Ziua Logo
  Nr. 4331 de luni, 8 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Premiantii HOP
Editia din 2008 a Galei Tanarului Actor HOP, incheiata pe 6 septembrie, i-a avut drept castigatori pe Pavel Daniel Barsan - cel mai bun actor, Vlad Dragulescu si Ruxandra Chelaru - cel mai bun spectacol, Ioana Barbu si Matei Rotaru (Premiul Special "Sica Alexandrescu" (premii acordate de juriu; premiul pentru cea mai buna actrita nu s-a acordat), Lari Cosmin Giorgescu (Premiul "Maria Filotti"), Lorena Lupu si Dorin Ionescu (pentru spectacolul "Apa de Havel", Premiul Timica). Matei Rotaru si actorii din spectacolul "Just Push Play" au primit Premiul Publicului. (I.P.)
Bucurestii balcanici
Muzeul Municipiului Bucuresti organizeaza la Palatul Sutu, cu ocazia Zilei Bucurestilor, expozitia temporara "Cultura si civilizatia romaneasca in Peninsula Balcanica", care va fi vernisata vineri, pe 19 septembrie, la ora 11.00. Pentru redarea contextului si ambientarea epocii, s-a folosit un important patrimoniu muzeal de provenienta romaneasca balcanica: arta plastica, arta decorativa, arme si acce�sorii, carte rara, litografii si tiparituri, documente, stiinta si tehnica etc. (I.P.)
Arta in familie
Programele pentru familii din luna septembrie, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), vor avea ca tema "Luand arta la dans" si se vor desfasura in Galeria de Arta Europeana a MNAR, Calea Victoriei 49-53. Participarea se face numai pe baza de inscriere, in saptamana in care are loc programul, de luni pana vineri (ora 14.00), la numarul de telefon 021/314.81.19 sau prin e-mail la angelica@art.museum.ro. Saptamana aceasta (sambata, 13 septembrie, duminica, 14 septembrie), programul incepe la ora 11.00 si se adreseaza copiilor cu varsta intre 8 si 10 ani. (I.P.)
Baieti teribili
Cartea "Baieti teribili" de Michael Chabon (traducere din engleza si note de Ines Hristea), unul dintre cele mai faimoase romane de campus, a aparut acum si in romanes�te, la editura Humanitas. Grady Tripp, profesor de engleza in jurul caruia pivoteaza studentii si scriitor pierdut in ceata jointurilor, porneste intr-o odisee donquijotesca pe strazile din Pittsburgh ca sa-si recupereze muza si romanul pierdut inexplicabil. O poveste tragicomica, in tuse fine de umor negru, in care intamplarile se imbina spre un final exploziv. Michael Chabon s-a nascut in 1963 in Washington, D.C. si este unul dintre cei mai importanti scriitori americani actuali, fiind distins cu numeroase premii literare, printre care Premiul Pulitzer. (I.P.)
A r h i v a
  Ilarion Ciobanu moartea unei legende    4 comentarii
  Despre istorie la feminin    
 Top afisari / comentarii 
 Falsul doctor Felix (4448 afisari)
 Asaltul Ucrainei la Haga (2702 afisari)
 Securitate, Voiculescu si mafie politica (1872 afisari)
 Ilarion Ciobanu moartea unei legende (1582 afisari)
 PD-L nu a fost niciodata altfel (1426 afisari)
 Cum arata prostituatele fotbalistilor Nationalei (5482 afisari)
 Stripteuza, acuzata ca a violat un barbat la petrecerea burlacilor (3998 afisari)
 "Privighetoarea Ucrainei" se teme de Romania (2502 afisari)
 Labrador taiat de un tren, "vindecat" instantaneu de caldura de la motorul expresului  (2379 afisari)
 Ultima noapte de dragoste: Un milionar britanic si-a legat logodnica de pat si a turnat benzina pe ea  (2211 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.