Ziua Logo
  Nr. 4305 de vineri, 8 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Criminalul din Galati retinut
-- Acesta este acuzat ca a ucis o angajata a unei case de amanet cu 14 lovituri de cutit * El a fost prins intr-un cort pe malul Dunarii in timp ce citea o carte
Tanarul de 18 ani suspectat ca a ucis o angajata a unei case de amanet din Galati cu 14 lovituri de cutit a fost prins ieri de politisti, fiind retinut in baza unei ordonante emise de catre procurori. Acesta se afla intr-un cort pe malul Dunarii si citea o carte.
Potrivit Emiliei Negraia, procuror in cadrul Parchetului Tribunalului Galati, ordonanta a fost emisa ca urmare a evidentei probelor ce il incrimineaza pe Rabacu Alexandru Ionel, tanarul urmand sa fie prezentat astazi magistratilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, tanarul a fost prins in judetul Tulcea, pe raza comunei I.C. Bratianu. "Au existat informatii potrivit carora ar fi putut fi gasit undeva in zona falezei Dunarii, la Galati. Anchetatorii s-au deplasat la fata locului, unde au gasit o scobitura intr-un mal si urme ce relevau faptul ca acolo ar fi stat cineva. In preajma au fost gasite si bonuri de casa de la un supermarket care aratau ca acesta ar fi cumparat un cort si alte articole de camping. Cercetarile au continuat in zone apropiate Galatiului in care se putea face camping (la plaja Cocuta, peste Dunare si la padurea Garboavele). Astazi, (ieri-n.r.) in jurul orei 11.00, a fost gasit, cu sprijinul politistilor de frontiera din Tulcea intr-un cort, pe plaja de peste Dunare, citind o carte", a declarat pur�tatorul de cuvant al Inspec�toratului Judetean de Politie Galati, Cristina Tatulici.
Omor deosebit de grav
Politistii galateni l-au identificat, marti pe tanarul de 18 ani ca principalul suspect al crimei produse in urma cu doua luni la o casa de amanet din Galati, unde o angajata a fost ucisa cu un cutit. Tanarul a fost identificat pentru ca ii marturisise iubitei sale ca avea de gand sa comita un jaf si i-a cerut acesteia o foarfeca cu care a taiat acoperisul casei de amanet. "In 14 iunie, la casa de amanet Romero situata in cartierul Micro 40 s-a produs o crima, inregistrata initial cu autor necunoscut. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca un individ a patruns inainte de deschiderea casei de amanet in incinta acesteia cu intentia clara de a comite un jaf. In momentul in care casiera a intrat in casa de amanet, a fost atacata cu un cutit de catre intrus. Victima a murit dupa ce agresorul a lovit-o cu acel cutit de 14 ori", a declarat Emilia Negraia, procurorul care a anchetat acest caz. Ancheta a cuprins investigatii, identificari si audieri de persoane ce puteau da relatii despre ce s-a intamplat la casa de amanet. "Toate acestea, coroborate si cu constatarile tehnico-stiintifice si rapoartele de expertiza ADN au dus la identificarea autorului. Acesta este Rabacu Alexandru Ionel, fata de care s-a pus in miscare urmarirea penala pentru tentativa de talharie si omor deosebit de grav", a spus, potrivit Mediafax, Emilia Negraia.
Tanarul este din orasul Targu Bujor, are 18 ani si abandonase scoala in clasa a XI-a. Dupa ce tatal sau, fost politist, a murit, iar mama sa a plecat in strainatate, acesta a devenit mostenitorul a doua imobile pe care le-a vandut, dupa care a cheltuit banii si s-a hotarat sa faca rost de altii. Potrivit Realitatea TV, tanarul si-a recunoscut, aseara, fapta. (B.C.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
De ce nu avem pedeapsa cu moartea?   de Eufrosin
A r h i v a
  Sampon cu ecstasy    1 comentariu
  2800 de soferi din Arges in atentia procurorilor    1 comentariu
  Fraude cu carduri bancare    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Salarii nesimtite din banii nostri (4262 afisari)
 Guvernul, intre potenta si impotenta (1505 afisari)
 Tari si militieni (1114 afisari)
 Poneiul cu svastica in dezbatere publica (1095 afisari)
 Semnatura electronica ramane pe hartie (978 afisari)
 Ziua butonului rosu se apropie pentru Big Bang  (2235 afisari)
 Georgia s-a aruncat intr-un demers hazardat impotriva Osetiei de Sud (1775 afisari)
 Violata si vanduta pentru 400 de lei si doua vaci (1684 afisari)
 Armata rusã ºi armata georgianã, in cifre (1630 afisari)
 Surpriza: Miss Univers, la un pas de a-si pierde titlul din cauza unor fotografii nud (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00955 sec.