Ziua Logo
  Nr. 4327 de miercuri, 3 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Basescu loveste cu autostrada
-- Orban paseaza raspunderea la "matelotii" PD-L care s-au perindat la Transporturi
Seful statului i-a atacat ieri pe liberali la calcaiul lui Ahile al guvernarii Tariceanu - constructia de autostrazi. Incompetenta din partea Guvernului si a fruntasilor liberali in atragerea fondurilor europene pentru proiecte de infrastructura a fost verdictul dat de presedintele Basescu. Simtindu-se vizat de sagetile prezidentiale, ministrul Transporturilor Ludovic Orban (foto) a aruncat responsabilitatea pe umerii "matelotilor" de la PD-L, Gheorghe Dobre si Radu Berceanu.
Relatiile dintre presedintele Traian Basescu si liberali s-au incins din nou dupa ce criticile primului om in stat au lovit in activitatea guvernamentala. Prezent la reuniunea diplomatilor romani, seful statului s-a declarat total nemultumit de ritmul in care se construiesc autostrazile in tara noastra. "Ramane o mare problema: ca am intrat in UE si nu am reusit sa tragem nici un euro destinat constructiei de autostrazi. Se termina anul 2008 fara sa fi lansat nici un program de constructie de autostrazi", au fost cuvintele rostite de presedintele Basescu, care au trezit iritarea liberalilor. El a subliniat faptul ca Executivul nu a avut capacitatea necesara de a absorbi fondurile europene destinate modernizarii infrastructurii din tara noastra. "Nici la ora asta nu avem nici un studiu de fezabilitate finalizat, nu avem nici un caiet de sarcini gata de a fi scos la vanzare", a sustinut Basescu, citat de Mediafax. El a explicat ca este de neconceput cum autoritatile romane puteau beneficia de 5,5 miliarde de euro din fonduri externe, dar nu au reusit sa isi "traga nici un leu" din aceasta suma pusa la dispozitie. Concluzia sa a fost una singura: "este vorba de incompetenta".
Liberalii l-au contrat pe presedintele Basescu si i-au indicat ca principali vinovati pentru lipsa autostrazilor pe fostii ministri Radu Berceanu si Gheorghe Dobre. Mai mult, ei il acuza pe Basescu ca se pregateste de campania electorala in favoarea celor de la PD-L, prin atacuri impotriva Guvernului Tariceanu. "Domnul Basescu ar trebui sa se uite in ograda sa pentru ca matelotii lui sunt incompetenti! Inaintea mea, in Minister s-au perindat domni precum Dobre si Berceanu. Este prost informat. Probabil nu mai are surse bune din Ministerul Transporturilor. Daca se ia dupa Dobre si Udrea, e normal sa nu stie ce se intampla la Minister", a afirmat ministrul, citat de Mediafax. Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti ne-a declarat ca se mira de interesul manifestat de seful statului, deoarece "il cunoaste drept un vehement advesar al constructiei de autostrazi".
Promisiuni DA nerespectate
Alianta DA PNL-PD sustinea la preluarea mandatului ca va respecta toate angajamentele luate in fata UE pentru infrastructura. Daca acest lucru se materializa, acum s-ar fi putut circula pe autostrada Nadlac, Deva, Sibiu Pitesti, Bucuresti, lucrarile pe tronsonul Brasov - Bors ar fi fost finalizate, iar drumul spre mare era parcurs in intregime pe autostrada Bucuresti - Constanta. De asemenea, in programul de guvernare s-a mai vorbit de "constructia unor retele de drumuri rapide, pentru circulatia de tranzit, in special pentru traficul greu, ca alternativa pentru actuala retea publica de drumuri de legatura intre localitatile invecinate". In cei patru ani de mandat, Guvernul Tariceanu se poate lauda cu 37 de kilometri ai tronsonului Drajna-Fetesti si cu 6 km ai autostrazii Bechtel. (C.A.)
Cristian ANDREI, Dan CARP 
 Afisari: 874  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Orbane, lasa-ne !   de Nicu Pruna
A r h i v a
  Sarbu ameninta cu portareii    
  Vanghelie alege din 200 de pretendenti    
  Mitrea: "De astazi pot fi arestat"    5 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mavrichie plange dupa Caiac (2442 afisari)
 Romania denunta ocupatia URSS in Insula Serpilor (2233 afisari)
 Regele lor (2138 afisari)
 Regimul Voronin vrea sa interzica cuvantul "Basarabia" (1481 afisari)
 Vadim infiat de PD-L (1316 afisari)
 Cei mai mari caini din lume! (FOTO)  (5230 afisari)
 Are 200 de orgasme pe zi  (4635 afisari)
 Scandal in SUA: Fotografii nud cu posibilul vicepresedinte republican incing cursa prezidentiala (4395 afisari)
 Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a cazut in nas! (VIDEO) (3902 afisari)
 Presa rusa publica lista unei Europe divizate in "tari rusofile" si "tari rusofobe"  (3142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00676 sec.