Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
Azi ne raspunde prof. univ. dr. Irinel Popescu
Peste 150 de transplanturi hepatice
Personalitate de varf a medicinei romanesti si mondiale, prof. univ. dr. Irinel Popescu s-a perfectionat la Berlin, Paris, Pittsburgh si New York, si a devenit cunoscut dupa ce a realizat primul transplant de ficat in Romania, in anul 2000. In anii urmatori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice si 1500 de rezectii hepatice. Expert al Consiliului Europei in probleme de transplant, profesorul Irinel Popescu este activ si in viata politica, (Partidul Conservator), fiind presedintele Comisiei de Invatamant din Senatul Romaniei. Profesor universitar, dr. Irinel Popescu este si directorul Centrului de Chirurgie generala si Transplant hepatic al Institutului de la Fundeni. * Cancerul hepatic reprezinta a treia cauza de mortalitate la nivel mondial, ne-a spus profesorul dr. Irinel Popescu. Incercam sa descifram mecanismele aparitiei cancerului, indeosebi cancerul de colon si cancerul de pancreas, spune prof. Irinel Popescu. Numerosi specialisti din lume fac cercetari cercetarile genomice in cancer legate de aceasta boala ingrozitoare. Am inceput si tratamente cu celule stem in afectiunile hepatice si in diabetul zaharat, care sunt printre cele mai avansate din lume. In mod special ma preocupa transplantul hepatic, la nivel clinic am depasit deja numarul de 150 de transplanturi hepatice efectuate. In acest domeniu, scoala ro�ma�neasca este apreciata in lume, datorita rezultatelor terapeutice, profilaxia hepatitelor virale dupa transplant etc. Ne preocupa si un alt aspect al chirurgiei viitorului: chirurgia laparoscopica si robotica. Ce poate face "bratul robotic" nu poate face mana omului.
Din toate bolile pe care le studiati si le tratati, cancerul de ficat este cea mai periculoasa? * Toate bolile aflate in evolutie critica sunt periculoase. Cercetarea medicala se axeaza asupra tutror bolilor dar cu precadere asupra celor legate de alimentatie. Aditivii, modificarile genetice ale alimentelor dezvolta racile deosebit de grave. Aceste practici trebuiesc stopate.
A r h i v a
  Miracolul vitaminelor    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakaºvili a cãzut intr-o capcanã brutalã ºi a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.