Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Tariceanu fuge de Primaverii
-- Seful PNL isi pregateste candidatura in Ilfov dupa ce a vazut ca in Capitala nu prea are sanse sa fie ales deputat
Calin Popescu Tariceanu ar putea candida in Ilfov la alegerile din toamna, desi este liderul Organizatiei PNL Bucuresti, dupa ce ultimele studii comandate de liberali au aratat ca liderul partidu�lui nu ar obtine suficiente voturi in colegiul din Capitala pentru a castiga un mandat de parlamentar.
Surse din cadrul PNL au dezvaluit ca prim-ministrul nu ar intruni suficiente voturi pentru a fi ales pe un loc de deputat la alegerile din toamna in colegiul din Primaverii-Dorobanti, desi harta colegiilor din capitala a fost trasata chiar de catre Executiv. Astfel, Tariceanu ar intruni 20% din voturi intr-o prima faza la care s-ar putea adauga cinci procente printr-o campanie sustinuta. Premierul isi anuntase in urma cu o luna candidatura pentru Camera Deputatilor intr-un colegiu din sectorul 1, condus de liberalul Andrei Chiliman. De asemenea, premierul a declarat atunci ca nu va mai avea pretentia de a fi propus prim-ministru daca nu va castiga batalia electorala in circumscriptia in care candideaza.
In aceste conditii, Tariceanu ar putea intra in cursa din toamna intr-un colegiu din Judetul Ilfov, dupa ce ieri a primit o propunere in acest sens din partea presedintelui organizatiei PNL Ilfov Marian Petrache. Invitatia i-a fost facuta liderului liberal cu ocazia participarii la deschiderea anului scolar in comuna Gruiu din Ilfov. "Vreau sa va fac o propunere. Candidati cu mine la Ilfov, la deputati. Noi inca nu am definit toti candidatii. In cei patru ani de zile tot pe aici ati stat, mai mult decat in Bucuresti", l-a ofertat Petrache in fata camerelor tv pe Tariceanu, invocand faptul ca prim-ministrul detine o casa in comuna Cioflinceni, in apropiere de Gruiu. Presedintele PNL a pretins ca este surprins de propunere si o va lua in considerare, afirmand ca o candidatura in Ilfov ar fi o provocare interesanta. "Sa nu credeti ca un colegiu in Ilfov este mai prejos decat un colegiu din Primaverii. In zona aceasta rurala, provocarile sunt foarte mari, transformarile sunt foarte rapide si foarte profunde, iar nevoile sunt pe masura. In Bucuresti, lumea are alte asteptari, aici lumea are alte orizonturi si provocari", a argumentat liderul PNL.
Uninominale desenate de Guvern
Guvernul a delimitat colegiile uninominale din judetele Constanta, Satu Mare si din Bucuresti, cat si pe cele pentru romanii din strainatate deoarece Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului Electoral nu a reusit sa le traseze pana la termenul stabilit de 19 iulie. Lucrarile Comisiei au fost macinate de nenumarate dispute intre membri sai, reprezentantii PD-L acuzandu-i pe cei de la PSD si PNL ca s-au aliat in defavoarea democrat-liberalilor. Ei au afirmat ca se urmarea gruparea in colegii a cat mai multor localitati in care liberalii sau social-democratii castigasera la alegerile locale, astfel incat aceste doua partide sa aiba un avantaj din start. In replica, deputatul PNL Horea Uioreanu, membru al Comisiei, a afirmat ca reprezentantii PD-L au pus "bete in roate si frane" si au fost mult mai prezenti in presa decat la lucrarile din Parlament. (D.C.)
Dan CARP 
 Afisari: 358  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
TARICEANU:DUPA MINE POTOPUL!   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  PSD si PRM de brat contra CNSAS    15 comentarii
  Sentintele comuniste, la gunoi    14 comentarii
  PNTCD da ultimatum liberalilor    10 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00989 sec.