Ziua Logo
  Nr. 4316 de joi, 21 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Trustul lui Voiculescu lasa fotbalul fara semnal
-- Intact si RCS&RDS continua sa ignore milioane de microbisti, private de vizionarea meciurilor din Liga I
Dupa ce au trecut patru etape ale Ligii I si doar GSP TV a transmis multe din derbyurile campionatului, fanii fotbalului au iesit si in strada pentru a protesta fata de monopolul impus de Antena 1, cea care forteaza mana trusturilor concurente de a cumpara anumite partide de fotbal la preturi foarte mari. UPC, Dolce, Boom TV si Max TV ar dori sa preia semnalul GSP TV, dar la niste costuri rezonabile, astfel ca e foarte probabil ca aceasta problema sa ajunga si pe agenda de lucru a Guvernului, organism care ar putea stabili daca fotbalul e un eveniment de interes national, caz in care ar trebui transmis in peste 70% din casele romanilor.
Schimbare de macaz in cazul drepturilor TV de transmitere a meciurilor din Liga I. Dupa ce a castigat licitatia, Intact si partenerul sau, RCS&RDS, au instaurat un monopol cu ajutorul partidelor pe care le ofera romanilor ce sunt abonati la televiziunea prin cablu ce are in grila de programe si GSP TV. Partidele cel mai importante ale celor patru etape au fost transmise pe postul amintit, numai pentru a se incerca fortarea celorlalti operatori de cablu de a prelua semnalul. Sau, daca acest lucru nu merge, atunci RCS&RDS doreste ca multi dintre consumatorii de meciuri de fotbal sa se mute la firma de cablu care sa le satisfaca nevoia. Ceilalti patru mari operatori de cablu, UPC, Dolce, Boom TV si Max TV, sunt gata sa plateasca pentru a putea reda si ei postul care ofera partidele, dar se lovesc de cerintele Celor de la Intact. Trustul lui Dan Voiculescu, din care face parte si Antena 1, cere aproximativ 1,5 euro per abonat (pe luna), ocazie cu care ar reusi nu doar sa-si recupereze investitia de 34 de milioane de euro anual, bani cu care a castigat licitatia de transmisie a Ligii I pentru trei ani, ci chiar sa iasa pe profit! grupul celor patru nu ar oferi mai mult de 0,5 euro per abonat (lunar), lucru care ingreuneaza negocierile.
CNA regleaza imaginea
La somarea CNA-ului, ceva s-a modificat, de data aceasta in favoarea microbistului. Astfel, Consiliul National al Audiovizualului a hotarat ca Antena 1, post cu o acoperire mult mai mare decat cea a GSP TV, sa transmita de acum incolo derby-urile Ligii I, in acest fel fiind evitate situatiile neplacute, in care, de exemplu, Politehnica Iasi - Steaua a fost dat pe Antena 1, iar Rapid - CFR Cluj pe GSP TV. Prevederea va intra in vigoare chiar de etapa viitoare, atunci cand partida dintre Rapid si Dinamo va fi transmisa de Antena 1, iar toate celelalte, pe GSP TV. La sedinta CNA-ului, la care au luat parte si reprezentantii trustului Intact, Dan Matiescu, unul dintre sefii "antenisti", a declarat: "Aceste afaceri nu se finalizeaza usor. Sa nu uitam ca posturile noastre, Antena 2 si Euforia TV au intrat in grila de programe a operatorilor de cablu dupa 6, respectiv 18 luni!". Atacul este clar la adresa celor de la UPC si Boom TV, semn ca Antena 1 nu a uitat de sicanele facute, fapt ce arata ca mai degraba orgoliul unora este cel care ii impiedica pe microbistii romani sa vada partidele Ligii I.
Nimic schimbat
Desi se pare ca negocierile dintre RCS si ceilalti operatori de cablu s-au intensificat, directoarea de PR a celor de la UPC, Adina Deaconu, a declarat ca: "Pozitia noastra este aceeasi pentru ca nu s-a avansat cu nimic in incercarea de a prelua semnalul postului care transmite partidele Ligii I. Totul este in acelasi stadiu".
Cristian MUNTEANU 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
In slujba cetateanului !   de LENIO
welcome back   de niceman
Parca la altii e chiar mai rau...   de alwis46
Fotbalul este totusi IDOLATRIE !   de Romeo2004
nu-i bai   de Mutu
microbistii   de ....
A r h i v a
  Ultima strigare in "Cuibul de Pasare"    
  Florin Mironcic in finala    
  Programul sportivilor romani    
  Stiri pe scurt    
  Pe langa podium    
  Folclor romanesc in discotecile din Beijing    
  Bilete de colectie    
  Razboi si pace pe Internet    
  Lasitatile lui Piturca    
 Top afisari / comentarii 
 "Ii primeam pe rusi cu foc de arma" (4741 afisari)
 Transnistria este la o scanteie de razboi (3163 afisari)
 Marea Neagra ramane lac rusesc (1664 afisari)
 Mona Musca si Adrian Parastase (1555 afisari)
 Sfarsitul mandatarilor (1269 afisari)
 Pozele nud ale "femeilor" lui Putin au aparut intr-o publicatie ucraineana (5900 afisari)
 Generalul Stanescu evoca modul in care generalul Nicolae Militaru, agent al GRU, a actionat in1989  (4896 afisari)
 Alerta la Constanta: Documente SRI și rapoarte ale Poliției descoperite pe malul lacului Siutghiol (2840 afisari)
 Cum sa transformi un sac de grasime intr-un pachet de muschi  (2046 afisari)
 Telescopul spatial Hubble dezleaga un mister vechi de 100 de milioane de ani (1978 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00923 sec.