Ziua Logo
  Nr. 4325 de luni, 1 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Consiliile locale britanice recruteaza spioni
-- Consiliile locale din Marea Britanie recruteaza cetateni dispusi sa isi spioneze vecinii. Atributiile pe care "spionii" le vor avea includ denuntarea celor care arunca gunoi pe jos, a celor care murdaresc spatiile verzi si chiar a oamenilor care nu isi sorteaza corect gunoiul.
"Voluntarii mediului", supranumiti "spionii mediului", vor avea ca responsabilitate incurajarea vecinilor in activitatea de reducere a cantitatii de gunoi menajer.
Miscarea vine in ajutorul ce�tatenilor care deja au primit amenzi in valoare de o suta de lire din cauza ca arunca prea mult gunoi sau nu au urmat regulile reciclarii. Propunerea ingrozeste familiile britanice care cred ca se indreapta astfel spre o societate de tip Big Brother, mai ales dupa ce membrii consiliului si societatile de paza private au primit mai multa putere din partea primariei.
Criticii spun ca ultima schema poate fi putin abuziva si incurajeaza cultura "spionilor gunoieri" si a celor "de dupa perdea". Mark Elliott, de la Alianta Platitorilor de Taxe, a declarat: "Spionarea vecinilor pentru a denunta nereguli despre reciclare pare a fi o metoda copiata de la nazisti. Cei care platesc aceste taxe imense nu mai au nevoie de o <<armata>> de oameni care isi urmaresc vecinii din spatele perdelei cand isi duc gunoiul." Reclamele pentru recrutarea voluntarilor au aparut in toata Anglia in ultimele luni. In orasul Hampshire, Consiliul vrea ca localnicii sa monitorizeze "calitatea mediului" si sa raporteze "problemele" care implica reciclarea gunoiului. In Londra de est se recruteaza voluntari pentru "incurajarea" celor care nu vor sa recicleze. La inceputul anului, ziarul britanic Daily Mail a dezvaluit ca unele consilii locale au angajat 850 de agenti si informatori pentru a-i prinde pe cei care nu isi platesc taxele sau platesc mai putin.
Ruxandra RADUS 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
cine se teme de transparenta...!!!???   de brancoveanu
A r h i v a
  Mercenarii Internetului    2 comentarii
  Filme controversate la Festivalul de la Venetia    1 comentariu
  Inchisoare pentru un sarut    
 Top afisari / comentarii 
 In slujba mafiei (2679 afisari)
 Secretele impartirii lumii intre imperiul britanic si cel nazist (2118 afisari)
 Cobaii Americii (1579 afisari)
 Celebritati ucise pe sosele (1541 afisari)
 Voiculescu si-a lansat campania imorala (1531 afisari)
 Sfarsitul lumii ar putea veni peste 9 zile! (7418 afisari)
 Un caz care a bagat in ceata autoritatile britanice: Dan Iosif vindea permise englezesti cu 750 de euro bucata (5685 afisari)
 Cotidianul olandez De Telegraaf: SUA vor ataca Iranul peste cateva saptamani (4067 afisari)
 Si comorile dacilor raman in Ucraina (2565 afisari)
  Petre Roman si-a prezentat iubita rudelor din Spania  (2550 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00726 sec.