Ziua Logo
  Nr. 4340 de joi, 18 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Legea anti-Morar atacata la Curte
-- Pedelistii ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei legea aprobata marti in Senat prin care procurorii sefi ai DNA, DIICOT si ai Parchetului de pe langa ICCJ vor fi desemnati de Consiliul Superior al Magistraturii, excluzandu-l, din acest proces, pe presedintele Romaniei.
Presedintele PD-L Emil Boc a explicat, ieri, ca noua reglementare incalca textul constitutional ce prevede ca numirea procurorilor se face de catre presedinte. Mai mult, proiectul adoptat in Senat - a sustinut liderul PD-L - contravine unei decizii a Curtii Constitutionale care a decis ca forul decizional nu poate modifica total sensul unei legi. Pe de alta parte, Boc a criticat demersul presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, care i-au trimis o scrisoare presedintelui Parla�mentului European Hans-Gert Pottering in care cer PE sa formuleze un punct de vedere propriu privind afirmatiile defaimatoare la adresa Parlamentului Romaniei aduse in raportul CE din iulie. Emil Boc este de parere ca Olteanu si Vacaroiu ar trebui sa-si dea demisia de onoare pentru ca i-au sfidat pe romani cand au facut din Parlament "o institutie de aparare a infractorilor". Cert este ca scrisoarea trimisa lui Pottering va fi dezbatuta si votata de plenul Parlamentului pe 24 septembrie, exact in ziua in care presedintele Traian Basescu va prezenta un mesaj pe teme de politica interna si externa.
Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene (CE), Mark Gray, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca pozitia Comisiei privind procedura de numire si inlocuire in functie a procurorilor sefi a fost constanta si repetata in raportul din 23 iulie, iar acesta reprezinta unul dintre obiectivele impuse Romaniei. El a adaugat ca CE este constienta de decizia adoptata marti de Senatul Romaniei privind amendarea procedurii de numire a procurorilor sefi.
"Intelegem ca aceasta este pozitia Parlamentului, care trebuie insa sa fie sustinuta de presedinte", a subliniat Gray, adaugand: "Acesta este unul dintre obiectivele stabilite la data aderarii, care prevede clar ca procedura nu ar trebui schimbata".
Olteanu si Vacaroiu sa-si dea demisia de onoare. - Emil BOC
Cornelia POPESCU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Senat   de Mona G.
A r h i v a
  Curtea de Conturi de capul ei    2 comentarii
  Preotii nu scapa de CNSAS    19 comentarii
  Pozitie coerenta la APCE    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Maestrul a lasat via neculeasa (2692 afisari)
 Fierbe Marea Neagra (2079 afisari)
 Raul abia incepe (1513 afisari)
 Gardianul banului public e in coma (1276 afisari)
 PSD si PNL s-au impacat pe banii nostri (1222 afisari)
 Porno profesoara din Roman figureaza ca membru activ pe un site de lesbiene (3667 afisari)
 Madalin Voicu: Elena Udrea este co-etnica mea (3391 afisari)
 Sotia lui Stefan Iordache vrea sa se sinucida (2830 afisari)
 Lipseste doar "un chibrit aprins" pentru ca Peninsula Crimeea sa se separe de Ucraina (2336 afisari)
 "Ahmadinejovschi" vrea sa se implice in reglementarea crizei din Caucaz (1913 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00823 sec.