Ziua Logo
  Nr. 4327 de miercuri, 3 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
Lasa-te de fumat!
Despre efectele daunatoare ale tutunului e inutil sa insist. Pentru cei care s-au convins de nocivitatea acestui toxic si doresc sa renunte la el, dr. E. Roisman a stabilit un "set" de metode, in speranta ca ii va ajuta...
Fructe si suc:
Timp de doua zile nu mancati decat fructe sau suc natural de fructe. De cate ori vi se face pofta de o tigara mancati un mar. Cura aceasta va va ajuta sa va dezintoxicati si nu veti mai simti nevoia de a fuma.
Auto-amagirea:
De cate ori aveti chef de o tigara, spuneti-va in gand: "Nu acum, peste doua ore!". Continuati asa pana veti reusi sa va lasati complet de fumat.
Auto-infricosarea:
Incercati sa va imaginati ca toate firisoarele fine care feresc plamanii de patrunderea impuritatilor sunt asemenea copacilor dintr-o padure si ca fiecare tigara este ca un... taietor de lemne care le distruge. De cate ori veti dori sa aprindeti o tigara, spuneti-va: "Acesti taietori de lemne ma sperie de moarte!"
Concurs si concurenta:
Incetati sa mai fumati impreuna cu un alt fumator si evitati prieteni care fumeaza. Organizati un concurs printre colegii de lucru, pentru renuntarea la fumat. Concurati la concurs de rezistenta la dorinta de a fuma.
Schimbati-va obiceiurile!
Fumatul e, inainte de toate, un obicei. Pentru a renunta la acest obicei daunator, psihiatrii sunt de parere ca trebuie sa va schimbati viata obisnuita timp de cateva zile, pentru a evita locurile si situatiile de care era legat acest obicei.
Cuvantul de onoare:
Anuntati pe cei din anturajul dvs., familia si cunoscutii ca v-ati hotarat sa nu mai fumati. Dandu-va cuvantul de onoare, va va fi mai greu sa reveniti asupra deciziei.
Numai doua fumuri!
De cate ori simtiti nevoia sa fumati, aprindeti o tigara, dar trageti din ea numai doua fumuri si apoi aruncati-o!
Menta si cantece:
Sugeti bomboane mentolate, mestecati "mastic" mentolat... Cand nevoia de fumat devine mai puternica, incercati sa... cantati.
Pe bicicleta:
Faceti plimbari cat mai lungi si cat mai dese pe bicicleta. Oboseala va va "taia" respiratia si nu veti mai putea fuma.
Apel la imaginatie:
Faceti apel la imagintai dvs. Puneti un creion la gura si inchipuiti-va ca este o tigara. Veti fi surprins de rezultatele acestui "truc".
Cat mai multe gauri:
Fumati numai tigari cu filtru. Intepati tigara cu un ac deasupra filtrului, pentru a trage mai mult aer decat fum. Cu cat vor fi mai multe gauri, cu atat mai repede va va disparea pofta de a fuma.
Nicotina si fotografia:
Tineti alaturi de tigari o fotografie a membrilor familiei. De cate ori incercati sa scoateti o tigara, ganditi-va ca nicotina va va ucide si aceasta va constitui o mare nenorocire pentru cei dragi.
Regim anti-tabac:
Timp de o luna evitati sa beti ceai si cafea si nu mancati alimente prajite. Beti lapte rece i apa calda si mancati multe oua tari.
Putina lamaie:
Purtati intotdeauna in buzunar o lamaie din material plastic, plina cu zeama de lamaie. Cand simtiti ca vi se face pofta de o tigara, stoarceti putina lamaie in gura. Va va trece imediat pofta de fumat.
Ca si suzeta...
Dupa parerea unor specialisti, tigara este un fel de inlocuitor al suzetei din anii prunciei. In loc sa fumati, incercati sa va retrageti intr-un loc ascuns si sugeti din suseta. In scurt timp, va veti dezbara atat de tigara, cat si de suzeta. Puteti folosi cand sunteti in societate, cu acelasi scop, un port-tigaret gol.
Prima tigara:
Prima tigara fumata dimineata este cea care atrage dupa sine pe toate celelalte. Feriti-va, deci de prima tigara.
Centrimetru cu centrimetru:
Tineti intre buze o tigara stinsa timp de o ora. Taiati din ea un centimetru si puneti-o iar in gura. Continuati astfel, pana va ramane numai filtrul. Repetati operatia timp de cateva zile si va veti lasa de fumat.
"Tigarile ma dezgusta"...
Cand simtiti nevoia sa fumati, luati o tigara si sfaramati-o in mana, spunand in gand: "Tigarile ma dezgusta". Faceti 20 de noduri pe o sfoara si treceti nodurile printre degete de doua ori pe zi, repetand in gand formula de mai sus.
"Iarba mizerabila"...
Puneti o tigara pe masa si spuneti-i: "Esti o iarba mizerabila! Nu merita sa dau pe tine nici un ban".
"Daca Dumnezeu"...
Atunci cand vi se ofera o tigara, refuzati si spuneti-va "Daca Dumnezeu ar fi vrut sa fumez mi-ar fi facut un horn in cap". E ceva naiv, dar se pare ca ajuta.
Mimo-drama:
Un psiholog american care se ocupa in timpul liber de teatru, recomanda urmatoarea mimo-drama doritorilor de a renunta la fumat: luati o tigara si puneti-o intr-un mic "sicriu" de carton. Inveliti-l in hartie de celofan si tineti-l in buzunar de unde il scoateti ori de cate ori vreti sa fumati, in loc de a scoate pachetul cu tigari.
Una cate una
Cumparati un pachet de tigari: scoateti una si aruncati-o. Din al doilea pachet de tigari aruncati doua si tot asa, pana veti arunca tot pachetul.
Un medicament
In sfarsit, exista si medicamente - tip Lobishan - care ii ajuta pe cei ce doresc sa renunte la fumat. Luati-le, insa numai sub supraveghere medicala.
Prima tigara fumata dimineata este cea care atrage dupa sine pe toate celelalte. Feriti-va de prima tigara
Al. Nichita 
 Afisari: 1239  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Durerea de cap "nervoasa", cine n-a avut-o?    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mavrichie plange dupa Caiac (2442 afisari)
 Romania denunta ocupatia URSS in Insula Serpilor (2233 afisari)
 Regele lor (2138 afisari)
 Regimul Voronin vrea sa interzica cuvantul "Basarabia" (1481 afisari)
 Vadim infiat de PD-L (1316 afisari)
 Cei mai mari caini din lume! (FOTO)  (5230 afisari)
 Are 200 de orgasme pe zi  (4635 afisari)
 Scandal in SUA: Fotografii nud cu posibilul vicepresedinte republican incing cursa prezidentiala (4395 afisari)
 Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a cazut in nas! (VIDEO) (3902 afisari)
 Presa rusa publica lista unei Europe divizate in "tari rusofile" si "tari rusofobe"  (3142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.