Ziua Logo
  Nr. 4319 de luni, 25 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Testul Musca
-- Fostul parlamentar a decis sa nu candideze la alegerile din toamna * Valeriu Stoica sustine ca retragerea Monei Musca limpezeste apele in partid * Liderul Cezar Preda anunta ca partidul ar fi refuzat oricum candidatura "informatoarei Dana"
Mona Musca a anuntat ca nu va candida la alegerile parlamentare din toamna intrucat si-a pierdut increderea in sistemul politic.
Declaratia sa survine la cateva zile dupa ce presedintele PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, afirmase ca a convins-o sa accepte invitatia de a candida intr-un colegiu din acest judet.
Anuntul lui Stefan a provocat nervozitate printre lideri importanti ai partidului precum Radu Berceanu, Ioan Oltean sau Cezar Preda. Acesta din urma a declarat ca, de fapt, PD-L a refuzat candidatura acesteia, si nu invers.
"Declar public si ferm ca nu intentionez sa candidez in numele PD-L, nu am de gand sa ma alatur oricarui partid si cu atat mai putin sa candidez. Nu pot sa candidez pentru a intra intr-un sistem in care nu mai cred", a spus Musca. Ea a precizat ca nici nu a avut intentia sa candideze vreun moment in pofida invitatiei primite de la mai multi politicieni din PD-L, dar si de la PNL, fara sa precizeze cine au fost acestia. Legat de anga�jamentul la Securitate care i-a curmat cariera politica, Musca a negat in continuare ca se face vinovata de politie politica, dar a admis ca a facut o greseala cand a acceptat sa semneze acel angajament. "Cu lipsa mea de experienta de viata, eram convinsa ca este procedura standard pentru cei ce lucrau cu strainii. Am tratat-o ca pe o chestiune pur formala", a precizat Musca. Aceasta intentioneaza sa duca pana la capat contestarea in instanta a verdictului de politie politica, deoarece acesta s-ar baza exclusiv pe declaratia unui securist.
Boc scapa din clinci
Decizia Monei Musca l-a scos pe Emil Boc, presedintele PD-L, dintr-o pozitie dificila. "Mona Musca a inchis o discutie inainte ca o alta, in Biroul Permanent National, sa inceapa. In consecinta, nici nu va exista vreo discutie in BPN. Intrebat daca decizia lui Musca este o pierdere sau un castig pentru democrat-liberali, Boc a spus: "Din moment ce nici macar nu a existat o solicitare de la partid sau vreo declaratie de intentie oficiala din partea ei de a candida din partea PD-L, nu este nici un castig si nici o pierdere. Este doar o stare de fapt." Vicepresedintele Cezar Preda a fost mai direct. "Anuntul este un nou exercitiu de imagine al Monei Musca. Domnia sa acceptase sa candideze pe liste, dar reactia partidului a fost ferma. Pentru ca sa nu se trezeasca in fata unui refuz al PD-L, a preferat sa spuna ca refuza domnia sa partidul", a spus Preda. Doar Gheorghe Stefan inca mai spera sa o readuca pe Musca in prim-planul scenei politice deoarece ar fi "mult mai morala decat majoritatea politicienilor din Romania". Stefan i-a propus colegiul de la Senat Piatra Neamt-Roznov, zona in care PD-L a obtinut cele mai bune rezultate in judetul Neamt. Din partea PNL, a venit reactia ironica a lui Bogdan Olteanu. "Uite asa se duc fostii... Este un pas in plus spre curatarea scenei politice la care rolul opiniei publice, ca si in cazul Mitica Dragomir, a fost hotarator", a spus Olteanu. Din tabara PSD, Titus Corlatean a constatat cu vadita satisfactie infrangerea taberei provenite din PLD. "Este un esec al nerusinarii securistilor de bine si al aripii PLD. S-a incercat marea cu degetul", a spus Corlatean.
Disputa continua
Informatia privitoare la dosarul de la Securitate al Monei Musca a fost data publicitatii de catre Lavinia Sandru in august 2006. O luna mai tarziu, CNSAS a dat in acest caz verdict de politie politica, decizie contestata in instanta de catre avocatul lui Musca, Valeriu Stoica, insa nu a avut castig de cauza. Dupa ce legea CNSAS a fost declarata neconstitutionala, Musca a contestat din nou decizia in contencios administrativ. Curtea de Apel va decide in acest litigiu pe data de 2 octombrie 2008.
Adrian ILIE 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Nu gresala de tinerete e problema...   de La Grandiflora
Mona Musca a evitat sa aiba soarta lui Mititca Dragomir.   de Socrate
Spovedania la romance   de YOGHINUL
Turnatorii   de Mona G.
O tara condusa de oameni bolnavi sufleteste.   de alwis46
Testul Musca   de georgems
Turnatoria ramane...   de Alcor
Rusinea si parerea lor de rau e doar pentru ca au fost demascati.   de Radu Dragan
Nu o semnatura data la tinerete este adevarata vina ci faptul ca acum pretinde ca atunci   de Razvratitul
A r h i v a
  Gelu Voican vede spargerea Ucrainei    67 comentarii
  Milut si Sarbu - noii presedinti ai PNTCD    14 comentarii
  Pasajul Basarab la Pastele Cailor    7 comentarii
  Bob Marley are statuie in Banatul sarbesc    1 comentariu
  Ciobanii violatori din Italia    11 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Gelu Voican vede spargerea Ucrainei (8830 afisari)
 De ce nu-l asculta nimeni pe Traian Basescu? (3465 afisari)
 Pasajul Basarab la Pastele Cailor (1984 afisari)
 Bolcas si Mihaescu refuzati de PC (1817 afisari)
 Ciobanii violatori din Italia (1623 afisari)
 Serviciile secrete ruse: Peste 100 de rachete Tomahawk si Harpoon la bordul navelor NATO sosite in Marea Neagra  (4369 afisari)
 Gemenele Indiggo, lacrimi si tavaleli la concursul "America's Got Talent" (3738 afisari)
 Cadre medicale de la Spitalul Universitar Bucuresti isi bat joc de o femeie bolnava psihic (2976 afisari)
 Fratele lui Barack Obama traieste intr-o saracie lucie, in suburbiile capitalei Kenyei (2512 afisari)
 Pensionarii cu grupele I si II de munca vor primi din octombrie mai multi bani (1711 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00909 sec.