa dispuna eliberarea acordului, dupa ce Comisia de experti a aprobat emiterea acestuia. Ministerul a dispus sistarea procedurilor de avizare din cauza unui certificat de urbanism, necesar in procedura, dar anulat, intre timp, de catre
justitie. (L.M.)
Un milion de "hepatici B"
Hepatita B, problemele specifice ale acesteia in Romania si ghidurile recente de tratament, cu cele mai noi si eficiente terapii au fost temele dezbatute cu prioritate la al 18-lea Congres National de Hepatologie al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF), lucrari care au inceput ieri, la Bucuresti. Potrivit prof. Mihai Voiculescu, presedintele ARSF, in Romania, aproape 1 milion de oameni (intre 2% si 7% din populatie, conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii) sunt infectati cu virusul hepatitei cronice B. (C.P.)
Subventii pentru sfecla
Ministerul Agriculturii propune un sprijin de 30 de lei pe tona pentru productia de sfecla valorificata in acest an si o plata de 300 de lei pe tona pentru orez, in timp ce producatorii de in si canepa ar putea primi 250 de lei pe tona, informeaza Mediafax. Valoarea totala a sprijinului alocat pentru sfecla este de 21 de milioane de lei, pentru orez de circa 17 milioane de lei, iar pentru in si canepa de 50.000 de lei. Subventiile se refera la produsele valorificate in acest an, iar valorile sunt aceleasi ca si anul trecut. (L.M.)
A r h i v a
  Baza militara Renault    1 comentariu
  Pomana electorala legiferata    
  Dosare penale la maternitatea Giulesti    1 comentariu
  "Dulapioare pe campii" pentru trei elevi    
 Top afisari / comentarii 
 Baietii destepti inventeaza taxa pe sticla (2144 afisari)
 De la agent Mossad la premier (1920 afisari)
 Condoleezza pune Rusia la punct (1553 afisari)
 Baza militara Renault (1293 afisari)
 America pe sponci (1254 afisari)
 O superba manechina din Rusia a devenit regina sahului (2184 afisari)
 Avocatul Ucrainei: "Romania seamănă cu grupul acela de englezi pletoși care repetau refrenul la nesfarsit " (1962 afisari)
 NASA a publicat cele mai recente fotografii de pe Marte (1919 afisari)
 Imagini care demonstreaza: Suporterii dinamovisti au fost provocati de fanii olandezi (1722 afisari)
 Salarii mai mari pentru politisti, de la 1 ianuarie 2009 (1658 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00886 sec.