Ziua Logo
  Nr. 4304 de joi, 7 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Traficanti de heroina arestati
-- Una dintre cele mai importante grupari care aproviziona consumatorii de droguri din Bucuresti a fost anihilata in urma mai multor descinderi in forta
Politistii antidrog au anihilat, in urma unor descinderi facute la patru adrese din Capitala, una din retelele care aproviziona consumatorii de heroina din Bucuresti, pentru cinci persoane fiind emise mandate de arestare preventiva.
Anchetatorii au inceput cer�cetarile in acest caz in luna martie, noua bucuresteni, cu varste cuprinse intre 17 si 38 de ani fiind suspectati ca fac parte dintr-o importanta retea de traficanti de droguri, care aproviziona cu heroina piata de consum din Bucuresti. Dupa aproximativ cinci luni, timp in care anchetatorii au strans probe impotriva membrilor gruparii, politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - Serviciul Antidrog, sprijiniti de trupele speciale ale Politiei, au descins marti la patru locuinte situate pe raza sectoarelor 3 si 5 din Capitala, noua persoane fiind duse la sediul DIICOT pentru audieri si cercetari. Anchetatorii au ridicat din cele patru locatii 43 de doze de heroina, 121 de comprimate cu continut stupefiant, 5.800 de lei, precum si noua telefoane mobile. Marfa gasita in urma perchezitiilor era doar o mica parte din ceea ce trafica gruparea. Impotriva celor noua persoane s-a inceput urmarirea penala pentru trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat, cinci fiind arestate.
Principalele "depozite" de unde pleaca moartea alba spre toxicomanii din Capitala sunt situate in principal in cartierele Rahova si Ferentari. Heroina, care este adusa de traficanti din afara tarii, este de multe ori indoita, in special cu cofeina, care-i da o culoare maronie. Sau cu caramida pisata. Potrivit sefului Brigazii Antidrog a Capitalei, Catalin Tone, in cartierele Rahova si Ferentari sunt cele mai mari retele de distributie. Aici au fost facute de catre ofiterii de la antidrog si cele mai mari capturi si retineri. "Am intocmit o harta cu cele mai sensibile zone si cartiere. De exemplu, in Rahova avem cel mai mult de lucru. Drogurile se prepara si se portioneaza in special in locatii pe care le-am identificat in zona Zetari, Livezilor, Petre Tunsu, Prelungirea Ferentari. Un alt punct rosu pe harta il reprezinta cartierul Berceni, Soseaua Oltenitei, Luica. Nici zona Pantelimon si Salajan nu a fost ocolita de traficanti. In Sectorul 2, am identificat ca "zone rosii" Tei-Toboc si o parte din Colentina. Pe aceasta harta figureaza si Sectorul 1, punctul nevralgic fiind cartierul Bucurestii Noi, unde am avut multe capturi de droguri. Traficantii nu au ocolit nici Sectorul 6, cele mai "fierbinti" zone fiind in cartierul Militari, in zona Lujerului- Gorjului", spune seful Brigazii Antidrog a Capitalei. Potrivit lui Tone, care este unul dintre cei mai experimentati ofiteri antidrog, heroina de pe piata romaneasca provine din Afganistan sau Iran, iar cele mai importante cantitati vin pe cale rutiera.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Da' logistica cine-o asigura?   de Tudor190
A r h i v a
  Adio dovada!    
  Sectantul de la Racatau isi batea nevasta    3 comentarii
  Rodideal condamnat la 18 ani pentru tentativa de asasinat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 SIE si SRI ne spioneaza prin satelit (4304 afisari)
 Sfarsitul sau nesfarsitul lui Daniel Morar (1965 afisari)
 Oprescu da piept cu "Basarab" (1268 afisari)
 Rusia ridica Scutul (1127 afisari)
 Inlocuitor pentru Morar (898 afisari)
 Bulgaria va fi lovita de un virus periculos ce ar putea ameninta si Romania (3288 afisari)
 S-a trezit in timp ce medicii se pregateau sa-i faca autopsia  (3179 afisari)
 Un angajat roman al ICR New York, in ipostaze indecente  (2784 afisari)
 Atentie la webcamul de pe computer! (2511 afisari)
 Un brazilian a facut sex cu 400 de vaci (1730 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00892 sec.