Ziua Logo
  Nr. 4341 de vineri, 19 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Hristos cu diamante, perle si rubine
-- Sculptura in valoare de 86 milioane de euro a fost realizata de un artist excentric care a donat-o Catedralei din Canterbury
Un triptic din marmura incrustat cu diamante, rubine si perle, infatisandu-l pe Iisus Hristos rastignit, a fost facut cadou Catedralei din Canterbury, Marea Britanie, de catre unul dintre cei mai misteriosi artisti contemporani.
Cu o greutate totala de trei tone, tripticul (trei statui de dimensiuni egale care-l reprezinta de Mantuitor pe cruce) a fost expus in paraclistul din Colegiul Regal din Cambridge, pentru ca administratorii catedralei sa il poata studia. Creatii ale excentricului artist Kongthin Pearlmich, cele trei statui sunt asezate fiecare intr-un soi de rama aurita.
Lucrarea, intitulata The Man Delusion ("Amagirea Omului"), pare sa fie o riposta la cartea The God Delusion ("Amagirea Domnului") al carei autor este profesorul academic ateu Richard Dawkins.
Artistul incredibilei opere nu este foarte cunoscut. Se pare ca este de origine asiatica si are aproape 50 de ani. Pearlmich nu expune niciodata si lucreaza numai cu un grup de clienti atent selectionti. In acest triptic, figura centrala (fundalul pe care este "rastignit" Mantuitorul este de culoare rosie) tine in mana un manunchi de perle ce reprezinta puritatea, in timp ce diamantele ce ii atarna de picioare sugereaza obsesia omului pentru bogatie iar rubinele, fixate pe piept, sangele Domnului, dupa cum a explicat purtatorul de cuvant al artistului.
Sculptura (tripticul) oferita Catedralei din Canterbury este a patra din seria creata de Kongthin Pearlmich care are ca tematica rastignirea lui Iisus Hristos. "Pana in prezent, unul dintre tripticuri a fost oferit Catedralei din Canterbury, altul a ajuns la Vatican, iar un al treilea a intrat in colectia privata a unui colectionar din Statele Unite ale Americii, care a platit pentru el 85,6 milioane de euro", a adaugat purtatorul de cuvant.
Artistul nu si-a vandut niciodata operele prin case de licitatie sau prin galerii, toate lucrarile au fost cumparate de cei 20 sau 30 de clienti privati cu care colaboreaza. Ioannis Goss-Taylor, custodele lucrarii, a declarat ca este "sculptata cu mana, pictata si apoi aurita".
Purtatorul de cuvant al Catedralei Canterbury a declarat: "Opera a fost oferita Catedralei din Canterbury si chiar ne gandim sa o pastram, dar nu stim multe despre artist". Experti ai caselor de licitatie Sotheby's si Christie's au afirmat ca nici ei nu recunosc artistul dupa nume. "Kongthin Pearlmich s-a ferit de public toata viata si mai ales de industria artei, de aceea nu este foarte cunoscut", a explicat purtatorul de cuvant al artistului.
Ruxandra RADUS 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Iisus Hristos   de Viorica Ianc
A r h i v a
  12 stripteuze pentru Del Toro si Soderbergh    1 comentariu
  I-a donat fratelui o parte din spate    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Baietii destepti inventeaza taxa pe sticla (2144 afisari)
 De la agent Mossad la premier (1920 afisari)
 Condoleezza pune Rusia la punct (1553 afisari)
 Baza militara Renault (1293 afisari)
 America pe sponci (1254 afisari)
 O superba manechina din Rusia a devenit regina sahului (2184 afisari)
 Avocatul Ucrainei: "Romania seamănă cu grupul acela de englezi pletoși care repetau refrenul la nesfarsit " (1962 afisari)
 NASA a publicat cele mai recente fotografii de pe Marte (1919 afisari)
 Imagini care demonstreaza: Suporterii dinamovisti au fost provocati de fanii olandezi (1722 afisari)
 Salarii mai mari pentru politisti, de la 1 ianuarie 2009 (1658 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.