Ziua Logo
  Nr. 4330 de sambata, 6 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Acord denuntat
SUA se vor retrage in curand din acordul nuclear civil incheiat cu Rusia pentru a sanctiona campania militara rusa din Georgia, a declarat, joi, un oficial american, citat de Reuters. "Nu ma astept ca aceasta decizie sa fie ultima in ceea ce priveste consecintele la adresa Rusiei", a adaugat oficialul sub protectia anonimatului. Acordul de cooperare nucleara a fost semnat de cele doua tari in mai si trimis de presedintele Bush Congresului, care il poate respinge. Mai multi congresmeni americani au declarat ca dezbaterile pe tema acordului nu vor mai avea loc dupa interventia rusa din Georgia.(M.I.)
Jocuri nucleare
Fortele balistice ruse (RVSN) au efectuat o serie de exercitii care au vizat stabilirea directiei operatiunilor militare care presupun utilizarea armelor conventionale si nucleare, a anuntat, ieri, RIA Novosti. Exercitiile, care s-au derulat intre 2 si 5 septembrie, sub conducerea comandantului RVSN, generalul Nikolai Solovtov, au implicat peste 2.000 de soldati si aproximativ 150 de puncte de comandament operational si tactic. Conform RVSN, exercitiile au permis "perfectionarea organizarii trupelor, cu scopul de a perfectiona capacitatea de lupta pe timp de razboi".(M.I.)
Ciontu seful BEC
Judecatorul Stefan Ciontu a fost ales ieri presedintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Ciontu face parte din Sectia Comerciala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a fost ales, ca si loctiitorul sau, Ilie Iulian Dragomir, prin vot secret, dintre cei cinci membri ai BEC care au fost desemnati joi prin tragere la sorti. Ceilalti trei judecatori din BEC sunt, potrivit Mediafax, Ioana Dragomir, Magdalena Carmen Frumuselu si Raluca Moglan.(L.S.)
Adomnitei parat la DNA
Deputatul PSD Ana Birchall a anuntat ieri ca social-democratii vor depune o sesizare la DNA pe numele ministrului Educatiei, pe care il acuza ca s-a folosit de repartizarea microbuzelor scolare pentru a mitui electoratul. "Vom cere DNA sa verifice daca Adomnitei se face vinovat de mita electorala. In Iasi vor fi impartite 34 de microbuze, dintre care 21 sunt repartizate in colegii in care vor candida liberalii Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei si Traian Dobre", a afirmat, potrivit Mediafax, deputatul social-democrat.(C.A.)
 Afisari: 104  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  PD-L si PNL sunt tot una pentru Vadim    3 comentarii
  Mitrea vrea cu liberalii    
  Mircea Geoana si Emil Boc jelesc uninominalul    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Intalnirea tainica Nixon Ceausescu (2530 afisari)
 Flasneta si trompeta (1881 afisari)
 Mita pentru Nasu' (1516 afisari)
 Atacul georgian (1461 afisari)
 Romania multumita de pledoaria la Haga (1461 afisari)
 Barbatul din spatele experimentului Big Bang adora in copilarie sa arunce lucrurile in aer  (8075 afisari)
 Meci de cosmar la Cluj: Romania-Lituania 0-3 (5236 afisari)
 Ghici cine se ascunde in spatele acestui machiaj perfect? (3247 afisari)
 Adrian Severin va cere demiterea purtatorului de cuvant al Comisiei Europene  (3135 afisari)
 Actorul Ilarion Ciobanu a incetat din viata (1968 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00759 sec.