Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Dezbatere amanata
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita Ministerului Economiei si Finantelor sa faca public proiectul bugetului de stat pentru anul 2009 si cere o dezbatere publica a bugetului de stat previzionat pentru anii 2010-2013, a declarat pentru Agerpres Cristian Parvan, secretar general AOAR. Reprezentantul Asociatiei considera ca o dezbatere publica a bugetului de stat pentru anul 2009, ca si pentru perioada pana in anul 2013, va obliga partidele politice sa se pronunte, clar, asupra viitorului regim fiscal din Romania. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian declara, recent, pentru "Ziua" ca este posibil ca Parlamentul sa amane dezbaterea proiectului de buget pana dupa alegeri. (I.S.)
Doua oferte pentru IAR
Doua companii, Aero Vo�dochody din Cehia si Marcovici Capital Ltd din Israel, au depus oferte pentru privatizarea companiei IAR Ghimbav, potrivit Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Compania castigatoare va fi anuntata in aproximativ 45 de zile, dupa analiza ofertei tehnice si a celei financiare. Un numar de sapte investitori s-au aratat interesati de privatizarea socie�tatii IAR Ghimbav. (I.S.)
Scoli informatizate
Intrarom a castigat licitatia organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) pentru dotarea cu laboratoare informatice a unui numar de 8.191 de unitati din invatamantul preuniversitar. Valoarea contractului se ridica la 432,38 milioane de lei (122,48 milioane de euro) si se va incheia in luna decembrie 2008. Intrarom va subcontracta 46% din valoarea totala a contractului catre Siveco Romania, adica 198,89 milioane de lei (fara TVA), se arata in anuntul privind licitatia. (F.B.)
Nabucco pentru Europa
Proiectul de constructie a gazoductului Nabucco nu ar trebui abandonat, in pofida cresterii numarului initiativelor concurente, a declarat, ieri, presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, dupa o intalnire cu premierul ungar Ferenc Gyurcsany, transmite AFP. El a mentionat ca este in interesul Europei sa-si diversifice rutele de livrare a energiei. Gazoductul Nabucco, ce ar trebui sa aduca gaze din regiunea Caspica catre Europa, fara a tranzita Rusia, implica companii din sase state: OMV (Austria), Transgaz (Romania), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania). Principalul concurent al conductei este proiectul ruso-italian South Stream, la care Ungaria s-a asociat oficial in luna februarie. (G.M.)
A r h i v a
  Atentie cad banci!    14 comentarii
  Inflatia creste cu PIB-ul    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00858 sec.