Ziua Logo
  Nr. 4341 de vineri, 19 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
I-a donat fratelui o parte din spate
-- Un adolescent britanic si-a ajutat fratele geaman sa supravietuiasca, donandu-i o portiune din propriul spate.
Scott Mills, in varsta de 19 ani, sufera de scolioza severa (afectiune care se manifesta prin devierea sau curbarea coloanei vertebrale in plan frontal; in cazul de fata, anomalia vertebrala continua sa se accentueze odata cu trecerea timpului, necesitand numeroase interventii chirurgicale de corectie). Astfel, el suporta periodic operatii prin care i se insereaza intre vertebre tije de metal cu scopul de a-i usura respiratia. Pe termen lung, interventiile medicilor asigura verticalitatea coloanei si, pana la urma, ii salveaza viata.
Din pacate insa, chirurgii nu mai puteau continua seria de interventii, mai ales ca pielea de pe spatele tanarului ajunsese sa fie foarte subtire si plina de cicatrici. In aceste conditii, fratele acestuia, Luke, s-a oferit sa-i doneze o portiune de piele, tesut gras, muschi, vena si artera. Astfel, pentru prima oara in istoria medicinii, doctorii au reusit transplantarea de tesut pe o pereche de gemeni identici. Cea mai similara procedura de acest fel fusese realizata in Statele Unite ale Americii, in 1999, cand chirurgul Bob Allen a folosit tesut prelevat din stomacul unei femei pentru a reconstrui sanul surorii gemene a acesteia.
Elaine Sasson, chirurg plasti�cian la spitalul universitar unde au fost operati cei doi frati, a lucrat in trecut cu doctorul Allen, si a povestit pentru Daily Mail: "Am folosit aceeasi tehnica la care apelam in mod curent, doar ca am aplicat-o unei perechi de gemeni identici. Am planuit cu mare atentie fiecare pas." "Am pierdut multe nopti fara sa pot inchide un ochi, mai ales ca operatia in cauza viza preleva�rea de tesut de la o persoana sanatoasa", a adaugat medicul.
Scott, care sufera de scolioza inca de la nastere, a suportat peste 20 de interventii chirurgicale de-a lungul vietii. Dupa ce, in 2006, rana cauzata de ultima operatie s-a infectat, Luke s-a oferit sa-i doneze fratelui sau grefa de care avea nevoie. (A.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Asemenea cazuri...   de Marinele Serban
A r h i v a
  Hristos cu diamante, perle si rubine    1 comentariu
  12 stripteuze pentru Del Toro si Soderbergh    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Baietii destepti inventeaza taxa pe sticla (2144 afisari)
 De la agent Mossad la premier (1920 afisari)
 Condoleezza pune Rusia la punct (1553 afisari)
 Baza militara Renault (1293 afisari)
 America pe sponci (1254 afisari)
 O superba manechina din Rusia a devenit regina sahului (2184 afisari)
 Avocatul Ucrainei: "Romania seamãnã cu grupul acela de englezi pletoºi care repetau refrenul la nesfarsit " (1962 afisari)
 NASA a publicat cele mai recente fotografii de pe Marte (1919 afisari)
 Imagini care demonstreaza: Suporterii dinamovisti au fost provocati de fanii olandezi (1722 afisari)
 Salarii mai mari pentru politisti, de la 1 ianuarie 2009 (1658 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00828 sec.