Ziua Logo
  Nr. 4323 de vineri, 29 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Merkel, cea mai tare
-- Revista Forbes a intocmit topul celor mai puternice femei
Cancelarul german Angela Merkel ramane, pentru al treilea an consecutiv, cea mai puternica femeie din lume, potrivit unui clasament anual publicat de revista americana Forbes. Ocupanta locului doi nu este foarte cunoscuta publicului.
Este vorba despre Sheila Bair, presedinte al Corporatiei pentru Asigurari ale depozitelor federale (FDIC), una dintre autoritatile de reglementare a sectorului bancar din Statele Unite, care anunta in special esecurile bancare in aceasta tara. Pe locul trei al topului se situeaza Indra K. Nooyi de la PepsiCo, care ocupa cel mai inalt post in acest tip de business. Secretarul de Stat american Condoleezza Rice coboara de pe pozitia a patra, in 2007, pe locul sapte, iar senatorul democrat Hillary Clinton, fosta candidata la investitura pentru alegerile prezidentiale din Statele Unite din partea Partidului Democrat, coboara de pe locul 25 pe 28, potrivit unui comunicat transmis de Forbes. Presedintele grupului nuclear francez Areva, frantuzoaica Anne Lauvergeon, ajunge de pe pozitia 14, in 2007, pe locul noua, in 2008. Presedintele Argentinei, Cristina Fernandez, se afla pe locul al 13-lea. In total averea acestor femei din top 100 totalizeaza 26 de mii de miliarde de dolari. Clasamentul Forbes este compus din 23 de femei-politician, 54 de presedinti de societati, dar si din cateva femei influente din cadrul institutiilor de presa sau din cadrul organizatiilor cu scop nelucrativ, potrivit Forbes. Doar jumatate din aceste femei locuiesc in afara Statelor Unite, cinci fiind din Marea Britanie, patru din China, si cate una din Franta, India si Olanda. Pentru prima data, in acest top intra o femeie din Maroc, fiind vorba despre Hynd Bouhia (locul 29), directorul general de la Bursa din Casablanca. Candidatele la topul celor mai puternice sau influente femei din lume nu sunt toate neaparat cele mai bogate.
De exemplu, pe lista au aparut si o arhitecta, o corespondenta de razboi, precum si cateva care ocupa locul de presedinte al unor fundatii de caritate. "Puterea" acestor persoane a fost masurata dupa "profilul public", dupa numarul aparitiilor in presa si dupa evolutia financiara. De exemplu, anul acesta, persoana care a aparut cel mai mult in presa este senatoarea Hillary Rodham Clinton, care s-a situat pe locul 28 si care a devenit atat de faimoasa pentru ca a participat la cursa prezidentiala a SUA. Desi femeile lider par sa avanseze cu fiecare an, femeile ca grup, ca procent in piata muncii, castiga modest, un procent de doar trei la suta ocupand posturi de conducere. (M.B.)
 Afisari: 218  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Tanti Merkel e tare - fiindca respecta Sabatul, mananca kosher - si e pe planul 2 Cancelar...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
marturisesc ca    de neamtu tiganu
A r h i v a
  Kate Moss imortalizata in aur    
  Michael Jackson la 50 de ani    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cortegiul mafiotilor dupa Caiac (3438 afisari)
 Incepe batalia pentru miliardele lui Iosif Constantin Dragan (2863 afisari)
 Dansand cu lupii la Vladimirescu (2333 afisari)
 Informatiile Armatei pe cai mari (2133 afisari)
 Rusia poate sparge scutul SUA (2009 afisari)
 Ucraina, in pragul dezintegrarii (3636 afisari)
 Amiral rus: "Flota rusa ar putea distruge in 20 de minute navele NATO din Marea Neagra" (2685 afisari)
 MAE rus: Agravarea relatiilor dintre Rusia si SUA ar putea duce la o confruntare deschisa cu consecinte catastrofale (2134 afisari)
 Unitatea UE si a NATO, spulberate de gazul Kremlinului (2085 afisari)
 O femeie, pe jumatate dezbracata, cazuta pe strada a fost stropita cu apa de politistii care ar fi trebuit sa o ajute - VIDEO (1955 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.