Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Trio "Control"
-- Tariceanu, Orban si Oprescu au "negociat" constructia pasajului subteran de la Baneasa * Seful Companiei Nationale a Drumurilor a fost urecheat public de premier pentru intarzierea lucrarilor
Premierul Calin Popescu-Tariceanu, primarul general Sorin Oprescu si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, s-au intalnit, ieri, pe santierul pasajului subteran de la Baneasa, pentru a arata cat sunt de nemultumiti de intarzierea cu un an a lucrarilor.
Prim-ministrul l-a certat pe Dorin Debucean, directorul general al Companiei Nationale a Drumurilor, de fata cu ziaristii, oficialitatile, muncitorii si trecatorii curiosi. "Dorin, ce faci aici? Ai vreo treaba cu proiectul asta, cumva? E, nu pot sa cred! Ia vino-ncoace! Deci, fratele meu, vream sa vad un grafic de lucrari, o prezentare, ce ati facut pana acum. Tu de ce ai venit aici? Ca sa stai sa te uiti de la distanta? Trebuie sa va miscati mai repede, pentru ca vad ca lucrarea merge incet, incetisor, chiar deloc", a spus Tariceanu vizibil enervat. Cel admonestat a parat Primaria Capitalei ca nu da avizele necesare expropierii a 5.700 mp din domeniul public, construirii canalului colector de apa si mutarii conductei de gaz, iar Ludovic Orban s-a angajat ca va intocmi el, pana la sfarsitul saptamanii, graficul lucrarilor.
Primarul Oprescu a promis ca va emite avizele pentru ca lucrarea Ministerului Transpor�turilor sa fie deblocata, insa a cerut la schimb exproprierile. "Primaria va rezolva partea sa de avize, dar trebuie ca ambele institutii sa lucreze concomitent. In privinta exproprierilor, acestea trebuie sa cada in sarcina municipalitatii, nu a Administratiei Nationale a Drumurilor", a spus Oprescu. Edilul a precizat ca va supune aprobarii consilierilor municipali un Plan Urbanistic Zonal pentru urgentarea lucrarilor, iar in caz ca va reusi sa-l treaca prin CGMB, va fi primul PUZ emis de Oprescu, in ciuda promisiunilor sale ca nu va accepta in mandatul sau nici o astfel de modificare a Planului Urbanistic General.
"Esecuri formidabile"
Periplul celor trei demnitari a continuat la Centura Capitalei, Autostrada Bucuresti-Ploiesti si Centura Vest Ploiesti, pe care fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, le-a calificat, alaturi de pasaj, drept "esecuri formidabile ale lui Tariceanu personal, pentru ca se gasesc in starea actuala din cauza banilor pe care i-a promis, dar nu i-a dat".
El i-a sugerat premierului "sa nu mearga pe contrasens, cu motociclisti si cu girofaruri, ori daca merge astfel, sa dea geamul jos ca sa auda parerile alegatorilor". Despre lucrarile de la Pasajul Baneasa, Berceanu a precizat ca au costat peste 50 de milioane de euro, dar "nu folosesc la nimic, pentru ca tot se sta la coada". In plus, lucrarea trebuia sa fie gata in decembrie 2007, iar ea abia a inceput luna trecuta.
Centura "are o problema principala legata de exproprieri", premierul fiind iarasi singurul vinovat pentru neacordarea sumelor necesare. Berceanu l-a acuzat, din acelasi motiv, pe prim-ministru si pentru Autostrada Bucuresti-Ploiesti. "Tariceanu se duce sa inspecteze cum asteapta firma respectiva sa i se dea niste bani, niste terenuri, ca sa poata lucra", a spus Berceanu.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Bombele din alimentatia publica    1 comentariu
  Medicii riposteaza    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.