Ziua Logo
  Nr. 4301 de luni, 4 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
PD-L, PSD si PNL impart puterea
-- Doar cele trei partide ar intra in Parlament, daca alegerile ar avea loc duminica, releva un sondaj INSOMAR * Democrat-liberalii aduna 38%, pesedistii 26%, iar liberalii 16%
PD-L, PSD si PNL ar fi singurele partide care ar trece pragul electoral daca alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, conform unui sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV. In lupta pentru fotoliul de la Cotroceni, principalul contracandidat pentru Traian Basescu se anunta a fi Sorin Oprescu. In schimb, pentru functia de premier cel mai bine vazut este Theodor Stolojan urmat, de Calin Popescu-Tariceanu.
Potrivit sondajului, realizat in perioada 22-30 iulie, PD-L conduce in preferintele romanilor pentru parlamentare, fiind creditat cu un scor de 38%. Pe locul doi se afla PSD care ar aduna 26% din voturi, iar pe locul trei s-ar clasa PNL cu un scor electoral de 16%. Sub pragul electoral s-ar situa UDMR cu 4%, PRM si PNG cu 3%, PC, PIN si PNTCD cu 2% si PCM cu 1% (fig.1).
Finala Basescu-Oprescu
Seful statului ramane lider autoritar in intentia de vot privind functia de presedinte, el fiind creditat cu 58%. Principalul sau concurent se afla la mare distanta, Sorin Oprescu avand un procent de 12%. Prezidentiabilul PSD, Adrian Nastase, se afla pe locul al treilea , fiind la un singur procent de primarul Capitalei. De la liberali, cel mai bine sta in sondaj ministrul Apararii, Teodor Melescanu cu 6% si vicepresedintele Crin Antonescu cu 2%. In clasament mai apar guvernatorul BNR, Mugur Isarescu - 6%, primarul Sibiului Klaus Iohannis - 4% si Principele Radu - 3% (fig.2).
Prim vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, sta bine in sondaje, 24% dintre intervievati considerand ca el trebuie sa fie viitorul premier. Actualul prim-ministru, Calin Popescu-Tariceanu il secondeaza, 19% dintre cei chestionati vazandu-l in continuare la Palatul Victoria. Anuntat de PSD ca fiind propunerea partidului pentru functia de premier, Mircea Geoana este dorit de 17% dintre intervievati ca sef al Executivului. Pe pozitia a patra se afla un independent, omul de afaceri Ion Tiriac - 13%, urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu - 12%. Alti politicieni doriti de romani sa conduca Guvernul sunt secretarul general al PD-L Vasile Blaga -8%, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur - 3% sau presedintele fondator al PC Dan Voiculescu - 3%.
Topul increderii
Liderii Aliantei D.A. din 2004, Traian Basescu si Theodor Stolojan sunt primele preferinte ale romanilor cand vine vorba de topul increderii. 49% dintre intervievati au destul de multa si foarte multa incredere in presedinte. Stolojan beneficiaza de un capital de incredere de 33%, Calin Popescu-Tariceanu de 26%, Mircea Geoana de 24%, iar Emil Boc de 23%. Ion Iliescu se afla la egalitate cu Adrian Nastase, 21% dintre romani avand incredere in ei, liderul PNG, George Becali, are o cota de 17%, presedintele PIN, Cozmin Gusa - 15%, seful peremistilor, Corneliu Vadim Tudor - 13%. Dan Voiculescu are un capital de incredere de 12%.
Studiul INSOMAR a fost realizat pe un esantion de 1.506 persoane, interviurile fiind realizate in 51 de localitati urbane si 53 rurale, din 40 de judete, iar marja de eroare este de 2,8%.
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
Inca un sondaj mincinos! Nimic mai mult!   de Ho Ciu Tzi
Sondaj aiurea.   de alwis46
IInundatii si...canicula!La mijloc,INSOMAR ne serveste cu cel mai simpatizat tandem!   de LENIO
Tovarashe si tovarashi din PD-L, PSD si PNL , noi, Uniunea Securistilor Romani Mondiali va chemam    de ionion
Seceta mare, monser !   de Arogantu'
Lipsa de educatie   de FB
Cred ca-s greseli mari    de octaaa
Mamuleeee , hai ca iote , iar se scoasera astia in sondaje !   de gili
Ridicolul nu mai omoara, astfel ca INSOMAR traieste.   de Socrate
Cat priveste sondajul,   de LENIO
Iar ati inceput atacul !   de LENIO
Cata viziune politica au unii postatori si stapanii lor(PSD+PNL+PRM+PC)   de Alex.Pandrea
Bai hai mai repede sa impartim ce avem ca vine DNA de la Brusel bai si ne haleshte tot.   de ionion
Gigel Presedinte si Vadimel la Victoria- nea Nastase la Interne si Funar Ambasador al Romaniei   de ionion
A r h i v a
  Ruleta cu parlamentari    13 comentarii
  Bomba cu calorii la poarta scolii    9 comentarii
  Iranul nu renunta la calea nucleara    81 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Steaua in foame (2201 afisari)
 Karadzici aparat de musulmani (1586 afisari)
 Udrea acuzata ca vorbeste cu Mazare (1291 afisari)
 Ruleta cu parlamentari (1210 afisari)
 PD-L, PSD si PNL impart puterea (1186 afisari)
 Stefan Andrei povesteste cine a ars, in 1989, cadavrele de la Timisoara (ASCULTATI INTERVIUL) (5090 afisari)
 Sharon Stone a dat in mintea lui Demi Moore: Si-a tras iubit cu mult mai tanar, cu care se faleste la evenimentele mondene  (2564 afisari)
 Un iesean i-a daruit fiului sau, de ziua lui, o partida de sex cu o minora (2340 afisari)
 La 62 de ani, Rambo-Stallone isi bronzeaza muschii plini de steroizi in Insulele Baleare (1816 afisari)
 Un motociclist de 23 de ani si-a pierdut viata in urma unui accident ingrozitor - VIDEO (1617 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00889 sec.