Ziua Logo
  Nr. 4335 de vineri, 12 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Victorie in genunchi
-- Nationala s-a impus cu 1-0 in Feroe, la finalul unui meci pe care l-a terminat dominata clar de niste amatori
"Tricolorii" ar fi trebuit sa se intoarca din Feroe cu capetele plecate dupa un succes extrem de chinuit, muncit pana in ultimele secunde, in fata unor amatori care ziua merg la serviciu, iar seara se antreneaza sau joaca o miuta. Numai ca, in stilul revansard cu care ne-a obisnuit, selectionerul Piturca s-a folosit de aceasta victorie scremuta pentru a le plati polite contestatarilor.
Dan Petrescu si Cornel Dinu, doi dintre tehnicienii care si-au permis sa critice tactica trisorului dovedit din fruntea Nationalei, au fost facuti "derbedei", si nici presa nu a scapat de sapuneala unui personaj care crede ca o victorie in Feroe este prilej de mandrie.
La finalul unui meci pe care am vrea sa il uitam cat mai curand, pentru ca a fost un asalt steril spre poarta gazdelor, un gol frumos al lui Cocis si apoi o retragere umilitoare, cu Lobont nevoit sa intervina in extremis in minutul 91, Piturca a vorbit despre un joc spectaculos! Apoi s-a victimizat, considerand ca toate succesele sale sunt mini�malizate, ca nu ii sunt recunoscute meritele, s-a umflat in pene, cu cele doua calificari obtinute la Euro 2000 si Euro 2008, si a aratat inca o data caracterul inflexibil, care i-a adus numai necazuri. Mai intai l-a pus la zid pe Sorin Ghionea, jucator care a fost eliminat pentru un gest, intr-adevar, inutil, apreciind grav ca "astfel de gesturi ne pot costa calificarea", dar nu l-a uitat nici pe Mutu. "Ca selectioner, am dreptul sa dau declaratii presei. Daca s-a suparat pentru ceva ce am spus, sa fie sanatos!", a comentat "Satana" amenintarea lui Mutu de a nu mai veni la Nationala din cauza atitudinii lui Piturca. Evident, selectionerul a pastrat o portie zdravana de razbunare si pentru "dusmani". "Munca noastra nu a fost respectata. Degeaba se va discuta. Sunt interese meschine, proprii, de grup si ma intereseaza mai putin asta. Nu ma deranjeaza, fiindca stiu ce derbedei scriu ce scriu, ce derbedei au emisiuni televizate in care sunt chemati alti derbedei sa analizeze prestatia nationalei, nu ma intereseaza, sunt imun si am vorbit si cu baietii si le-am spus acelasi lucru. Cei care nu sunt multumiti, mai intai sa-si vada de munca lor! Mai intai sa faca ce am facut eu si abia apoi sa vorbeasca. Cornel Dinu sa vorbeasca depre miile de euro pe care le ia de la Dinamo. N-am eu timp, dar ma voi lua de derbedeii astia pana la urma. Derbedeii astia se baga prea mult in seama!", a spus Piturca, pluralul fiind folosit pentru a-l include si pe Dan Petrescu alaturi de Dinu, antrenorul Unirii Urziceni fiind unul dintre tehnicienii care si-au permis sa critice tactica Nationalei.
Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
derbedei (la plural)   de radulupu
Toti fotbalistii sunt derbedei.   de Aladin
A r h i v a
  Trombetta de vreme rea    
  Razboi Porumboiu-Borcea    
  Julio Cesar, iertat    
  LIGA I - Etapa a 6-a    
  Cornel Dinu: "Piturca e mai competent la poker"    
  Mutu dezminte retragerea    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cele mai controversate femei din istorie (3015 afisari)
 Basarabia: de la fapte la cuvinte (1535 afisari)
 Cyber Sutra (1513 afisari)
 CIA culegea bancuri cu Ceausescu (1368 afisari)
 Cititul aduce fericire, iubire si bunastare (1284 afisari)
 O gafa vulgara la adresa Mihaelei Radulescu face curatenie in Antena (VIDEO) (4858 afisari)
 De ce a esuat experimentul din Elvetia sau cum au salvat romanii lumea de Apocalipsa (3279 afisari)
 Lavrov catre Miliband: "Who are you to fucking lecture me?!" (2931 afisari)
 Iasi: O adolescenta a fost supusa la adevarate orgii sexuale de catre tatal vitreg (2713 afisari)
 Cel mai mare exportator mondial de petrol, Arabia Saudita, s-a retras din OPEC (2708 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.