Ziua Logo
  Nr. 4308 de marti, 12 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
La o "musca" de bronz!
-- Alin Moldoveanu s-a clasat pe locul patru in finala probei de pusca cu aer comprimat 10 metri, la doar 0,5 puncte de ocupantul locului trei
Tirul romanesc a trecut razant, ieri, pe langa o medalie la Beijing, dupa ce tanarul Alin Moldoveanu, debutant la intrecerile olimpice, a evoluat bine in finala probei de pusca aer comprimat - 10 metri. Din pacate, doar pentru o "musca", Moldoveanu a ratat bronzul, clasandu-se pe locul patru, cu 698,9 puncte, in vreme ce finlandezul Henri Hakkinen a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu 699,4 puncte. In acelasi timp, la natatie, Camelia Potec se clasa pe locul 6 in finala probei de 400 m liber.
Dis de dimineata, la poligonul de tir din Beijing, tanarul Alin Moldoveanu si-a facut un debut furtunos la cea de-a XXIX-a editie a JO, reusind sa treaca de calificarile probei de pusca cu aer comprimat 10 metri. Desi era la prima prezenta la o astfel de intrecere, vicecampionul mondial de acum doi ani, poate si cea mai mare speranta a tirului autohton la o medalie, a acces in finala si s-a clasat pe locul patru, cu 698,9 puncte, la numai 0,5 puncte de bronzul obtinut de finlandezul Henri Hakkinen, care a adunat 699,4 p. In calificari, Alin a tras bine si a pornit in ultima faza a concursului de pe locul trei, cu 596 p. Din nefericire, insa, tanarul puscas roman a ratat un decar in ultima serie de zece trageri (n.n. - sase in total), la penultimul foc reusind doar un noua. In finala de zece focuri, Moldoveanu a realizat 102,9 puncte si s-a clasat in imediata apropiere a podiumului olimpic, pierzand astfel bronzul la o "musca"! De altfel, ierarhia din preliminarii s-a modificat substantial, finlandezul Hakkinen care a fost lider (598 p) coborand pe locul trei, in vreme ce chinezul Zhu Qinan (597 p - 699,7 p total) si-a pastrat pozitia secunda. Marea surpriza a venit din partea indianului Bindra Abhinav (596 p - 700,5 p total), care de pe pozitia a patra a ajuns campion olimpic! "Asta e viata, mergem inainte. Totusi, sunt multumit pentru ca am facut tot ce am putut!", a comentat dezamagit Moldoveanu.
Punct pentru Potec
Daca duminica, in serii, Camelia Potec reusea un nou record national la 400 m liber, ieri, campiona olimpica de la Atena a scos doar 4:04,66, timp care i-a adus locul sase in finala. Desi nu era specialitatea "casei", Camelia a pornit furtunos de pe culoarul unu si a intors a doua dupa prima lungime. La 150 m era a treia, la 250 m a intors a patra, iar pe final, a cedat si a sosit a sasea, titlul olimpic fiind adjudecat de britanica Rebecca Adlington (4:03,22), cu un finis necrutator, avand in vedere ca a intors a patra pe ultimii 50 m. Argintul i-a revenit americancei Katie Hoff (4:03,29), iar pe pozitia a treia a sosit tot o britanica, Joanne Jackson (4:03,52). In afara acumularii de puncte, locul sase fiind luat in considerare in acest sens, antrenorul Cameliei, francezul Philippe Lucas, a mai avut o satisfactie, fosta sa eleva, campioana olimpica Laure Manaudou (4:11,26), sosind abia a opta! "Ma asteptam sa inot pe la 4:02, dar nu stiu ce s-a intamplat! Am tras cu ochiul la adversare si m-a interesat mai mult ce fac ele, iar asta m-a costat", a spus Potec, care a tras foarte bine cateva ore mai tarziu si in seriile naucitoare de la 200 m liber, unde italianca Federica Pelegrini a spulberat recordul mondial, cu 1:55,45. Egaland vechiul record olimpic si stabilind cea mai buna performanta nationala, cu 1:57,66, Camelia s-a calificat in semifinalele de azi cu al noualea timp. Tot ieri, Ioan Gherghel s-a calificat cu al 13-lea timp in semifinalele de la 200 m fluture, cu 1:56,09 (record national), in vreme ce dublul campion olimpic de la Beijing, americanul Michael Phelps, a stabilit un nou record olimpic al probei, cu 1:53,70.
Corespondente de la trimisul nostru la JO de la Beijing, Cristina VLADU 
A r h i v a
  Surprize culinare olimpice    
  PROGRAMUL SPORTIVILOR ROMANI    
  Stiri pe scurt    
  Negru batut la meci!    1 comentariu
  Chiacu se da la Dinamo    
  Gigi Becali: "E bine si-n UEFA!"    1 comentariu
  LIGA I    2 comentarii
  Flotila romaneasca spre aur    
  Premiera pentru Hanescu    
  Fara emotii cu gazdele    
 Top afisari / comentarii 
 Secretele ruso-israeliene din Georgia (4401 afisari)
 Testamentul lui Petru cel Mare. Varianta 2008 (3087 afisari)
 A doua Cecenie (3022 afisari)
 Firmanul Patapievici-Mihaies (2630 afisari)
 Fii de nazisti au devenit evrei (2614 afisari)
 Pilotul avionului care ii transporta pe presedintii Poloniei, Ucrainei si tarilor baltice a refuzat sa aterizeze in Georgia (3663 afisari)
 Cheeky Girls, topless in Spania (FOTO) (2960 afisari)
 Roman Abramovici, tinut la usa unui restaurant exclusivist din Italia (2890 afisari)
 Experti rusi: Moscova trebuie sa refaca URSS (2545 afisari)
 Rusii se indreapta spre Tbilisi, Occidentul, spre Teheran  (2341 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.