Ziua Logo
  Nr. 4323 de vineri, 29 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Creste factura de campanie
-- Cheltuielile foarte mari pentru un fotoliu de parlamentar fac imposibile eventuale anticipate
Taxa de 2500 de euro impusa de conducerea PNL candidatilor la parlamentare si anuntata de Bogdan Olteanu prin SMS, a starnit controverse. Campania se anunta deosebit de costisitoare pentru pretendenti, care vor trebui sa-si finanteze promovarea, dar sa ajute si partidul. Astfel, viitorii alesi ar putea fi nevoiti sa accepte propunerea de premier a lui Traian Basescu, un eventual refuz insemnand alegeri anticipate, ce nu ar mai fi dorite din ratiuni financiare.
In viziunea liderului liberal Adrian Iorgulescu suma este "benevola si voluntara", fiind vorba de o contributie pentru campania centrala a partidului care a fost discutata de catre conducerea PNL. In consecinta, liberalul a anuntat ca "se va mai gandi" daca va cotiza sau nu. "Fiecare va contribui benevol, dar obligatoriu!" a glumit vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu pe seama afirmatiilor lui Iorgulescu. La randul sau, Rusanu a precizat ca nu a primit SMS-ul lui Olteanu, dar a apreciat ca astfel de contributii din partea tuturor candidatilor partidului reprezinta "o chestie normala". "Mi se pare corecta si este bine ca este la vedere, pentru ca partidul la sediul central trebuie sa aiba un fond de campanie la care trebuie sa contribuie toti candidatii. Este o stacheta pentru toata lumea", a sustinut liderul PNL, citat de Mediafax.
Liderul UDMR, Marko Bela a sustinut ieri ca Uniunea nu le va cere candidatilor sai la alegerile parlamentare sa contribuie cu bani la finantarea campaniei, asa cum face PNL. "Noi nu suntem prea bogati, deci investitiile noastre, daca vreti, depind de posibilitatile noastre si trebuie sa va spun ca in aceasta perioada incercam sa identificam surse, sa facem rost si noi de sponsori, de donatii, fiindca nu demult am avut alegerile locale, si totusi si acele alegeri au fost destul de costisitoare. Nu cerem bani de la candidati", a precizat Marko. El a afirmat ca singura suma pe care candidatii formatiunii urmeaza sa o suporte este cea prevazuta de lege drept garantie, insa in cazul in care acestia nu au banii respectivi, Uniunea va incerca sa gaseasca solutii.
Propunerea Elenei Udrea
Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a declarat ieri ca liderii partidului vor dezbate propunerea ca fiecare candidat in alegerile generale sa contribuie cu suma de 50 de milioane de lei la campania nationala. Intrebata daca suma de 2500 de euro pe care candidatii PNL trebuie sa o cotizeze la partid i se pare mare, ea a raspuns: "Sa nu fim ipocriti, nu e o suma mare, dar eu sunt convinsa ca nu doar aceasta este suma pe care PNL o va cheltui. PNL isi permite sa cheltuie bani publici".(R.I.P.)
Raluca PAPADOPOL 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Noi modificari in dreptul de vot in strainatate   de Constantin Timoc
Candidat independent din SUA la Camera Deputatilor   de Constantin Timoc
A r h i v a
  Omul de la BAC in cursa electorala    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cortegiul mafiotilor dupa Caiac (3438 afisari)
 Incepe batalia pentru miliardele lui Iosif Constantin Dragan (2863 afisari)
 Dansand cu lupii la Vladimirescu (2333 afisari)
 Informatiile Armatei pe cai mari (2133 afisari)
 Rusia poate sparge scutul SUA (2009 afisari)
 Ucraina, in pragul dezintegrarii (3636 afisari)
 Amiral rus: "Flota rusa ar putea distruge in 20 de minute navele NATO din Marea Neagra" (2685 afisari)
 MAE rus: Agravarea relatiilor dintre Rusia si SUA ar putea duce la o confruntare deschisa cu consecinte catastrofale (2134 afisari)
 Unitatea UE si a NATO, spulberate de gazul Kremlinului (2085 afisari)
 O femeie, pe jumatate dezbracata, cazuta pe strada a fost stropita cu apa de politistii care ar fi trebuit sa o ajute - VIDEO (1955 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.