Ziua Logo
  Nr. 4327 de miercuri, 3 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Strazile miliardarilor
-- "Princess Grace" din Principatul Monaco a fost declarata recent cea mai scumpa strada din lume.
Un apartament cu vedere la mare poate costa aici chiar si 27 milioane de euro, iar pretul unui singur metru patrat ajunge la 130.000 de euro. Agentiile imobiliare din zona prospera insa pentru ca cererea este incredibil de mare. Dar nu numai Monaco poseda o asemenea "bijuterie". Hong Kong, Londra, New York sau Moscova sunt doar cateva dintre metropolele strabatute de strazi exorbitante, unde chiar si privitul costa.
1. "Princess Grace", Monaco - 130.000 euro pe metru patrat. Chiar daca pretul este de-a dreptul uluitor, plaja din vecinatate nu este extraordinara si nici nu e sigur ca poti intra in posesia unui apartament cu vedere la mare. Totusi, cine reuseste sa achizitioneze o locuinta pe "Princess Grace" se poate lauda ca locuieste la cea mai scumpa adresa exclusivista din lume. Marginit de palmieri si purtand numele regretatei Grace Kelly, sotia printului Rainier al III-lea, bulevardul cu pricina a fost desemnat recent drept cea mai scumpa strada din lume intr-un top realizat de "Wealth Bulletin". Pretul unui apartament situat chiar la strada poate ajunge si la 27 milioane de euro.
Resedinta din Kensington Palace Gardens a lui Lakshmi Mittal
2. "Severn", Hong Kong (foto sus) - 82.000 euro pe metru patrat. Strada Severn este situata in cel mai exclusivist cartier din Hong Kong, The Peak. Locuintele rezidentiale de pe Severn, numit astfel dupa un colonist britanic, au o panorama superba asupra zonei de zgarie nori si portului din Hong Kong. Recent, un om de afaceri chinez, miliardar, si-a cumparat un apartament de 312 metri patrati pe Severn, pentru care a platit 26 milioane de euro.
3. "Fifth Avenue", New York - 55.000 euro pe metru patrat. Este, fara indoiala, mult mai celebra decat primele doua, fiind considerata locul preferat al elitei din estul Statelor Unite. Printre rezidentii sai se numara staruri precum actrita Jessica Lange sau solista Diana Ross. Avand in vedere reputatia strazii, nu oricui i se permite sa-si achizitioneze o locuinta in zona. In cadrul complexului "Plaza Apartments" au existat mai multe apartamente scoase la vanzare cu aproximaitv 42 milioane de euro, iar 834 Fifth Avenue este adresa la care magnatul presei Rupert Murdoch are un apartament, cumparat cu 31 milioane de euro in 2005.
La Monaco se afla cea mai scumpa strada din lume, "Princess Grace"
4. Kensington Palace Gardens, Londra - 53.000 euro pe metru patrat. "Este cu siguranta cea mai cautata strada din Londra", declara reprezentantul unei prestigioase agentii imobiliare londoneze, care poseda o lista de asteptare formata din 20 de persoane - majoritatea din Rusia, India sau Orientul Mijlociu - nerebdatoare sa-si achizitioneze o locuinta in zona. Pe aceasta strada locuiesc unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei. Lakshmi Mittal (patronul de la Sidex si in prezent cea mai bogata persoana din Regatul Unit) a platit 86 milioane de euro pentru o resedinta cu 12 dormitoare.
Strada oligarhilor duce la Kremlin
5. Avenue Montaigne, Paris - 37.000 euro pe metru patrat. Situata in arondismentul nr. 8, la doi pasi de mult mai celebra Champs-Elysees, Avenue Montaigne este raiul cumparaturilor de lux. Aici, un apartament cu doua dormitoare poate ajunge la 4,1 milioane de euro.
6. Ostozhenka, Moscova - 27.000 euro pe metru patrat. A devenit cea mai scumpa strada din Moscova, dupa ce preturile locuintelor au crescut aici cu 50% numai in ultimul an. Este strict rezervata oligarhilor rusi, mai ales ca majoritatea locuintelor sunt cu vedere la Kremlin.
7. Via Suvretta, St Mortiz, Elvetia - 26.000 euro pe metru patrat. "Din nefericire, la nivelul unui an, numai cateva locuinte isi schimba proprietarii", spune un agent imobiliar local. "Dar chiar si cabanele vechi care necesita reparatii serioase au preturi exorbitante - in jur de 50 de milioane de euro. Premierul italian, Silvio Berlusconi, detine o locuinta in zona.
8. Carolwood Drive, Beverly Hills - 20.000 de euro pe metru patrat. Legende ale Hollywoodului precum Gregory Peck sau Marilyn Monroe au avut proprietati pe Carolwood Drive, unde se afla unele din cele mai impunatoare resedinte din California.
9. Wolseley Road, Sydney, Australia - 19.000 euro pe metru patrat. Casele de pe Wolseley Road costa in jur de 7 milioane de euro. La inceputul acestui an, Craig-y-Mor, cu vedere la Opera din Sydney a devenit cea mai scumpa resedinta dupa ce a fost vanduta cu 22 milioane de euro.
10. Altamount Road, Mumbai, India - 17.000 de euro pe metru patrat. Ocupata altadata de bugalouri in stil colonial, strada Altamount este astazi strajuita de zgarie-nori. Aici locuiesc oameni de afaceri prosperi, staruri de la Bollywood si tot aici, cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a construit un bloc de 27 de etaje, evaluat la 1,2 miliarde de euro.
Camelia CIOBANU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
princess grace,   de marco
Ati uitat de "Rodeo drive", din Los Angeles.   de Aladin
Nu tb prezentate exceptiile drept realitati curente ...   de Pinkie
A r h i v a
  Pesimistii mor repede    1 comentariu
  Rusoaica lui Mel Gibson    1 comentariu
  Rolling Stones si-a vandut limba    
 Top afisari / comentarii 
 Mavrichie plange dupa Caiac (2442 afisari)
 Romania denunta ocupatia URSS in Insula Serpilor (2233 afisari)
 Regele lor (2138 afisari)
 Regimul Voronin vrea sa interzica cuvantul "Basarabia" (1481 afisari)
 Vadim infiat de PD-L (1316 afisari)
 Cei mai mari caini din lume! (FOTO)  (5230 afisari)
 Are 200 de orgasme pe zi  (4635 afisari)
 Scandal in SUA: Fotografii nud cu posibilul vicepresedinte republican incing cursa prezidentiala (4395 afisari)
 Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a cazut in nas! (VIDEO) (3902 afisari)
 Presa rusa publica lista unei Europe divizate in "tari rusofile" si "tari rusofobe"  (3142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01120 sec.