Ziua Logo
  Nr. 4337 de luni, 15 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Radioul public tanar la 80 de ani
Societatea Romana de Radiodifuziune implineste anul acesta opt decenii, prilej cu care cele patru importante posturi - Radio Romania Cultural (RRC), Radio Romania Actualitati (RRA), Radio Romania Muzical (RRM) si Antena Satelor - si-au regandit politica de programe si promit grile noi, intinerite, alerte.
Azi, echipa RRC lanseaza o serie de emisiuni noi, cu realizatori tineri, ritm alert si informatii de ultima ora. Pe tot parcursul zilei, actualitatea se imbina cu muzica buna, comentariul acid cu polemica, transmisiunile directe de la evenimentele culturale cu taifasurile cu mari personalitati, vedete sau nu, din studio.
Ziua debuteaza la 07.15 cu un matinalul "Espresso" cu Ioan Budura si Radu Croitoru; de la 09.00, patrundeti intr-o altfel de dimineata - cu tineri, strazi, tramvaie, muzica - o "Dimineata crossover" proiectata de Maria Balabas. La "Texte si pretexte" (ora 10.00), Razvan Dolea si Valentin Protopopescu fac o marturisire: Noi nu ii citam pe clasici, ii citim. Timpul prezent este discutat si intors pe toate fetele de Elena Vladareanu, (ora 11.30) intr-o emisiune cu verva. La pranz, Ema Stere si Attila Vizauer promit, la "Vorba de cultura", un huzur de care rareori ne mai bucuram astazi - a sta la taifas cu o mare personalitate a culturii, invitata pentru o saptamana in studio, cate o ora zilnic. La 18.30, "Expresul de seara" cu Anca Mateescu si Dana Pitrop va duce de la serviciu sau de acasa la teatru, lansari, concerte, expozitii... Seara putem spune linistiti ca noua ne plac toate piesele de la radio, mai ales daca sunt de teatru.
Un "Muzical" mai proaspat
Din 29 septembrie, RRM propune o grila noua de programe. Clasic, jazz & more special pentru tine - aceeasi calitate, insa intr-o prezentare mai proaspata, tinereasca, mai aproape de omul contemporan, de stilul lui de viata, de preocuparile lui.
Dintre emisiunile noi fac parte seria "Drivetime" (luni-vineri, ora 18.10), ciclul "Amprente" (luni-vineri, ora 16.05), "Muzica - o biografie" (duminica, ora 10.00), "Cluj - oameni si muzica" (duminica, ora 16.05), "Geografii subiective" (duminica, ora 17.00), "Midnight Blues" (vineri, ora 23.30).
In perioada 29 septembrie - 31 octombrie, ascultatorii au acces la "80 de ani de radiofonie muzicala romaneaca" (luni-vineri, ora 16.05) - un proiect Radio Romania 80 ce pune in lumina evenimentele muzicale, emisiunile realizate, dar si ganduri ale unor personalitati. Din 3 noiembrie, pe acelasi spatiu orar, debuteaza seria "Amprente" - emisiuni dedicate celor mai frumoase lucrari clasice cu punct de atractie in ultima rubrica, destinata integralelor.
Weekend-ul RRM incepe vinerea seara, cu "Midnight Blues" (ora 23.30), iar duminica, la 10.00 dimineata, intra nonconformista "Muzica - o biografie", realizata de prof. univ. Valentina Sandu Dediu. Un important punct de reper in grila RRM raman transmisiunile directe din marile sali de concerte, realizate prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
"Actualitati" familiste
Noul slogan al RRA este, din aceasta toamna, "Radio Romania Actualitati - un radio pentru familia ta", si reflecta o politica editoriala de apropiere fata de marea familie a ascultatorilor.
De la ora 05.00, incepe "Romania devreme" - flux care se adreseaza celor care se trezesc foarte devreme, cu muzica exclusiv romaneasca si informatii din tara; "Matinalul" (ora 06.00) - reprezinta actualitati si muzica, oferite intr-o maniera alerta si cu cea mai mare densitate, la ore fixe; "Obiectiv Romania" (ora 15.00) - propune o oferta speciala multimedia cu titlul "Romani aveti in grija o tara - reportaje despre locuri si oameni care au o poveste". "Un radio pentru familia ta" este alaturi de ascultatori si la sfarsit de saptamana pe care sunteti invitati sa le petreceti intr-o familie interesanta, de la ora 10.15, cu tot ce inseamna "D'ale casei". Tot in weekend, dupa "Radiojurnalul" de la ora 13.00, va fi difuzata muzica romaneasca transmisa in 80 de ani. "Fotbal minut cu minut" din Liga I, Liga Campionilor, Cupa UEFA si meciurile preliminarii ale echipei nationale a Romaniei la Mondialul din 2010 si "Clubul campionilor" (sambata seara) este oferta adresata iubitorilor sportului.
Antena Satelor interactiva
Noua grila de program a Antenei Satelor va intra in vigoare incepand de azi.
Puteti urmari, saptamanal, emisiunea "Fermier european" (luni, miercuri, vineri, de la ora 18.15) - in dezbatere probleme ale agricultorului roman; documentarul "Vorbeste-mi despre satul tau" (vineri, ora 10.00) - o radiografie economica, sociala si culturala a satului; "Geografie muzical folclorica" (luni-vineri, ora 16.15) - o colectie nemuritoare de valori autentice de creatie si interpretare; "Tara de la tara" (duminica, ora 18.15) - un magazin in care se imbina umorul, muzica si povestirile antrenante despre viata satului. (L.D.)
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Mi-e dor de Silvia Chicosh cu al ei ...   de CALUGARU
"Noi vorbim serios de 80 de ani"   de Arogantu'
A r h i v a
  Basarabia '90    
  Particula lui Dumnezeu suntem noi    
  Negocierile cu Bulgaria si Ungaria (IV)    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Felix facut de ras de Dan Diaconescu (12290 afisari)
 Felix turnatorul a facut in cizmele Securitatii (3972 afisari)
 Erotismul la romani (2530 afisari)
 Generali de Parlament (1566 afisari)
 Ucraina, Rusia si stabilitatea Europeana (1293 afisari)
 Soldatii rusi, transformati in sclavi sexuali (3982 afisari)
 Toata lumea poate citi ce vorbesti secret pe Messenger! (3389 afisari)
 Supermodelul anilor '70, Marie Helvin, spune ca, la 56 de ani, a atins culmea sexualitatii  (2967 afisari)
 Veteran al miscarii nationaliste din Ucraina: "Romania este un catelus fata de buldogul coltos - Rusia" (2661 afisari)
 Gemma Arterton, noua "Bond girl", in scene fierbinti! (VIDEO) (2577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01005 sec.