Ziua Logo
  Nr. 4334 de joi, 11 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Falimentul unui trisor, Piturca
MultA vreme Piturca a fost un fatalist, un individ profund convins ca viata se deruleaza dualist intre rai si buni, prosti si destepti, ghinionisti si baftosi si ca situarea de o parte sau de celalalta e in functie de ce ai avut in scaldatoare cand erai mic, cum se spune in Oltenia lui ancestrala.
Convins, conform unor semne clare, ca este nascut intr-o zodie buna si ca a avut ursitoare cumsecade, Piti a incercat dintotdeauna sa-si speculeze la maximum acest har al destinului. Ca jucator, i-a mers de minune, cu toate ca poseda si destul talent, de poveste ramanand acel gol inscris cu ceafa la Istanbul dupa o degajare a portarului Galatei.
In viaTa particularA, daca se poate spune asa, Piturca iarasi a dovedit un "bulan" iesit din comun, fabulos, inexplicabil, dupa cum aveau sa marturiseasca cei pe care in dese randuri ii pagubise de sume considerabile la seratele de barbut injghebate in Targu-Jiul tineretii sale interlopo-fotbalistice.
Mai tArziu, ca antrenor, el si-a construit aproape intreaga strategie pe noroc, fler, premonitii ori chiar vise, cum - sub ultimul aspect - s-a petrecut in cazul lui Chivu acum vreo doi ani, pe care a decis sa-l foloseasca inchizator pentru ca asa-i aparuse lui in vis. Culmea e ca in dese randuri i-a mers, ca � acum zece ani in Portugalia, iar mai recent in meciul de la Constanta cu Olanda.
Inclusiv faptul ca si-a insusit instantaneu porecla Satana si ca la masina si-a pus numarul 666 spune suficient despre principiul sau de viata, caci ce altceva or fi jocurile de noroc decat lucratura diavolului.
Din calicie probabil, el s-a saturat la un moment dat sa ramana un atarnator al destinului, a incalcat regula jocului si s-a implicat in propra-i karma, incercand sa-si dreseze norocul. Ce a reiesit se vede clar astazi.
Mai IntAi a fost prins trisand, intr-un celebru casino bucurestean, ce-i drept intr-o maniera destul de ingenioasa, care l-ar fi facut invidios pana si pe caragialeanul Pampon cu a lui "contina oarba". Ghina!
Mai recent, din rautatea si ran�chiuna patologice, s-a inhaitat iarasi cu clanul Becalistilor complotand pentru alungarea lui Mircea Sandu. Iarasi a incalcat regulile jocului, unul care nu mai unul era de noroc, asa ca, parafrazandu-l pe Basescu, va pleca de la echipa nationala asa cum intrase: cu fratii Becali de gat! Hai pa!
Constantin DINU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"... la masina si-a pus numarul 666 ..."   de Liviu2002j
A r h i v a
  Paravanul Tender    
  Inca un miting in Piata Operei    
  Asociere cu CJ Timis    
  Stiri pe scurt    
  Razboi deschis Mutu-Piturca    1 comentariu
  Tricolorii mici de tot    
  Handbalistele fara antrenor    
  Crivoi sau Cruciat la Cupa Davis    
  Negocieri amanate la polo    
 Top afisari / comentarii 
 Primul succes in Experimentul "Geneva" (4142 afisari)
 Informatorul Voiculescu si-a sacrificat fiica (2760 afisari)
 Geniile si ciudateniile lor (2619 afisari)
 Marturii din beciul ororilor (2050 afisari)
 Falimentul unui trisor, Piturca (1422 afisari)
 Rusia prezinta Nike, cea mai puternica arma electromagnetica  (3273 afisari)
 Si-a gasit nasa! A incercat sa jefuiasca o campioana la judo (3166 afisari)
 Gaura neagra gigantica, in centrul galaxiei noastre (3013 afisari)
 Meci fierbinte pentru atacantul Italian Simone Inzaghi: Se iubeste cu doua femei, pe un iaht, in insula Gigli (2455 afisari)
 "Unicornul" african, fotografiat pentru prima data (2374 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00956 sec.