Ziua Logo
  Nr. 4324 de sambata, 30 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Tartar de creveti cu Wasabi si usturoi
Reteta acestei saptamani este mai degraba una inspirationala decat usor de facut, insa nimeni n-a sustinut vreodata ca lucrurile bune se pot obtine usor. Asadar, e momentul sa abandonam majoritatea prejudecatilor si sa facem acum o tentativa de a patrunde in universul bucatariei asiatice. Dupa cum ne indruma Sorin Barbu, bucatarul de la DaDa care ne-a aratat pe viu cum se prepara o astfel de specialitate, mai intai avem nevoie de cateva ingrediente absolut necesare.
Creveti - 150 gr
Castraveti - 30 gr
Ceapa verde - 10 gr
Suc lamaie - 15 ml
Lime - 60 gr
Rosii uscate - 25 gr
Usturoi - 10 gr
Ulei - 30 ml
Vin alb - 50 ml
Praf wasabi (un fel de hrean japonez, foarte iute) - 5 gr
Otet de ghimbir - 15 ml
Capere - 10 gr
Oua - 1 buc.
Odata ce avem toate cele necesare, prima grija este sa preparam un Wasabi Aioli: usturoiul se taie felii subtiri si se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei extravirgin de masline, dupa care se stinge cu vinul alb si se lasa la foc mic, timp de zece minute. Se prepara o maioneza in care se adauga usturoiul, praful de Wasabi si otetul de ghimbir.
Crevetii se curata, se spala, se scurg de apa si se toaca nu foarte fin. Apoi se amesteca cu zeama de lamaie si ceapa verde tocata.
Tartarul de creveti se monteaza pe felii de castraveti, iar deasupra se pun rosiile uscate, tocate. Separat se serveste Wasabi Aioli si jumatate de lime.
Se decoreaza cu sos de otet balsamic, capere si ulei de mas�line extravirgin.
Pinot Grigio River Route 2006
"Suplu, gustos, rama inedita cu arome de mere varatice si profunzimi minerale. Are gratie si verva. Favorit cu carpaccio di pesce spada, prosciuto crudo con melone sau cu pui la jar in sos de mustar". Asa a caracterizat criticul de vin Catalin Paduraru acest Pinot Grigio in editie limitata, de numai 4277 sticle. Eu as adauga ca sunt putine tipuri de vin care sa poata fi asortate unui fel de mancare atat de delicat, pe de-o parte, si cu toate acestea atat de intens precum specialitatile asiatice cu wasabi. Acest Pinot Grigio de pe plaiurile Mehedintiului reuseste sa faca o figura frumoasa.
Pagina realizata de Cezar IOAN 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Rugaminte   de Ion Caramache
Prostu daca nu-i fudul...................   de Mos Grigore
Neica...   de alwis46
Foaie verde de Wasabi   de Olga Khan
A r h i v a
  Top Muscat Ottonel din supermarket    
 Top afisari / comentarii 
 Maresalul Ion Antonescu in noile documente din Arhivele germane (3209 afisari)
 Urmareste Rusia o noua impartire a lumii? (2268 afisari)
 Fetele de la Urlati (1636 afisari)
 Scenariul Putin (1485 afisari)
 Trei Doamne si toti trei (1287 afisari)
 Un copil din Columbia, de numai unsprezece luni, a ajuns la greutatea unui copil de opt ani (2666 afisari)
 Ministrii de Externe Steinmeier si Lavrov spun ca vor sa calmeze tensiunile din Europa, la fel cum au spus in 1939 si Ribbentrop si Molotov  (2368 afisari)
 Smirnov respinge planul Kozak si acuza Romania ca a tinut in secret atacul Georgiei (2359 afisari)
 Analist american: "Rusia poate opri extinderea NATO" (1873 afisari)
 Nava americana Dallas va intra, pe 1 septembrie, in portul Sevastopol (1753 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00798 sec.