Ziua Logo
  Nr. 4325 de luni, 1 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
In slujba mafiei
Catalin FlorinTIU VARZARU 
-- Caiac a fost si mort mai tare decat toata politia romana. El a reusit sa stranga la un loc 2000 de interlopi care au facut parada de forta pe strazile Craiovei, sub privirile speriate ale fortelor de ordine. Tot Caiac l-a facut pe ministrul liberal de la Interne sa dea un ordin care ii va aduce multa rusine chiar in buza campaniei electorale. Nimic nu l-ar fi impiedicat pe David sa porneasca lupta pentru desfiintarea grupurilor de crima organizata astfel incat prada sa nu afle ca se va porni in cautarea ei. Ministrul isi putea convoca sefii IPJ-urilor la Bucuresti si le putea expune planul Guvernului de lupta contra celor care isi bat joc de romani. David a dorit sa faca putina valva pentru ca alegatorul sa inteleaga ca politistul pe care-l plateste este in slujba lui.
Realitatea este, insa, cu totul alta. Salariul vine de la stat, insa bonificatia grasa, din care se pot ridica vile si se pot cumpara masini scumpe, le vin sefilor din Politie tocmai de la interlopi. Iar politistii marunti nu pot respecta direct ordinul ministrului, pentru ca, pana la el, ii mananca sefii. Este greu de crezut ca politistii suiti in scaunele din judet isi vor sacrifica sursele de venit pentru a respecta ordinul unui ministru care peste cateva luni va fi doar amintire. In plus, s-ar pune rau si cu politicienii locali, indiferent de culoare politica, care vor ramane vesnic in cartile puterii locale. Legatura dintre acestia si mafioti a fost dintotdeauna puternica. Ea va deveni si mai trainica odata cu votul uninominal, pentru care este nevoie de bani si putere. Si cine are mai multa influenta si mai multi bani de sponsorizat decat un mafiot local. El cunoaste cartierul, devenit peste noapte colegiu electoral, ca pe propriul buzunar.
Sefii poliTiei pot taragana anchetele, pot trimite dupa gratii cativa dintre pionii de sacrificiu indicati de interlopii locali si pot intocmi dosare penale care vor sfarsi in NUP-uri sau respinse de instante. Totul, asezonat cu cativa mascati care, sub obiectivul camerelor de luat vederi, vor sparge usi, vor confisca sabii si pistoale cu bile, bate si alte maruntisuri de la cei stabiliti drept victime. Va fi un teatru ieftin care, atunci cand va ajunge la judecata, va fi si uitat.
PoliTiStii au invocat de cele mai multe ori faptul ca dosarele pe care ei le intocmesc nu duc la condamnarea inculpatului. Au suge-rat ca ei isi fac treaba si judecatorul de fapt este cel vinovat pentru jungla romaneasca. Au uitat insa sa precieze-ze ca de modul cum aduni probele si intocmesti dosarul atarna si condamnarea mafiotului, ca judecato-rul nu face altceva decat sa aplice legea in raport cu probele si faptele care i se servesc de organele de cercetare si urmarire penala, ca sedinta de judecata este publica si la aplicare legii poate asista oricine, in vreme ce in hatisul secret alcatuit de procurori si politisti nu poate intra nimeni. Si este de ajuns omiterea unei singure probe pentru ca dosarul sa se surpe in fata instantei. Dar asta nu va mai conta pentru ca politistii vor arata cu degetul catre judecatori spunand: "Noi ne-am facut treaba, ei sunt de vina, ei l-au eliberat pe ticalos"!
Acum este prea tArziu pentru ca politia sa-si mai arate muschii si sa poata impresiona pe cineva. N-ar face decat sa cheltuie inutil banii statului. Putea sa faca parada de forta la inmormanatarea lui Caiac. Putea sa contracareze masa de muschi si aur cu aplicarea stricta a legii. Putea sa intervina pe loc atunci cand interlopii i-au atacat pe ziaristi, atunci cand i-au ingrozit pe cetateni. Pentru ca politistii romani nu sunt niste neputinciosi. Sa ne aducem aminte ce demonstratie au facut cu ocazia summitului NATO. Cum te bateau si iti puneau catusele pentru ca planuiai sa pictezi cateva lozinci. Cum te umflau si te duceau la sectie pentru ca umblai cu un rucsac in spate pe care iti postai opinia politica. Atunci s-a putut. La adunare interlopilor, fortele de ordine au stat cu ochii in pamant. S-au multumit sa anunte, dupa eveniment, ca au intocmit niste dosare penale pentru agresori si turbulenti, de care se va alege praful. Atat. Orcine a privit la televizor si a vazut parada mafiei si obedienta politistilor a putut realiza cine pe cine plateste si in slujba cui se afla cei care asigura �siguranta cetateanului".
 Afisari: 2679  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
Suflati baaaaa...... in jalnica minciuna ce doar palpaie.   de Aladin
bun, si ce-i nou ?, ca io nu-nteleg   de Bumerang
ma tem ca CCCP are dreptate cand vorbeste    de BeDeii vechi si NOI
autorul are perfecta dreptate   de adyciobanu
Vise si ... vise   de moldoveanu
Mafie ?   de alwis46
Invatati bine lozinca asta !   de alwis46
romania ar trebui sa fie mindra ca are asemenea valori in craiova ,presa si sistemul lea creeat nu   de costicaa
Hai sa fim seriosi!   de Elena-Elly
Excelent shi la obiect   de Rhodos
O BALERINA PENTRU POLITIST, UNA PENTRU PROCUROR    de soviet CCCP
Dreptatea umbla cu capul spart   de odiseu
Si ce trebuia sa faca ministrul ?    de FB
Excelent, excelent!   de Parsivu
mafie?sau dictatura etniei!   de black caviar votca
Printr-o acceptare tacita   de Atamild
Mafie- mafie si mafie cu staif   de Ion Ionescu de la Brad
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 In slujba mafiei (2679 afisari)
 Secretele impartirii lumii intre imperiul britanic si cel nazist (2118 afisari)
 Cobaii Americii (1579 afisari)
 Celebritati ucise pe sosele (1541 afisari)
 Voiculescu si-a lansat campania imorala (1531 afisari)
 Sfarsitul lumii ar putea veni peste 9 zile! (7418 afisari)
 Un caz care a bagat in ceata autoritatile britanice: Dan Iosif vindea permise englezesti cu 750 de euro bucata (5685 afisari)
 Cotidianul olandez De Telegraaf: SUA vor ataca Iranul peste cateva saptamani (4067 afisari)
 Si comorile dacilor raman in Ucraina (2565 afisari)
  Petre Roman si-a prezentat iubita rudelor din Spania  (2550 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.94129 sec.