Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Festivalul Anonimul are cel mai mare ecran in aer liber
Vedete in Delta
Festivalul International de Film Independent Anonimul s-a deschis luni la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, cu o gala speciala condusa cu umor de actorul Marius Stanescu. Vedete prezente la festival si juriile categoriilor de scurtmetraj si lungmetraj au urcat pe scena celei de-a cincea editii a festivalului care se desfasoara acolo unde Dunarea se varsa in Marea Neagra si care a capatat o personalitate aparte in acesti ani.
Filme semnate de Gwyneth Paltrow si Jennifer Aniston au fost prezentate in deschiderea Festivalului Anonimul, in cadrul sectiunii speciale "Actori in spatele camerei". "Sunt voci care spun ca acest festival este unul exclusivist. Festivalul este deschis tuturor celor care iubesc filmul si natura. De asemenea, este unul din putinele festivaluri la care accesul publicului este liber", a spus Marius Stanescu in cadrul Galei de luni seara. Actorul si-a amintit, spre deliciul publicului, cum, in urma cu patru-cinci ani, cand a fost laureat al Anonimului, a avut loc o pana de curent care a durat enorm. De-atunci lucrurile s-au schimbat, iar publicul este din ce in ce mai numeros. Dupa o prezentare cu mult haz a membrilor celor doua jurii, printre traduceri din spaniola, engleza si uneori si din romana..., cum a fost cazul actritei Laura Vasiliu, ale carei cuvinte Stanescu a tinut mortis sa le "traduca", a urcat pe scena si selectionerul Anonimului de anul acesta, Ludmila Cvikova care a recomandat cele sapte pelicule din competitia de lungmetraj.
Criticul Bojidar Manov a povestit ca pentru a ajunge la festival a schimbat un avion, un autobuz si o barca. Iar Marius Stanescu i-a strigat: "Si noi la fel"! Manov a marturisit publicului ca a venit la festival sa vada filme - si le-a aratat binoclul din dotarea personala - si, de asemenea, ca le-a declarat razboi deschis tantarilor - scotand, in aplauzele celor prezenti, un spray impotriva insectelor. Producatorul german Joachim von Vietinghoff a spus ca vine de la festivalul de la Locarno, unde organizatorii se lauda cu cel mai mare ecran in aer liber, dar ca "De fapt ecranul acesta este mai mare si publicul este mai mare".
Dupa un mini-concert al corului din Sfantu-Gheorghe au inceput proiectiile, doua dintre ele nu fara incidente. La filmele regizate de Jennifer Aniston si Andrea Buchanan sonorul s-a intrerupt de cateva ori...
Ieri, sectiunea de lungmetraj a fost deschisa de "The Wave/ Die Welle" de Dennis Gansel (Germania, 2008), un film inspirat dintr-un caz real, prezentand un "laborator" ce traseaza inceputurile totalitarismului.
Anonimul va continua in Delta in toata aceasta saptamana, urmand ca o retrospectiva a filmelor din editia de anul acesta sa aiba loc la Cinema Studio, intre 3 si 5 octombrie.
Monica Andronescu 
A r h i v a
  Drept la replica    3 comentarii
  Album romanesc la Vidin    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.