Ziua Logo
  Nr. 4314 de marti, 19 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Finale de cosmar
-- Marian Dragulescu (foto) a ratat podiumul olimpic dupa ce a aterizat in genunchi, iar Flavius Koczi, Robert Stanescu si Steliana Nistor s-au clasat doar pe locul 7
Reprezentantii gimnasticii masculine autohtone si-au incheiat, ieri, evolutiile de la cea de-a XXIX-a editie a Jocurilor Olimpice, fara ca macar sa obtina o singura medalie in intrecerile gazduite de "National Indoor Stadium" din Beijing. Rand pe rand, au capotat in cursa pentru medaliile olimpice toti sportivii trimisi in concurs de coordonatorul Danut Grecu, aflat aici in calitate de arbitru, ultima sansa de a urca pe podiumul de premiere spulberandu-se, ieri, la ultima saritura a campionului Marian Dragulescu. Din pacate, dupa esecul din finalele de la echipe si individual compus, ieri, Marian Dragulescu, Flavius Koczi si Robert Stanescu si-au irosit sansa de a deveni medaliati la JO 2008, primul avand poate doar satisfactia de a se fi clasat in imediata apropiere a podiumului, pe locul 4. Nici la feminin n-am mai stralucit, Steliana Nistor terminand finala de la paralele doar pe locul 7.
Visul multiplului campion mondial si olimpic Marian Dragulescu de a se revansa pentru esecul de la Atena (n.n. - a ratat podiumul) s-a naruit brusc, ieri, dupa ce "Marocanul" a aterizat in genunchi la cea de-a doua incercare din finala de la sarituri si a iesit din nou din lupta pentru medalii. Din pacate, dupa o prima saritura perfecta, la care a obtinut cea mai mare nota din concurs, 16,800, reusita care l-a crispat total pe cel care detinea suprematia finalei pana atunci, polonezul Leszek Blanik, reprezentantul nostru a preferat o a doua saritura de siguranta, cu nota de plecare mai mica. Un zbor perfect, dar fara o amplitudine mare, fapt care nu i-a permis sa controleze aterizarea, astfel ca, Marocanul aterizeaza in genunchi, spre disperarea antrenorilor nostri, si a ratat din nou podiumul olimpic, primind doar 15,650. Cu o medie de 16,225, Dragulescu a obtinut un dezamagitor loc patru chiar la aparatul sau preferat, fiind devansat de polonezul Leszek Blanik (16,537), francezul Thomas Bouhail (16,537) si rusul Anton Glotutkov (16,475), in vreme ce al doilea reprezentant al Romaniei in aceasta finala, Flavius Koczi, cu o prima aterizare "in decor", s-a clasat doar pe pozitia a saptea, cu 15,925. "M-am calificat in finala cu o nota mai mare decat cea a castigatorului de azi. Nici pe echipe, nici pe aparate, nu ne-a mers deloc. Au fost o caruta de ratari si de ghinioane. Avem, insa, puterea s-o luam de la cap", a declarat suparat Koczi, in timp ce Dragulescu era socat de ce i s-a intamplat. "La a doua saritura am incercat sa alerg mai usor, tocmai ca sa nu gresesc. Nu-mi vine sa cred, am muncit atatia ani...", baiguia Marocanul. Ceva mai devreme, la inele, tanarul Robert Stanescu, a avut o evolutie destul de buna, cu elemente de dificultate, dar nota de plecare, 7, si-a pus amprenta pe punctajul final, obtinand doar 15,825. Considerat "urmasul" lui Danut Grecu la acest aparat complex, Stanescu s-a clasat abia pe locul sapte, doar in fata bulgarului Iordan Iovcev (15,525), in vreme ce podiumul a fost ocupat, in ordine, de chinezii Yibing Chen (16,600) si Yang Wei (16.425), si de ucraineanul Oleksandr Vorobiov (16,325). Nici in finala feminina de la paralele n-am avut o soarta mai buna, Steliana Nistor clasandu-se pe acelasi fatidic loc 7, cu nota de 15,575, in timp de chinezoaica Kexin He (16,725) a obtinut medalia de aur la mare lupta cu americanca Nastia Liukin, notata cu acelasi punctaj cu reprezentanta tarii gazda, iar chinezoaica Yilin Yang (16,650) a obtinut bronzul.
Corespondente de la trimisul nostru la JO de la Beijing, Cristina VLADU 
A r h i v a
  Rezerva de lux    
  Gatu: "Am schimbat doar strada!"    
  Stiri pe scurt    
  Mahala inainte de derby    1 comentariu
  Dictatura lui Piturca    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 4-A    
  "Un mare esec"    
  Direct in finala    
  PROGRAMUL SPORTIVILOR ROMANI    
 Top afisari / comentarii 
 Povestea legionarului (5962 afisari)
 Rusii intorc rachetele nucleare catre Europa (3515 afisari)
 Timosenko acuzata de inalta tradare (1975 afisari)
 Satelitul iranian ingrijoreaza SUA (1872 afisari)
 Parintele Papacioc la 94 de ani (1506 afisari)
 Nave militare americane se indreapta spre Marea Neagra (3217 afisari)
 Comoara veche de 480 de ani descoperita in Dunare (2558 afisari)
 UPDATE: Condoleezza Rice este ingrijorata de prezenta avioanelor rusesti in apropiere de Statele Unite (2307 afisari)
 Tatal tanarului care a accidentat cu jeepul doua persoane pe plaja a venit cu un milion de lei vechi la spital (2266 afisari)
 Val de demiteri la Guvern: Premierul a demis trei demnitari, fără să-și motiveze deciziile (2154 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00896 sec.